Myóm

Príspevok v téme: Myóm
caiv

Pri poslednej gynekologickej prehliadke mi zistili malý myóm (podľa slov lekárky: malý myomček). Chcela by som vedieť, aká iná alternatívna liečba, než chirurgický zákrok, existuje. Mám na mysli homeopatickú alebo inú alternatívnu liečbu. Budem vďačná za všetky rady a postrehy. Má niekto skúsenosti s užívaním INDONALU, alebo homeopatikami AURUMMURIATICUM NATRONATUM resp. tablety HORMONATUR.

Ďakujem!!!!

....

bibi1234......ja netvrdím, že zdravá strava nepomáha. Samozrejme naše telo musí byť zdravé. Ale ak by bolo to tofu so zeleninkou naozaj také účinné, žiadna žena by nemusela podstúpiť operáciu (a mnohé aj v mladom veku). Náš organizmus je silnejší ak sa zdravo stravujeme a dokáže sa lepšie vysporiadať s chorobami. Ale každý organizmus je iný aj druh myomu je iný. Nie na každého to účinkuje..... (a okrem toho tofu milujem, jem ho pravidelne, aj zeleninu.....) tak ďakujem za radu, možno jedného dňa sa dočkám aj ja..

fíííííí

vlastuš, polyp je výrastok ktorý je treba dať preč lebo po nejakom čase sa môže zvrhnúť. Tiež som to mala. A čo ďalej? Čo ti navrhla lekárka?

vlastuš

dobrí den dnes mi zistili Dg:Myoma submucosus seu polyp. cavi uteri.
Prosim vás poradte mi čo to vlastne je ako sa to lieči.
Ďakujem:

janab

na spektre som videla, že ihlami niečo napichávajú okolo myomu tak, že prestane dostávať živiny, takže nebude rásť, robí sa to ženám, ktoré ešte nerodili, alebo ešte chcú rodiť. Neviem, či sa táto metoda používa už aj u nás. Treba sa informovať u svojho gynekologa. Myom rastie , lebo je hojne prekvený a má tendenciu zarastať aj do tela maternice.

janab

myomy sú dôsledok hormonálnej nerovnováhy. Môžeme to trošku ovplyvniť stravou, ale nemyslím si to. Myomy sa môžu vytvárať pomaličky, nepatrne počas plodného obdobia života ženy. Ak vznikne myom počas plodného obdobia, tak zvykne rásť a treba ho dať vonku. Ak prestane rásť, tak po prechode by mal kvázi "zakrpatieť", lebo vlastne nemá sa z čoho vyživovať. Každopádne ak je myom veľký, musí ísť operatívne von. Mám priateľku,ktorá brala Indolan a aj tak musela ísť na operáciu, myom bol navyše aj zhubný...nepodcenujte myomy, treba ich sledovať.

bibi1234

.....-veda ide dopredu a Ty mas zastarane poznatky.. Aj Dr. OZ vo svojej sow ukazoval vedecky podlozene prinosy na konkretnych ludoch po uzivani tofu a zelenej riasy ako niektorym pacientkam myom zmizol

Ivka 1

Tvorba myomov, polypov ,cyst je dosledkom nezdraveho zivotneho prostredia, nezdraveho zivotneho stylu a nedostatku antioxidantov v strave a zalezitostou zanesenia organizmu volnymi radikalmi. Ak su myomy este male mozu sa vstrebat ale je potrebne zvysit prijem antioxidantov vit. A,E,C a selénu. Rovnako pridat 2 x tyzdenne do jedalneho listka ryby - hlavne morske,ktore obsahuju jod , zelenu listovu zeleninu, morske riasy - su aj v tabletkovej forme v pripravku Kelp. V kazdom pripade sa tak da aspon pozastavit rast uz existujuceho myomu a zabranit tvorbe dalsich.

.....

Na myom neúčinkuje nič, ani zdravá strava ani sa nevstrebe. Jediné riešenie je operatívne. Myóm môže byť v kľude aj niekoľko rokov, alebo sa ti môže zväčšovať a robiť ďalšie myómy. Ale nepanikár. Ja mám tiež myom, už vyše 2 rokov, má 2 cm. Naučila som sa, že musím byť po gynekologickej stránke v poriadku (nevytvoril sa len tak).....a tak sa strážim, dávam si pozor na prechladnutia, pravidelné prehliadky...a tak. Ak je veľký vyberie sa s celou maternicou...bohužiaľ. V dnešnej dobe ma myom každá druhá žena.

bibi1234

ahoj, mamine minuly tyzden kvoli myomu vyoperovali maternicu(uz ma po 50tke a mala ho uz tak velky, ze ju museli operovat sekciou).. Ak je malinky, tak by sa mohol aj vstrebat, nemusis sa bat, vraj az 80% zien ho v zivote dostane a vraj na neho pomaha zdrava strava, jest vela tofu,...