Sebavedomie na bode mrazu

Príspevok v téme: Sebavedomie na bode mrazu
caterine

AHojte,mám 20 rokov.Začalo sa to vsetko ked som zacala chodit s jednym chalanom,predtym som bola uplne normalne dievca,mala som kamošky,chodila na disko,kopec kamaratov,a vzdy o zábavu postarane.Ked som zacala s nim chodit,postupne som sa zdialovala od mojich kamaratov,kamaratiek,od mojich hobby,dokonca aj od rodiny postupne,zacal ma od vsetkych izolovat,zakazal mi chodit medzi ludi,zakazal mi chodit na pokec a na FB,postupne som nemala nikoho,len sestru,aj s tou som ako keby nemohla byt v jednej miestnosti,co keby bola práve na FB a on by sa to dozvedel...?:(...postupne mi znizoval sebavedomie,teraz sme na bode krachu,nas vztah je na bode MRAZU...a ja myslim co keby som sa s nim rozisla?s kym by som bola?..hanbim sa chodit medzi ludi,mam socialnu fobiu,bojim sa chodit na disko,a pozerat na tie vsetke pekne dievcata,velmi chcel aby som pribrala,aby som bola tucna,aby sa za mnou nikto nepozrel nikdy,zakazal mi nosit tricka s vystrihom,aby po mne nikto nepokukoval...a ja teraz placem,mam depresie z toho,ze nechcem nikdy vyjst von na ulicu,lebo sa hanbim...za rok sa moj zivot otocil o 180 stupnov..zo sebavedomej mladej krasnej zeny sa stala OHAVA:(....:(((

lulo

Ale ak je to vaznejsie a naozaj nestacia len tie rady, kt. som ti dala, tak zajdi za psychoterapeutom alebo psychologom, ten ti urcite pomoze lepsie ako my. A hlavne to neodkladaj a neboj sa, on pracuje s podobnymi ludmi ako ty kazdy den.

lulo

Ahoj caterine, to co si prezila, by nechcela zazit ani jedna zena, avsak, nechapem, preco si sa nechala tak ponizovat a nechat so sebou manipulovat? Takto zena, ktora si vazi samu seba so sebou zaobchadzat nenecha, ani napriek laske, cize tvoje sebavedomie nebolo v poriadku ani predtym. Hlavne je, ze si sa konecne spamatala a chces s tym nieco robit, lebo to uz je prvy krok k tomu aby si sa nad to vsetko co sa stalo povzniesla a ziskala sebavedomie. Tu je zopar veci, ktore si myslim, ze by ti mohli pomoct:
1. Ak si sa toho chlapa este nezbavila, urob to co najskor a definitivne, vymaz ho zo vsadial, nedavaj mu ziadne nadeje. Ak by si predsalen zacala pochybovat, chcela sa k nemu vratit, precitaj si prispevok ktory si tu ulozila, spomen si na to, co ti robil a ako sa ti koli nemu zmenila psychyka.
2. Odpovedz na tieto otazky:- V com si sa zmenila vo vzhlade? Ak si trebars pribrala, zacni cvicit, behat, tancovat, cokolvek co ta bavi. Ale neprehanaj. Atd. aj v ostatnych veciach, s kt, si nespokojna. - V com spociva tvoja socialna fobia? Aka je vazna? Na internete mas vela clankov ohladom socialnej fobie, trpi nou vela ludi, tam najdes nejake rady. Je to zalezitost psychiky, mozes zajst aj do knihkupectva a najst knihy na zvysenie sebavedomia, tie dokazu tiez mierne pomoct. Ale necakaj od nich vsetko, cele je to na tebe. Len si treba verit, ale aj to pride casom, neboj sa.
3. Rob co ta bavi. Ak si za ten cas, co si bola s nim, zabudla na svoje konicky, rozpamataj sa do minulosti a neboj sa k nim vratit. Pretoze nikdy nie je neskoro zacat robit nieco, co ta bavi. Prospieva to psychike. Aj telu.
4. Fakt vela sportuj, aj ked som to uz spominala, spomeniem to este raz, nie z dovodu, aby si schudla, ale aby si sa citila lepsie. Pri sporte sa uvolnuju do tela hormony stastia, tzv. endorfiny, ktore ti povzdvihnu naladu a dodaju optimizmu do zivota. A od optimizmu je uz len krocik k zvysovaniu sebavedomia.
5. Chod na nakupy, a kup si nieco, co ta potesi, v com sa budes citit pritazliva.
6. Pises, ze si stratila priatelov a aj ze si ich kedysi mala vela. Porozmyslaj, a skus medzi nimi najst jednu doveryhodnu osobu, ktorej sa mozes zdoverit, ci uz je to byvala najlepsia kamaratka, alebo kamarat, spoluziacka. Jednoducho hocikto, kto si myslis, ze ta podpori. Vyrozpravaj sa mu a bud uprimna, myslim, ze ak tomu cloveku niekedy na tebe zalezalo, nenecha ta tak a pomoze ti. Uvidis, ze postupne ziskas s5 aj dalsich priatelov. Mozno budu aj taky, co budu tebou opovrhovat, nepochopia, preco si sa s nimi prestala stretavat aj po mnohych vysvetleniach, Na takych kasli, pretoze nestoja za nic.
7. V novom cisle La Femme (nerobim reklamu) je celkom fajn spracovany clanok o sebavedomi, nehovorim, ze ti ho hned zvysi, ale aspon ziskas predtavu o tom, co sebavedomie v skutocnosti je.
8. Neocakavaj, ze vysedok sa dostavi ihned a ze zmeny postrehnes z dna na den alebo z mesiaca na mesiac. Hlavne je nevzdat to ani po vacsich neuspechoch, ktorych bude viac. Figel je v tom, ze najviac ho zvysujes vtedy, ak sa ti nedari, ale predsa ides hore so vztycenou hlavou.
atd, je milion sposobov ako si zvysovat sebavedomie. A vies co si zapamataj? Ze sebavedomie skrasluje. Pozri sa na sebavedomych ludi okolo seba a pozoruj ich, skutocne su bezchybny? skutocne na nich nenajdes nieco, nad cim by sa mohli trapit? A predsa zistis, ze maju svoje chyby, no vyzaruje z nich spokojnost. Nikto nie je dokonaly, preto je dolezite zmierit sa so svojimi nedokonalostami a citit sa dobre, lebo to ako sa citis prenasas na druhych, ci chces, alebo nie. Prajem vela stastia, ak budes vytrvala, dokazes to, len treba obetovat trochu casu a usilia, lebo nic nie je zadarmo :)

m,mlk

caterine, neboj... postupne... necakaj to hned zo dna na den... najprv pojdes len na nakup... potom sa pristavis, ked stretnes kamaratov.. potom si s nimi aj vyjdes vonku.. to chce cas. ak to nebude hned, nestresuj sa, ono to pojde.

m,mlk

No tak teraz uz si uvedomujes, mila caterine, ze Tvoj vztah bola chyba. Takze svojho "chlapa" posli do prdele co najskor (t.j. este dnes) a potom postupne pomalicky sa dostanes do starych kolaji... Ono to pojde, len si hlavne nehladaj opat "chlapa-idiota"...
Ja nechapem, ale tie prispevky, co tu citam... zeny, uplne ste stratili rozum? Spamatajte sa... Plati aj pre Teba, caterine. Drzim palce, mas poucenie, dufam, ze casom sa vsetko vyriesi a bude ako predtym. Zvladnes to.