Ahojte, minimálne pol roka sa mi robia pod očami červené fľaky a na viečkach mám vysušenú kožu a hrozne červené to mám. tak isto sa mi to robí aj pod očami. Najprv to nebolo tak často, tak som to neriešila, ale v poslednej dobe to mám nonstop, raz viac, raz menej, celkovo mám okolo očí napuchnuté a aj viečka. Z čoho to môže byť ? asi to je dosť vidieť, lebo aj ľudia si to všímajú... neviem, či mi dáva telo niečo najavo...hmmm...ešte pripomeniem,že nefajčím, nepijem, pohybu mám dosť. Ďakujem.
Vysušené, napuchnuté a červené očné viečka aj pod očami
mne sa tiež občas stane, že mám vysušené očné viečka a strašne ma svrbia. Pomáha mi na to bepanthen care mastička.
Ahojte, presne toto sa mi stalo pred dvomi dňami. Z ničoho nič počas každodennej lesnej večernej prechádzky ma neznesiteľne začalo škriabať pod okom a nemala som tušenie z čoho to je. Hneď som išla googliť a našla som príčiny: nadmerne dlhá práca za počítačom, prievan atď. Mne prišlo do hlavy, že to s tým počítačom môže byť pravda a že to mám asi z toho, a tak som skúšala všetko možné, aby som sa toho čím skôr zbavila, keďže sme mali ísť o päť dní na týždeň do Chorvátska, ako každý rok. Ak som teda chcela mať pohodovú dovolenku s rodinou, musela som robiť všetko možné, aby mi opuch a začervenanie spod oka zmizlo a bolesť prestala. Urobila som tieto veci: Uhorku (čerstvú a priamo z chladničky) som si nakrájala na tenké plátky a a na 30 min som si ju dala na oči a relaxovala. Neuveríte, aký dobý pocit som potom mala. Skúšala som aj studené zábaly, jednoducho som si dala na vatový tampón studenú vodu a priložila som si ho na oči. Taktiež som skúšala trik, ktorý síce neviem, či zabral, no šuchala som si dlane o seba, až kým neboli teplé a priložila som si ich na chvíľu na oči. Potom som skúšala akýsi cvik, že som si dala pred oči prst a potom postupne zaostrovala zrak naň. Toto všetko mi pomohlo. No taká jemná bolesť mi aj tak neprešla a tak som s povedala, že na jeden deň PC odložím a strávim ho vonku. A to mi pomohlo najviac, a už si ani nepamätám tú bolesť, čo som cítila včera. =) Však vyskúšajte a uvidíte sami, či vám to pomôže či nie =) Hlavné je, zavrieť oči a nachvíľu si odpočinúť. =)
Ahojte skuste si robit na oci studene zabali z nechtika lekarskeho.mne to velmi pomohlo hned po prvom dni.kludne aj viac krat do dna prikladajte.potom dva krat do dna pouzite cicabio creme od biodermi ten urychluje hojenie alebo lekarsku vazelinu na premastnenie.ale tie obklady naozaj vyskusajte.nic mi nepomohlo ako obycajny caj
Ahojte uz treti tyzden mam to iste ako vsetci ostatni .....uz neviem co robit ....ked som doma zlepsuje sa to ked som pol hod v praci hned mam okolo oci cervene a viečka neskutocne suche ....uz skusam 4 krem ....a vzdi v praci to pride ...nechcem odist s prace a neskor zistim ze to nebolo tim ...pretoze i ked sa mi to v praci zhorsi ...aj po sprche to mam čiže to je zamotani kruh ...ale po dvoch dnoch doma to zacne blednut a pride praca prva hodina a uz pocuvam co mam zase pod ocami .....
Ahojte, ja mám suché červené a niekedy aj opuchnuté viečka tak, že ma bolia a zatvárajú sa mi. Začalo sa to asi pred dvoma rokmi. Najprv som ich mala iba suché no neskôr začali aj červenať. Samozrejme že to nezakryje korektor ani make-up. Pomáha mi celkom obyčajná NIVEA alebo veľmi malé množstvo mastičky OPHTALMO-SEPTONEX alebo LOCOID. Musí mi to však natrieť niekto iný. Ak si to natriem sama nepomáha to. Najdôležitejšie je si to nechytať. Často ma to aj svrbí a práve vtedy si oči požmolím. Snažím sa to nerobiť ale to sa nedá. Ak niekto vie čo s tým, prosím napíšte. ĎAKUJEM!
Ahojte, aj ja mám podobný problém, ale mne osobne, hned, ako zázrakom, pomohol ZODAC - tabletky proti alergii a ADVANTAN - krém, alebo masť. Oči sú už po dvoch dňoch ako nové. Častokrát je táto alergia spôsobená chemikáliami v makeupe, tienoch, riasenke a pod. Látka, ktorá mne spôsobuje alergiu je Quaternium. Bohužiaľ, je ťažké zistiť, v ktorých značkách makeupu to je, može to byť aj v krémoch, deodorantoch a podobne.... Samozrejme, môže to byť spôsobené aj jedlom - ako u koho. Zo sladkého a kysnutých veci, sa vám môžu tvoriť plesne v organizme ... potom navrhujem detox.
ja som si tie fľaky vyliečila sama,,,menej som sa maľovala,,očné tiene vôbec,,,iba špirálu na koniec mihalníc,,,odličovala som sa veľmi jemne,,,po odlíčení som si na tyčinku,alebo časť vatového tampóna nakvapkala TEE TRE OLEJ,,,kúpila som si ho v DM drogérii (cca 3,-€),oči ma síce štípali,,a jemne som pretrela miesta,kde boli fľaky.musíte si dávať pozor na oči,,ale olej je aj tak arómaticjý,,ale dá sa to vydržať,,,a ráno som si oči jemne umyla,,a cez deň som to prekryla AKNÉ COLOR-om,,,,zo stravy som vylúčila štipľavé,dráždivé jedlá,,,Fľaky mi zmizli asi po 10 dňoch.
Ahojte...tak ja mam tiez ten problem ze okolo oci a hlavne viecka a nad nimi po obocie mam suchu supinovitu svrbiacu akoby zhrubnutu kozu...niekedy si to doskriabem az do krvi....testy u alergkloga ok...teda nerobil mi este na potraviny ...nezaberali tabletky ani maste od koznej ani od alergologa....ale mam pocit ze som prisla na pricinu....kvasok...kvasnice ..kysnute veci..kysla kapusta ocot a pod...mi to vyvolavju...mala som minuly tyzden oci uplne v poriadku a v sobotu som zjedla parene buchty a kyslu kapustu v polievke a uz mam opat cervene a svrbiqce okolie oci...zajtra idem k alergologovi tak sa ho skuskm na to spytat....
mne sa to tiež robí už nejaký čas,,asi dva mesiace,dnes večer som spozoroval viacej ako inokedy,,ale zistila som,,že mám aj na žalúdku ťažký pocit-akoby som tam mala kameň,,takže skúsim najprv s detoxom organizmu,nejaké bylinkové čaje, po aplikácii a čistení Tee Tree olejčekom to trochu pomohlo,,ale dosť štípalo,takže začnem asi zvnútra..
Ahojte, ja mám podobný problém ktorý už pretrváva pár mesiacov. Opuchnuté červené, šupinaté flaky na viečkach a pod očami, ktoré aj nepríjemne svrbeli a pálili.Nič mi nepomáhalo a pravidelne sa to vracalo. Skúsila som fakt všetko od doktorky až po drahé krémy ale nič. Nakoniec som povyhadzovala všetky použité tiene, ceruzky, špirály, štetce na líčenie a kúpila od základov nové. Kamarátka mi odporučila Bio orgánový olej z maroka ktorý používam namiesto očného krému a viditeľne mi pomáha. Zmiernil svrbenie nepálil a urýchlil hojenie, taktiež pomáha ako prevencia pred opätovným návratom a ako bonus mi zjemnil aj vrásky čo mi zostali po suchých miestach. Skúste možno aj vám pomôže :)