Nemáte nejaký trik ako sa donútiť ráno vstávať??? ja už niesom schopná... vstávam úplne každé ráno, bud idem do roboty alebo aj ked mám volno, musím ísť s havinom von...takže také niečo,že vylihovať do obeda u mňa nehrozí..už som aj budík dala na druhý koniec izby, aby som musela vstať a ísť ho vypnúť, lenze ja si v momente lahnem do postele, potom zaspávam do roboty... ako sa mám donútiť zostať už hore, ked mi zazvoní ten blbý budík.... :-(
Ako sa donútiť ráno vstať?
Ak si si dobre prečítala - niekoľko týždňov s ním chodili von, keď ho kúpili - nikdy necikal - pobehal a hotovo...
je síce pekné, že ovládaš ako funguje organizmus psa, ale toto je potom asi nejaký zázračný pes. a určite nie je chorý.
Pije veľa - keď odchádzajú z domu do práce, nechávajú mu niekoľko misiek s vodou... takže v tom by som problém nevidela... jednoducho sa naučil takto a takto mu to vyhovuje. Hovorím, mal aj domáci záchod pre psy, ale nenaučil sa tam chodiť...
tiez na stranke ajtaci.sk je v sekcii doplnky do izby-budik s tercom a pokial sa netrafis tak bude zvonit- to uricte zaberie:-)))
Este ma napadol jeden zaruceny velmi zakerny budicek, ktory Ti garantujem, ze Ta zobudi a uz nezaspis :-DDD Ber to trochu s nadhladom, ale ked si to postavis, tak zarucene vstanes :-DDD
Kupis si normalny budik a nastavis ho na urcitu hodinu. Ak nevstanes, tak po cca povedzme 5tich minutach by sa spustilo zariadenie, ktore by si si postavila.
Budes potrebovat:
- casovy spinac - zasuvka s hodinami na 230V. Do nej zapnes hocijake zariadenie a casovac zaisti, ze sa v dany moment do neho dostane prud.
- cerpadielko na vodu, povedzme akvalirsticke. Napajane adapterom. Bud pracuje hned, alebo bude mat vypinac manualny, kde sa da nastavit na trvale zapnutie.
- sprchovu hlavicu
- hadicu k sprchovej hadici
- dalsi hadicku na nasavanie
- nadobu, povedzme 1-2L, alebo PET flasu s vodou.
Do nadoby sa naleje voda. Vlozi do nej nasavacia hadicka. Napoji sa to na cerpadlo. Vyvod z cerpadla sa napoji na dalsiu hadicu, ktora bude koncit sprchou. Zavesis si to nad postel a zapnes. Nastavis casovac. Pokial to rano nevypnes pred urcitou hodinou, zapne sa spinac v zasuvke do ktorej potecie prud. Cerpadlo, kedze bude automaticky zapnute, zacne cerpat vodu z flase a na Teba sa spusti studena sprcha.
Garantujem, ze taka mokra uz nezaspis.... :-DDD
Chod skor spat.
A kup si viac budikov.
Alebo nejaky specialny.....
natuska0011.blog.cz
Niektore su take, ze maju kolecka a lozia po izbe, ze ich musis chytat.
www.suy.sk
Citujem:
"Clocky®, je budík, ktorý pípa, skáče a uteká aby Vás zobudil. Ak ste ten typ (ako my), ktorý posúva budík po 5 minutách, len aby získal trochu spánku a nakoniec zistí, že mal prestať posúvať už pred 20 minútami, tak je Clocky® pre Vás ideálnou vecičkou. Clocky® totiž zdrhne z Vášho nočného stolíku hneď, ako začne budiť. A väčšinou sa mu podarí skryť rovno pod stôl, alebo bude pobehovať po Vašej izbe. Clocky® Vás donúti vstať. A to je, ako všetci vieme, jediný účinný spôsob boja s teplou rannou perinou."
--------
Dalsi vystreli vrtulku, tu musis najst a dat do podstavca, inac bude pistat.
Pripadne tento je tiez zakerny. Hlasno odpocitava a potom ak sa nezobudite nasleduje poriadny tresk....
www.suy.sk
-------
Pred par rokmi som kupil dedovi taky klasicky budik mechanicky, co mal po stranach 2 zvonceky na ktore udierala kovadlinka. Dedo bol nahluchly a dal si ten budik cca pol metra, ci meter od postele. Napriek tomu, ked to zacalo rano zvonit, dedo vyletel z postele ako rybicka a podho hladat, ako sa to vypina. I na nahluchleho to bolo prisilne :) Budilo to i susedov pad poschodi nad nim i pod nim :) Nakoniec sa musel budika vzdat, lebo sa mu to uz zdalo prisilne... :)
lioness_01-nehnevaj sa na mna za to, ale tu nejde o povahu psa, tu ide o to, ako funguje organizmus zvierat uz niekolko tisicroci... Nemoze mat hafan traumu z toho, ze nechce radsej pit, ked nemoze ist potom von sa vycikat, aby predisiel bolestiam, nutkaniu?
Adulka sorry, ze Ti spamujeme temu
lioness_01-nieco o psoch viem a nemam prveho psa... tak je potom psik chory, alebo nema celodenny pristup k vode... Vies si predstavit, ze vypijes napr. liter vody a potom 24hodin nepojdes na zachod? Budes mat nutkanie, bolesti a nakolko sa v moci nachadzaju rozne toxicke substancie, zvierata a ludia su stavane tak, aby tieto odpadove latky co najskor odstranili z tela, v opacnom pripade mozu vznikat zapaly a ine ochorenia... Navyse je to absolutny nezmysel, aby psik rano necikal-keby sa s nim presli aspon 20minut, verim tomu, ze by sa vycikal aj 3x, navyse kazdy pes miluje byt vonku, v byte nema nejake vzruchy a pre takeho psa to nie je zivot, ale len prezivanie...
bibi, áno, dávajú - a rozhodne ho netýrajú - pes si to viac nevyžaduje. Mala domáci záchodík, na ktorý sa im starý pes naučil a tento nový sa im naňho nenaučil. CHodili s ním ráno von - pobehal a potrebu nevykonal.Zvykol si, že večer keď prídu z roboty ju vyvenčia - až vtedy vykoná potrebu.
A prepáč, ale nepoznám nikoho kto by sa zodpovednejšie staral o psa ako moji krstní rodičia.
Hold, každý pes má inú povahu - treba to rešpektovať - a nie tvrdiť, že sa o ňho niekto nestará a týra ho, ak sa pes odmieta vymočiť či už ráno alebo do psieho domáceho záchoda
lioness_01-to mi chces povedat, ze krstni davaju cikat, kakat psika len raz za den? Na co maju psa, ked ho takto tyraju a nevedia sa o neho postarat?
Adulka-nech Ti je psik Tvojim budickom. Pes by mal za den vypit 1deci na kilogram vahy, kedze maju mechur ako my ludia, tak mu treba vzdy rano strasne cikat... Predstav si, ze by si nemohla ist cikat kedy chces a toto zaziva Tvoj psik, takze to maj na pamati a sup s nim rano von, aby sa netrapil?
Adulka, mne vstávanie tiež robí problém, a najmä preto, že bez ohľadu na to, kedy ráno vstávam, skôr ako o polnoci nezaspím. proste som "sova" :D
a inak, s tým havinom - moji krstní majú havina, ktorý chodí von len večer keď prídu s ním z roboty - tak ho naučili...
nevypisuj a chod chrapat