Pre všetky kočky ktoré sa rozhodli dbať o svoje telo a zdravie:)Za rok som schudla 12 kg cize z váhy 61 na 49 s čím som spokojná:)Teraz je však tá najťažšia fáza a síce udržať to.
Chcela by som sa spýtať na pár vecí. Je na raňajky lepšia praženica so zeleninou-čiže veľa bielkoviny alebo skôr cereálie s mliekom čiže sacharidy? A keď si aj dám na raňajky cereálie čiže dosť veľa sacharidov môže obsahovať aj svačina nejaké?Keď si vezmem napríklad nízkotučný jogurt a jablko (obed mám až okolo druhej hodiny čiže svačinu naozaj potrebujem)..ďakujem za akúkoľvek odpoveď prípadne sa možte aj niečo spýtať . Pekný deň
Správny jedálniček
Futuristka, dávaj si pozor s tým neustálym kontrolovaním sa. Každý deň som veľa športovala, pri výške 161 cm som mala 44 kg, teraz mám 49. Raz-dvakrát do týždňa si kľudne daj aj to, po čom ti srdce piští. Ja som bola presne ako ty a potom som nabehla na bulímiu, všetko som si kontrolovala, každú kalóriu som počítala a teraz trpím nárazovým prejedaním sa. Držím ti palce, nech nedopadneš ako ja.
smajlik sacharidy, bielkoviny a tuky potrebujes pocas celeho dna, telo si ich neziada oddelene
Futuristka2 nevidim dovod preco nejest po 17tej
no svet sa nezruti ak nebudete mat dokonaly jedalnicek, lebo sa potom stane to co futuristke, niektori ludia nevedia odhadnut extrem, cize jedlo by nemalo byt len pozitkom, ale aj pozitkom .. tiez jem zdravo, ale obcas si dam aj nieco nezdrave, no a? treba si dopriat, nech je clovek spokojny, inac moze byt clovek mrzuty, podrazdeny, mat prehnane obavy a to k zdraviu urcite neprispieva, tak naco to tak riesit ked je to nakoniec kontraproduktivne, taky udeny losos so syrom a cestovinami s bazalkou, mmm hned by som si dal :)
ja som brigádovala, ale ešte predtým sa mi postupne znižovala hmotnosť, mávala som 51-50 a po brigáde 48 kg, aj miery mám menšie...to bolo zo stresu, ani sladké mi moc nechutilo, celkovo som sladké obmedzila, kedysi som vedela zjesť aj čipsy na posedenie, netrápilo ma to, ale nebola som ani chudá ani tučna, taká normálna, teraz som skôr chudšia
Iwus a ako si schudla?len tak z nicoho nic?No tak ja veru umyselne len som potom akosi stratila kontrolu nad tym a teraz neviem co mam robit mam pocit ze uz sa do konca zivota budem obmedzovat(coz mi nevadi ale chapem ze to nieje v poriadku napriek tomu s tym nic neviem robit)
Futuristka2...ako keby som seba počúvala, len s tým rozdielom že som schudla neúmyselne...mám 165 cm 48 kg...kedysi som mávala aj 53 kg..troošku plnšia som bola...ked vidím tie chudé baby čo idú po ulici tak ja nechápem :( chcem vyzerať čo najlepšie...tiež si zostavujem jedálníček na nasledujúci deň a ked poruším idem cvičiť na orbitreku 30 min.
Chudla som štýlom asi takým, že som sa postupne začala obmedzovať. Najskôr som biele pečivo nahradila tmavým a to som jedla len ráno (s hocičím). Na svačinu som si vzala napríklad Bebe...to mi postačilo do obeda. nakoľko som sa stravovala v škole tak som zjedla to čo varili jednoducho som sa na obed neobmedzovala. POtom som si dala nejaké ovocie jedno jablko alebo jogurt a na večeru niečo lahké ako napríklad nejaký šalát a pod. Po 17-00 som nič nejedla. V podstate som vylúčila sladkosti kt. sa u mňa objavovali dosť často. Ako som však chudla chcela som stále viac a viac tak som vylúčila pečivo úplne nejem už ani tmavé na raňajky jem väčšinou Emco musli-orechové. Na svačinu si beriem ryž. chlebíček alebo Kubíka alebo acidko na obed si dávam niečo lahké ako cestoviny s tuniakom- vyhýbam sa smaženým jedlám, údeninám. Potom zjem už len grep alebo jogurt alebo ryž. chlebíček alebo zeleninu tá je ešte veľmi vhodná. Svoj terajší jedálniček však za zdravý absolútne nepokladám. Za ten rok a pol som síce schudla ale veľmi si pokazila psychiku- bojím sa jedla. Všetko až prehnane kontrolujem. Stále myslím len nato čo si možem dovoliť zjesť a čo nie. Večer pred zaspávaním zostrojujem jedálniček na nasledujúci deň a pod:(...(BTW: chodím aj na spinning a aerobic 3krát do týždňa tak aj to mi určite pomohlo)
nemozes prosim ta popisat akym stylom si schudla?
ja osobne si myslim ze rano skor sacharidy, lebo oniby sa mali jest tak priblizne do 12:00, potom nasleduju bielkoviny..