co si myslite o pozitivnom mysleni?naozaj to pomaha?...je pravdou ze myslenim ci dobrym alebo zlym si usmernujeme zivot? a podla vlastnych nalad si vytvarame buducnost..?a myslite si ze je pravda ze ked myslime neustale na nejaku vec,cloveka a tak...tak to nakoniec aj dostaneme...alebo dosiahneme?
myslenie...
Povedat si, ze bude stastny den je hlupost, lebo to Vam nikto nezaruci. Pozitivne myslenie ma vyznam v kazdodennych malickostiach, pretoze denne si vytvarame tisicky postojov k tomu, co sa okolo nas deje a sami si vyberame, ci sa na ne pozrieme z lepsej alebo horsej stranky. A od toho sa odvija zivotny pocit, podla toho posobime na ostatnych ludi... takze plati to stare, ze co do sveta vysles, to sa Ti aj vrati...
kikusa33
tak napriklad co sa tyka toho myslenia..ze rano vstanem a pomyslim si "to bude zase strasny den" a ako som si pomyslela alebo povedala tak aj bolo nic sa mi nedarilo...ale naucila som sa ze ked nahodou mam zlu naladu a nic sa mi nedari tak si tu naladu vymenim na lepsiu napr..ze pocuvam hudbu alebo idem von z kamaratmi a tak...a je ten zivot lahsi...samozrejme ze musim mat aj zlu naladu a byt trocha v strese..ale snazim sa to obmedzovat nie ako predtym to som skor viac plakala,stresovala a bala som sa vsetkeho..aj ked to este neni uplne dobre ale snazim sa...
lost, ja viem, ze nie je vsetko take cierne... ale clovek s psychickym problemom to take cierne vidi, aj ked logicky si odovodni, ze to tak nie je...
u mna sa spaja socialna fobia so stresom... nie takym beznym stresom... ja som v strese sustavne...
Tiez suhlasim s tym ze ovplyvnuje KVALITU zivota..
Priklad zo zivota:
Clovek1:
- Tesi sa z malickosti, kasle na male problemy (ako dazd, ked nema daznik. ako zmesnkany vlak, ked sa niekde ponahla a podobne..) Proste si povie "no a co, mam cas, no a co, zmoknem a co teraz?" Pokial nenosi na sebe 20 000 eurovy oblek, tak sa nema coho bat.. :)
Clovek2:
- Doslova ho nici vsetko, priklad do zivota. Chlapiv vo vlaku nadava ze "**** vlak, meska 2 minuty! Co jeto za ****.."
Myslim si, ze tento clovek ma vysoky negativny stres a tym padom je nerovzny atd atd a proste (neviem ake chem. reakcie v nom priebiehaju), ale predpokladam ze je na tom ovela horsie aok ten Clovek1, ktoremu je to proste "fuk"
samozrejme, treba byt zodpovedny, a ked to ma clovek pokryte (Plan B, C , D , E a tak dalej proste), tak ma kludny zivot :) a adrenalin moze ziskavat tam, kde sa mu to zapaci (sport?) a nie tam, kde ho nechce..
Dost ludi mi hovorilo ze stres je zly (ludia nad 40-50r.), ludia z rocnej spol. vrstvy.. od jednoduchych az po komplikovanych... tak mozno na tom nieco bude..
Ale zase mozno kvapka stresu denne nie je az taky problem - teda aby clovek neumrel od flegmatizmu...
No a ked clovek pozitivne mysli, tak ma menej stresu asi :)
respektive.. znizit zivotne naroky a hned sa lahsie mysli pozitivne. vec co potrebujem k zivotu? strechu a jedlo, zvysok je velmi velmi velmi relativne.. a ak mam tieto dve hlavne komodity, a som stastny, myslim znacne pozitivne :)
kikusa33,
hmm, no skus aj trochu pozitivne :) ak sa to da... ono nie je vsetko take cierne ako sa zda :) staci najst to pozitivnu stranku veci... a ake mas problemy ?
TrainingBoy=Tebe to normalne vyslo, ked si prave zapnes Markizu, budes mat Juliu Roberts doma a ked si televizor prenesies aj do postele, tak Juliu budes mat tam, kde si ju chcel mat
Bj tak to stoji za to! :)
Pozitivne myslenie je super vec. Na akukolvek situaciu sa mozme pozriet z lepsej aj horsej stranky (to je ako s tym poloplnym alebo poloprazdnym poharom ;-) ) a urcite sa to da naucit. A ked clovek berie veci pozitivne, zije sa mu za kazdych okolnosti lahsie. :-)
Ma to vsak jedno velke ALE, ak namiesto toho, ze na negativnu situaciu pozriete ozaj co najpozitivnejsie, oklamete sami seba a negativne emocie potlacite, zostanu niekde hlboko vo Vas. Tie su potom najcastejsou pricinou neuroz a psychoz.
Preto sa vzdy zamyslite nad tym, ci to pozitivne aj citite. Ak nie, nebojte sa tie negativne emocie priznat a prezit, je to uplne normalne, pri cielenej snahe ich casom bude stale menej... :-)
nie je pravda ze ked stale mylsis na nejaku vec/ cloveka tak sa ti splni to na co mylsis a tuzis...ale pkene sa to pocuva:)
no pozitivne myslenie dost ovplyvnuje kvalitu zivota
TrainingBoy... neprijde ti zaklopat na dvere z toho dovodu, ze na nu mysli asi 10 milionov ludi a snazi sa ju tiez pritiahnut. :-)
Ale... pokial na nu budes velmi mysliet, a skutocne po nej tuzit, tvoja mysel zacne vykonavat aktivne kroky, ako sa k nej dostat, a vesmir bude pripravovat podmienky, aby sa to stalo.
Tvoje sance, ze ti zaklope na dvere sa zdvihnu z 0,00000000000000000001% na 0,00000000000000000002%. :-)