neviem ako dalej

Príspevok v téme: neviem ako dalej
KIKA555

ahojte. ani neviem ako zacat. mam 21 rokov a som v takej situacii ze ani sama neviem ako si mam poradit a ked mi aj niekto poradi tak neviem. mam priatela s ktorym sme spolu rok.na zaciatku bolo vsetko fajn teda celkom.. lenze pred par mesiacmi som zistila jeho jednu velmi zlu vlastnost. a tou je ziarlivost.. v jednom kuse ma podozrieva vymysla si na mna. proste je toho strasne vela aj to aspon skratim.ja uz miestami nevladzem ked pocuvam tie jeho scenare co ho napadaju neznasa vsetko muzske co je okolo mna. neznasa mojho brata a to som ja s mojim bratom mala celkom dobry vztah az kym som sa nedala dokopy s tym mojim priatelom kt ho neznasa.. neznasa moju skolu pretoze sa tam dostavam do kontaktu s ludmi tak ziarli uplne na vsetko co sa okolo mna mihne.. miestami si pripadam ako nejaka babika s porcelanu kt uplne chrani pred vsetkym ale ja sa uz idem z toho zblaznit. ked sme spolu nechodili mala som plno kamaratov kamaratky chodila som sa zabavat proste uzivala som si zivot a zabavala som sa ako normalna mlada baba.. jemu postupom zacalo vadit vsetko.to ze chodim na pokec na fc musela som si vsetkych vymazat z telefonu vsetko mu vadi, kamaratky s tymi sa stretnem uz raz za 3 mesiace. keby nechodim do skoly tak sa uplne zblaznim vsetko mi kontorluje.. byvalych kamaratov ked aj stretnem a nahodou ich podzarvim tak pocuvam ze akym tonom som ich podzarvila a co s nimi mam. podla neho sa len kurvim a s kazdym.. so susedmi v skole doma vsade.. a aby toho nebolo malo bezdovodne nechapem preco ma neznasa jeho cela rodina skor jeho matka. uz na zaciatku som si s nou nesadla ale postupne to boli take konflikty ze k nim uz ani nechodievam a s nou sa absolutne nebavim. ja ho milujem aj napriek vsetkemu co mi robi aj ked sa hadame ale proste navykla som si na neho.. a nechapem ako z tohot celeho von.rozum mi vravi neh okamzite odidem z tohot vztahu ze tu nemam co robit ze toto neskonci dobre a srdce mi hovori ved ho lubim. ja viem kazdy mi tu poradi neh sa s nim rozidem to nema cenu ale ako sa mozem od neho odputat ked som vsetkych stratila a ledva sa mam na koho obratit.. a ak aj mam tak vsetky kamosky maju frajerov su stale s nimi. ked si aj poviem ze uz koncim vypnem mobil a zachvilu ho zapnem a ked mi zavola tak hned mu zdvihnem a odpustim mu. a vzdy ked sa hadame tak takmer vzdy som ja ta kt sa mu ospraveldnuje ani sama neviem za coo a proste on mi vyhadzuje na oci ako sa kurvim a ze ja ho uz nelubim .. mietsami mi to pride jak tyrania z coho ma on vysmial ked som mu to povedala. prosim vas poradte mi :( budem velmi rada.. lebo ja na taketo trapenie vek nemam

bibba

no ani sa mi to nexce citat dokonca, ale mas to s nim tazke... ale nerozumiem, ked ta to nici a nevyhovuje ti to, ako ta priserne obmedzuje, tak preco si este snim? ako moze niekto citit este lasku k niekomu, kto mu robi v zivote zle? ide to vobec dokopy? po druhe sa ti aj velmi cudujem, ze si to vobec spravila! spravila take nieco, ze si si vymazala svoj telefonny zoznam (ci co si to pisala), len preto ze on si zmyslel. tak preto sa to bude stale z jeho strany stupnovat, lebo si doteraz vzdy spravila co povie. nema s nim zmysel ani bojovat. ak teraz zrazu budes od neho xciet, aby sa zmenil nikdy to nepochopi. a cim dalej to bude len horsie a horsie. takze lepsie to vo vasom vztahu nebude. aj dobre vztahy idu casom dole vodou. ale z tych ktore su uz zle na zaciatku alebo niekde v strede, z nich moze vzniknut len nejaka katastrofa. tak to si radsej premysli skym xces byt. pri nom uplne stratis samu seba.

KIKA555

dorotka00 - toto si ako myslela ze nepoznam ako ma fungovat dobry chlap tak berem aj ziarlivca ??? tak toto mi vysvetli.. ja som sem neprisla na to aby som pocuvala ze az to ze moj otec bol alkoholik tak ja budem brat hocico ? ty co si myslis ze moja mama zila dobrovolne s nim alebo co ?? a ze ja sa v tom vyzivam ze mam ziarliveho priatela ????

dorotka00

Ona to dobre vie, ze jedina cesta je dat ruky od neho prec. A kedze vyrastala s otcom alkoholikom, tak si bez terapie nikdy nenajde partnera, ktory jej nebude robit problemy. Nepozna, ako by mal fungovat dobry chlap, tak berie aj ziarlivca.

vitali

Ten tvoj frajer ta teda pekne obmedzuje. verim, ze je tazke sa rozhodnut, a presne viem, ako to funguje s nasou dievcenskou/zenskou "pevnou" volou. vela krat sa obmäkcime. ale ty sa nenechaj. zle je ze mu odpustas a este sa ospravedlnis za to,co si nespravila. ale chces byt s takymto ziarlivcom nadalej? roky a roky. obmedzuje tvoje zakladne prava. a este ze sa aj kurvis. ved to je jeho paranoja. rad si takto vymysla? a ze sa ti vysmial ked si ho obvinila z tyranie. on to urcite dobre vie, co robi. len sa robí sprostym + jeho matka ta nema rada.
kvoli nemu si stratila kamaratov, a nemozes robit dalsie veci. ved to nie je naplnou vztahu, aby si sa vzdala takych normalnych, peknych veci. asi by bolo lepsie sa s nim rozist. on moze byt postupom casu este horsi a potom to bude zas len horsie.

jajka001_

ked sa nevies rozist - tak s nim ostan. ale bud sama sebou. nenechaj sa manipulovat. postav sa jeho rozkazom a zakazom. rob to co potrebujes robit a bez vycitiek svedomia. si slobodna. mozes sa bavit s kym chces, o com chces, kedy chces. povedz mu ze bud ta bude akceptovat taku aka si alebo - je ti luto.

kikusa33

KIKA, ani ja nemam pevnu volu :( takze v tomto, zial, neporadim... :(
Hovori sa, ze staci chciet... ale obcas mam pocit, ze chcenie nestaci...

KIKA555

kikusa33 - dakujem ze aspon niekto si ma tu vsima a berie moj problem vazne.. lenze ako sa mam odputat.. vravim ze ked sa aj rozideme tak ja vydrzim amximalne 1 den nezavolat mu ptm ma chyti taky zvlastny pocit paniky ze uz ho nikdy neuvidim a nebudeme spolu a nikdy ho enbudem moct objat :( a hned ma chyti ta panika. alebo ked to aj ze vydrzim zacne sa mi ozyvat on.. a tedy vzdy povolim.. nemam silnu volu neviem sa zatnut a povedat dost.. lenze to je uz asi moja povaha a tu ja bohuzial nezmenim :(

kikusa33

KIKA, ako sa odputat? Jednoducho to ukonci. Hned teraz. A vrat sa ku vsetkym cinnostiam, ktore si robila predtym... pomalicky postupne sa vrat opat k starym kamaratom, konickom atd. Uvidis, pojde to samo. Zaklad je teraz dat mu zbohom, ostatne sa vyriesi potom.

KIKA555

dorotka00- na tvoje ironicke poznamky typu : ze s tvojim milym a krasny zivot so ziarlivcom nemam vobec naladu.. takze apson vidim ze ty teda ludom fakt prajes.. maj sa

KIKA555

dorotka00 - vies nevidim ziadny zmysel v tom ze ekd ma niekto problem opije sa.. tomuto nerozumiem. moja matka bola v tazkej situacii mala som otca alkoholika 11 rokov sme ho mali na krku bol spity denno denne.. teraz sa mala opit ??? nie neurobila to .. jedine z toho dovodu som bola taka necitliva ze neznasam alkohol. inac sucitim je mi to luto ale proste ja som chcela aby tu mne niekto pomahal alebo aspon dal radu.. a este raz dakujem ze mi prajes pekny zivot podobne aj ja tebe a o tvoje rady nestojim