Môže by že otehotniem?

isabella

neviem, ale ty si niekde priamo cital, ze zivotnost vajicka je viac ako 24 hodin? bo ja aj ked na nete hladam, nikde som nenasla viac ako 24, skor nachadzam 12 hodin... ci to si len z niecoho vyvodil?

isabella

odkial? rozne, studovala som vsetko co sa da... symptotermalnu metodu, na fertilityfriend.com a vsade kde sa da, ked chce zena otehotniet tak si dokaze pomaly lekarske prirucky nastudovat v tomto ti na rovinu poviem, ze asi take znalosti ako ja nemas... pocita sa to z priemeru, to je sice pravda, ale pravda jej aj taka, ze kazda zena je ina... uz nespekuluj nad tym, ze preco niekde udavaju tolko alebo tolko dni, je to nezmysel, dokonca sa udava, ze zena je pocas cyklu priamo plodna len 12 hodin, kedze to je cas kedy sa vajicko nachadza v takej casti maternice resp. vajickovodu aby bolo schopne sa uchytit(ak by prislo k oplodneniu)... dni sa pridavaju len kvoli zivotnosti spermii...
dalej ani netreba debatovat, nestaci citat si niekde nejake statistiky, ale rozhodne ak to raz sam okusis, ze to nie je sranda splodit dieta a budes ochotny studovat o tom so svojou partnerkou, tak budes vediet viac

niekto

to ze kedy nastava ovulacia to rata z priemeru cize polovica cyklu

skor by ma zaujimalo ze preco sa tam udavaju 3 dni a nie jeden
odkial mas to ze 24 hodin ?
a ano je to ruska ruleta ale stale lepsie ako nic :P

isabella

pretoze kalendarna metoda je skoro ako ruska ruleta, kazda zena ma iny cyklus, niektoa ma lutealnu fazu 10 dni, ina bezne 15 dni, neda sa to kategorizovat a preto aj tieto vypocty su velmi mylne a nie je ani vhodne sa na ne akokolvek spoliehat... podla toho co som tam zadala datum svojej poslednej menstruacie by som ani otehotniet nemohla, ja som totiz ovulaciu mala dokonca neskor ako to vyznacila tato kalendarna metoda

isabella

no kedze som sa snazila otehotniet a aj pri merani teploty a vsetkych sledovaniach sa to podarilo az po polroku, tak som si o tom velmi vela studovala, takze 24hodin kym je vajicko schopne oplodnenia, celkovo skutocne plodnych dni v cykle zeny je naozaj okolo 5... samozrejme ak zena nechce otehotniet, tak je lepsie skor pripocitat, ale ak chce otehotniet, tak pokial sa netrafi do tychto dni, tak si netreba robit zbytocne nadeje a byt znova raz sklamana ked menstruacia pride, preto som to napisala

niekto

v jednej knihe som to cital kedysi davno

v googli som nasiel stranku ktora uvadza 12-24 hodin
ale napriklad tato kalkulacka
primar.sme.sk
pocita ze spermie vydrzia 5 dni a vajicko putuje 3 cize plodne dni trvaju pri 28 dnovom cykle zacinajuceho 1veho od 9 do 17

to 3-5 dni pisem lebo som sa stretol s tym ze niekde uvadzali 3 inde 5 uz ti tie stranky nezozeniem to bolo dost davno co som sa stym stretol v kazdom pripade predpokladam ze tych 5 dni rata s nepresnostou urcenia datumu ovulacie
lebo "stred cyklu" je len velmi orientacne

ked sa chranis kalendarnou metodou plodnych dni urcite "nezaskodi" ked par dni pripocitas ked sa snazis otehotniet pouzijes ovulacny test