PLOT-susedský spor..

Príspevok v téme: PLOT-susedský spor..
miba

Ahojte;-)
Včera ma z prace "odchytil" večne nespokojný sused,ktorý mal prednedávnom s mojim otcom dáky konflikt,tak teraz vyhľadáva čo sa dá. Najnovšie susedovi prekáža naše oplotnenie. Bývame v rožnom dome,takže sme si oplotenie robili z 3 strán. Dve naše strany a iného suseda sú murované,no a zo strany záhradky máme do polovice murovaný múrik a okrasný plot a v časti záhrady (kde otec chova ešte aj pár sliepok), máme železne kolíky a pletivo. Vedľa nás má sused stavebný pozemok a záhradu,no zatiaľ ho využíva ako ovocný sad,kým sa tam nebude raz v budúcnosti stavať..
A celý problém je teraz v tom,že pletivo v časti záhradky od suseda sa vplyvom počasia a podobne dosť opotreboval porušil-v plote vznikli otvory a občas sa stalo,že sem-tam nejaká tá sliepka prešla na susedov pozemok. Otec tie otvory opravoval,ale nikdy to nemalo niekoľkoročnú trvanlivosť a opäť sa pletivo povolilo a poškodilo. Keďže sused pletivo nikde nedával,lebo zo všetkých troch strán si oplotenie robili susedia a medzi nimi aj my,tak on si robil oplotenie len z jednej časti a to z cesty. No a keďže jeho sťažnosti nikdy nekončili,tak otec zorganizoval brigádu a v tej časti záhrady dali po celej dĺžke plechy a pripevnili ich o tie železné kolíky a pre istotu ich poistili ešte drevenými kolíkmi,ktoré asi 3-5 cm siahajú do pozemku suseda,nakoľko sa to inak pripevniť nedalo. Keď sa na tomto pred 1,5r robilo,tak sused nenamietal,všetko bolo v poriadku a bol spokojný. No a teraz,po 1,5r keďže mal s otcom konflikt,tak ma zastavil s tým,že mi dáva čas do soboty,aby som tie plechy a drevené kolíky odstránila,inak to všetko pozhadzuje odstráni a poprehadzuje na náš pozemok..
Nerozumiem sa nejako obzvlášť zákonom ohľadne stavebných prác,oplotení a podobne,len sa chcem informovať,ako mám ďalej postupovať,ak to predsa len začne sused riešiť takýmto dosť extrémnym spôsobom (stálo nás to predsa len peniaze či už na materiál a ľudí ktorí nám to robili a teraz sa to má znehodnotiť).. Proste štve má aj to,že on si pozemok oplotil len z jednej strany - z cesty a my sme mu vlastne oplotili náš pozemok susediaci s jeho a ešte je aj večne nespokojný a teraz to chce aj takto znehodnotiť..
Poradíte ak viete,čo treba robiť a ako ďalej vôbec postupovať,ako sa napríklad zákonnými spôsobmi chrániť pred jeho možnými aktivitami ohľadne zásahu do plotu? Ďakujem:-)

0vecka

Prezyvka055 no a co ze nemoze? zbura to a hotovka... dokaz mu ze to bol on... cena toho oplotenia bude minimalna...

Prezyvka055

Stara vyhrabana tema.

Inak pre vsetkych: vase zvierata na susedovom pozemku su vas problem.
Sused nemusi mat ziadne oplotenie a aj napriek tomu mate zabezpecit VY aby VASE zveri neliezli k susedovi. Ak bude mat sused zvery potom bude zapezpecovat oblotenie on aby jeho zvery nesli k vam. Ale toto nie je vas pripad.
A ak nieco postavite susedovi na pozemok tak to nemoze zo dna na den zburat. Ale moze rozbehnut process ktory to nakoniec umozni, ale prv treba premerat pozemok a rozbehnut to v ramci pravnej roviny.

Mesačný princ

Ďakujem za dobrých susedov :)

Toto nevyriešiš nijako. Sused je taký, aký je a aj keby ste mali najnovší plot tak by mu vadilo niečo iné. Napríklad, že mu lieta perie z vašich sliepok na jeho pozemok, alebo že ,,serú,, pri plote a jemu hynie živý plot.

tento spor je preto neriešiteľný ale ak si chcete aspoň trošku pomôcť, tak nedávajte plechy ale rovno vymeňte celý plot za nový. Aj keby ste si mali pôžičku vziať, lebo sa tá situácia môže vyhrotiť....

Alebo mu navrhnite nech si spraví on svoj plot a máte po probléme.

miško

Susedske spori su zle ale!!!! pozor to čo povieš tak bude!!!!riad sa podla tohto aj keby si mal zdochnut!!!! život je boj TAK BOJUJ ja už som za vodov tak čau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Janko hraško

Presne tak nemožeto len tak zburat može vas vyzvat o odstranenie plota z jeho pozemku,treba si dat vymerat pozemok geodetom a spravit si nový plot cez ktorý sliepky neprejdu ,bude to rýchle a pomerne lacné,pre buducnost ten plot bude len váš a sused si on nebude moct opret ani motiku,ked to chcete riešit sudnou cestov bude to nejaký ten rok trvat a ajtak skončite tam kde ste boly pred pojednavaním,a zadarmo to nebude,takže ked budete mat nový plot treba doniest aspon 20 kohutov a ked rano o5 hod začnu kikirikat sused zbada že je v r..... .A teraz si už hubu otvarať nemože chov hidiny zakazaný neni a ani nikdy nebude.Inač pozdravujem tvojho suseda musí to byt poriadný defekt.

Karin40

Ak ste už upozornil susedovcov na to, čo sa vám nepáči a nereagujú na to, obrádte sa na predsedu bytového spoločenstva.No najskôr by som susedovcom poslala písomne sťažnosť s tým, že ak neprestanú, budete vec riešiť cez právnika a následne na súde (čo ich bude stáť nemalé peniaze), treba to poslať doporučene.Poradte sa aj s predsedom bytového spoločenstva,najlepšie by bolo poslať aj jemu sťažnosť na susedov. Ak by sa susedovci vyhovárali na to, že nemáte na nich dôkazy, tak im povedzte, že ich máte (vystrašte ich), len si ich potrebujete nazbierať, pre prípad použitia na súde. Treba ich vystrašiť.

Dočkal

Susedské spory.Prosím Vás mohol by mi niekto poradiť?Bývam v paneláku v družstevnom byte,už od dectva.A podo mnou býva sused,ktorého opustila manželka a nechala mu deti, ale deti už odrástli a zostala tam iba jedna dcéra so svojou rodinou, tak sa tlačia v dvojizbovom byte,a starý si to kompenzuje na mne,neustále mi pchá do zámky zápalky alebo, lieva chemikalie medzi dvere.Napriek tomu keď som ho prichytila to naďalej robí ,, jeho odpoveď bola ironická že to nemám natočené.Naposledy mi pre zmenu zahodil 1topánku do kontajneru ,ktoré boli pred vchodovými dverami ,,a to pretrváva dlhé roky.Každý deň,trpnem čo zas vymyslí.

wowo1

Yudzin,Dajte si urobit svoj geometricky plan.Tym argumentujte a ak sused neustupi chodte na sud -sud -vyhrate.Trovy sudu plati strana co prehra.{inak nie je to tak hrozne cca 5000 sk je jendo pojednnavanie|
Kto dal postavit plot? toho je to majetok, take by to mal zaplatit.

Yudžin

Ahojte,
vie mi niekto poradit, vlete si nechal sused zamerat pozemok. O týžden mi volá syn, že sused nám búra spoločný plot ktorý na jeho podnet sme spoločne 50/50 postavili, dnes ho búrá stým ,že je to na jeho pozemku a može stým robyt čo chce.Má pravdu?
dakujem

miba

Ahoj speedy :)

- tak ako ťa čítam,máš to doma tiež zaujímavé a hlavne ťažké. Človek si myslí,že keď býva vo vlastnom rodinnom dome,tak bude mať od všetkých susedských problémov pokoj a vidíš..niekedy ani oplotenie od susedov nestačí))
A áno,máš pravdu-ten náš sused je vážne na dôchodku,celé dni je len v tej jeho záhrade a potom má čas na takéto vymýšľania a intrigy. Ešte aj včera poobede ma zasa čakal,ale išla som v iný čas ako zvyknem chodievať (a hlavne inou prístupovou cestou),takže sa ma nedočkal. Ale je toto normálne aby som chodievala domov pomaly ako trestanec nejakou obklukou,aby som sa vyhla jeho vykrikovaniu,rečiam a podobne?? Už som sa o tomto bavila aj so známym ktorý je právnik,ten mi tiež radil,aby s ním jednala výhradne písomnou formou,takže budem mu stále opakovať to svoje ďalej,že ak niečo chce,aby mi to poslal písomne a potom budem reagovať
A Ty speedy sa tiež nedaj,predsa ak máš všetko na poriadku čo sa týka vlastníctva LV,tak sa bráň..či už cez príslušné úrady,prípadne súdy,lebo Teba nemusí zaujímať,že Tvoji susedia majú malý pozemok na dom. A predsa Ty ako susedka im tiež musíš podpísať dáke papiere ohľadne výstavby,takže sa nedaj :) Držím Ti palce a tiež maj pevné nervy,budeme ich veru obe potrebovať. Maj sa pekne,ahojky