Semená a orechy

Príspevok v téme: Semená a orechy
ninaaa

Aká je optimálna porcia orechov(mandle, para, vlašské lieskové) a semienok (ľanové sézamové, tekvicové) na deň ak chcem schudnúť?? Je ok ak si dám do jogurtu dve čajové lyžičky tekvicového semienka ak som v ten deň žiadne iné semienka alebo orechy a ani olivový olej nejedla??

Slobodna

ok, tak späť k tvojej otázke- optimálna porcia orechov a semien je 1 hrsť denne. Okrem toho, olivový olej pokojne používaj aj keď zješ za hrsť orechov.

ninaaa

Cvičím veľmi veľa aj zdravo jem, kuracinu ani iné mäsá nejem - teda jem ryby a morské potvory. Veci ako chlieb, ryža, cestoviny... len v celozrnnej forme samozrejme veľa zeleniny, pomenej ovocia len doobedu /hlavne na desiatu/ oleje používam olivový a ľanový oba panenské, zakysané mliečne výrobky, tvaroh cottage a tie semená plus orechy

Slobodna

Jedna hrsť orechov- to je denná dávka orechov+semien. Ak chceš schudnúť odporúčam ti jesť každý deň za hrsť vlašských orechov a každé jedlo si poliať 1 PL olivovým olejom (Borges slabo žltý)- samozrejme prevažne zeleninu + bielkoviny- tofu syr, kuracie mäso, ryby, tvaroh, cotage syr, biely jogurt, ovocie-ráno. Prečo? Pretože tuk sa rozpúšťa tukom- zdravým tukom- nenasýtené mastné kyseliny, takto sa dá schudnúť 1kg denné a zaručene chudneš tuk a nie svaly + cvičenie a pôjde to ako po masle.

alzbeta33

Neviem aka je optimalna, ale co viem tak semena a orechy patria sice k tukom, ale k tzv. "zdravym" tukom, ktorym sa netreba vyhybat. Ja osobne si sypem orechy do jogurtov, pripadne si struham mrkvu s jablkom, do toho pridam 1 PL slnecnicovych, 1PL tekvicovych semienok a 1PL olivoveho oleja...citala som u jedneho vyzivoveho poradcu, ze on sam prijima za den vela takychto tukov, samozrejme vsetko s mierou, dolezitejsie je obmedzit sacharidy a nezdrave tuky.