poprosim o odpoved nejakeho dobreho lekara, co moze znamenat , ked mam hodnoty sedimentacie takto nizke: 2/4 (teda 2 za 1.hod. a 4 za druhu hodinu) som zena takmer 40 rocna a viem, ze hodnoty sedimentacie ked su v norme maju byt o cosi vyssie(u zien urcite) o co, alebo aku chorobu by sa mohlo jednat?
dnes mi brali na preventivke krv a zatial bola len tato sedimentacia, ktoru som si vytelefonovala, vraj vporiadku...? hm, ale hodnoty normy su ine. znamena nieco, aj ked je sedimentacia znizena? prosim o podrobnejsie vysvetlenie. dakujem
nizka sedimentacia!
myslim ze nie je co riesit.
tvoja hodnota sedimentacie je uplne v poriadku, takze neda sa hovorit o ziadnej chorobe.
mozno pripadne keby boli ine krvne hodnoty nespravne, spolu v suvislosti s nizkou sedimentaciou, dalo by sa diskutovat, ale cisto len podla tohto udaju si v naprostom poriadku :)
dik,
na nete som si ale precitala, ze je to akymsi znakom hustej krvi a vela erytrocytov,
takze ci by som nemala absolvovat nejake doplnujuce vysetrenia, ja neviem, napr. na zrazanlivost, alebo co, alebo brat nieco na riedenie krvi, predsalen, uz niesom najmladsia :)
sedimka
hodnoty sedimentácie sú rôzne vzhľadom k literatúre, ale dolná hranica nie je určená... je určená iba horná hranica... väčšinou do 6/12 u žien... čiže môžeš byť rada tvoje sedimentácia je v úplnom poriadku... hodnoty hovoria o tom, že v tele nemáš žiaden zápal...