Chcem sa opýtať niekoho, kto s tým má skúsenosti, podarilo sa Vám sebavedomie nadobudnúť tým, že ste schudli? Lebo ja mám pocit, že budem zakomplexovaná navždy asi..:( Chcela by som zažiť ten pocit, kedy sa za mnou na ulici otáčajú a vyzerám fakt dobre. Frajer mi to samozrejme nepovie, ale niekedy mám pocit, že sa mu tiež už nepáčim ako dakedy. Viem, mala by som schudnúť, ale okrem toho je problém aj v mojej hlave, že vždy sa budem pokladať za tučnú...
Proste sa len pýtam, či ste niečo podobné zažili, a ak ste baby, schudli, tak zmenilo sa niečo(okrem veľkosti oblečenia)?vďaka za rozumné odpovede.
Sebavedomie a hmotnosť
Nieje podstatna vaha, ale fakt tie komplexy, takze po schudnuti sa vela nezmeni, ked clovek nezacne mat rad svoje telo... ale ... to sa da aj pred schudnutim, a funguje to tiez. Ale samozrejme, krajsi pocit je bez nadvahy.
Pokial ma tucny clovek rad svoje telo a nehanbi sa za neho, musi byt psychicky odolny, pretoze je fakt, ze to citi, co si ludia casto myslia.
Takze , ja si myslim, ze dolezitejsie nez chudnutie, je mat sa rad.
katussska: tazko povedat...ak mas nadvahu, tak Ti schudnutie urcite neublizi, ale sebavedomie je vec, ktoru ma clovek v hlave a tazko povedat, si sa da nadobudnut len nejakou zmenou zovnajsku. Mala by si sa najskor naucit sa mat rada aj takato a zaroven chudnut len pre radost. Ja som schudla v priebehu pol roka 8 kil a to som nikdy nebola tucna (bola som 165/57.5), ale musim povedat, ze teraz vidim velky zaujem zo strany muzov...ale aj velku zavist zo strany zien...takze vsetko ma svoje pre a proti...Skor by si mala popracovat na tom, co mas v hlave a srdci a chudnutim to iba "doladit"...
arana :
ako si to pekne a pravdivo napísala :)))
Ja a moje sebavedomie po schudnuti som bola stastnejsia no citila som z okolia zrazu taky neprijemny pocit zo zien da sa povedat zavist a neprajnost. No ale inak citila som sa konecne dobre rada som sexovala co sa predtym neda o tom rozpravat lebo komplexy boli... aj ked som neschudla tak zeby som bola kost akoza ale bola som plnsia bola som aj tak spokojna a uz som sa za tlustu nepovazovala. Len nejak som si to neudrzala tak som spat u mna to dietovanie je na cely zivot...Vcera som si zavesila do skryne na zaciatok "male" veci ktore som predtym nosila a pri kazdom nakuknuti do skryne ich mam pred ocami a to ma pohana v pred, ten krasny pocit ze niesom XXL ale len L ci M. pre ten vnutorny pocit to stoji pokusat sa a trenovat si pevnu volu. Vysmesky rany nechali ale aspon posilnili berem to ako pozitivum do zivota ze som sa nezlomila a nieco so sebou robim. Drzim vam palce Baculky. Nechudnite koli okoliu ale koli sebe ked sa necitite dobre a pojde to lahsie.
myslim, ze by bolo najlepsie sa najprv zmierit so sebou, so svojim telom a az potom chudnut....ja tiez vecne chudnem, raz som hore, raz dole, moje sebavedomie na bode mrazu bolo vzdy.....potom priel moment, kedy sa mi sebavedomie a aj vazenie samej seba zvysilo, a odvtedy mi ide aj chudnutie a som spokojna a viem, ze to dotiahnem tam kam chcem a bez trapenia konecne....treba sa mat rada taka aka si, lebo ak schudnes, najdes si zase nieco nove, co sa ti nebude na sebe pacit....
zaujala ma táto téma lebo sama som schudla 15 kg, takže z vlastnej skúsenosti môžem povedať že mi to v sebavedomí v niečom určite pridalo ale aj zobralo, veď určite každého chudnúceho poteší že sa odrazu zmestí do veľkosti džínov tej najmenšej veľkosti, celé plavky vymenila za dvojdielne :D, a tak ďaľej,,, ale chudla som dosť hekticky, a doteraz nedokážem skončiť s dietami a tiež ako si i ty písala mám pocit že som stále tučná, keby môžem vrátiť čas s5 tak by som sa vykaslala na celé chudnutie, pretože podľa mňa žena je príťažlivá aj s pár kilami na vyše, len sa bojím že s mojou hlavou budem chudnúť asi do konca života,,,
dominika: "predstav si samu seba aka by si chcela byt a taka aj budes...( ale pozor na to ak si nizka baba s plnsimi prsiami tak z teba nebude vysoka powiem to ludovo lata"
no ja som nízka 170cm s plnsimi prsiami .D takže tie by sa mohli tiež trochu zmenšiť :)) Už som začala na tom pracovať, mám na to celú zimu v podstate, tak musím s tým fakt niečo spraviť...cvičím, plaváreň by som brala aj každý deň, ale prachy sú problém - ale tak občas zájdem isto aj tam, a tak.
A na jar si dám tetovanie po ktorom túžim celý život, ale odkladám ho, že "keď raz schudnem",,,tak sa idem snažiť, vďaka za rady.
Milá katussska, pozeraj sa na to aj z pozitivnej stranky....vsetko zle je na nieco dobre....akonahle schudnes i tvoje sebavedomie stupne.pisala si ze problem je aj v psychike co je snad najvacsi PROBLEM...akonahle sa ti sama citim tucna tak budes aj vyzerat a posobit na inych ludi a teda aj na svojgo priatela....CO SI KAZDODENNE O SEBE MYSLIS TAK AJ POSOBIS:)...pisala si ze sa neprejedas to je velmi dobre ale je ti to na nic ked vaha nejde dole...moja rada pre teba..skus sa zamilovat do svojej postavy...predstav si samu seba aka by si chcela byt a taka aj budes...( ale pozor na to ak si nizka baba s plnsimi prsiami tak z teba nebude vysoka powiem to ludovo lata:))
Uhl-Sebavedomie je , keď sa človek nepreceňuje a nepodceňuje!!!