Nepravidelny menzes meska mesiace

manda276

ked ja sa aj trochu bojim ist k doktorke...viem, ze tam raz budem musiet ist, ale teraz nechcem....ale keby som sa uz nejak odhodlala, mozem tam ist aj uplne sama, bez mamy napriklad? a to ma len vysetri, porozpravame sa a hotovo?

Nela41

Tento problém mám aj ja už niekoľko rokov. Teraz mám 17 a brala som aj antikoncepciu no sekla som s tým. Doktorka mi predpísala Duphaston, ale ten mi nerobil dobre a teraz mám nejaké nehormonálne lieky, ktoré berem 10 dní v cykle a pomáhajú mi.
Baby určite návšteva gynekológa, výživové doplnky a čaje môžu napomôcť harmonizovať telo a pomáhať pri týždňovom meškaní, ale určite nie mesačnom. S doktorkou sa len treba porozprávať a hneď povedať že o hormonálne lieky nemáte záujem ona vám už poradí na čo máte nárok a podobne :)

manda276

ja mam presne ten isty problem...mam zachvilu 16, menzes skoro 3 roky, no momentalne miuz asi 3 mesiace meska...uz ani zenske caje mi nejak nezaberaju....ale pred 2, 3 mesiacmi a aj tento som dostala len take slabe spinenie/slabo ruzovy vytok len na jeden den-ani slipovu vlozku som na to nepotrebovala....to je akoze nejaky slaby menzes? je to normalne?

inak uz som rozmyslala aj nad tym, ze by som sla ku gynekologicke s tym mojim hroznym cyklom, ale nechapem co by s tym spravila...mozno by mi poradila antikoncepciu, ale tu ja nechcem brat...pochybujem ze by mi predpisala nejake vitaminy alebo ja neviem..proste nieco co by ma normalne vyliecilo..a nie len na urcity cas-kym to budem brat (ako antikoncepcia)...tak neviem co mam robit...ak mate podobne problemy alebo mi viete nejako poradit, napiste prosim..dik :)

jajkafr

ali
keď máš taký nepravidelný cyklus zájdi ku gynekologičke zoberie ti krv na hormóny možno to je z toho... pochybujem že ti na to pomôžu čaje

neva

Červené víno Ti nepomôže, môžeš vyskúšať dlhodobo piť čaj z myšieho chvosta, popradský ženský čaj, alebo môžeš začať brať doplnky výživy ako Gynex, MELBROMENOX, Wild yam.