Macka, hnisajuce oci

Príspevok v téme: Macka, hnisajuce oci
fee258

Neviem či sa hodí do tohto fóra, ale aj tak to sem dám. Pred troma dňami sme si kúpili mačku a včera jej začalo hnisať jedno očko. Mám na ňom taky popvlak s toho hnisu, ale niekedy si to nejak obtrie o ničo, takže to má take vyčistené. Má ešte asi tak do troch mesiacov nejak ešte len, ale majiteľka nevedela presný vek. Je to perzská mačka, ale nie je s preukazom pôvodu. Nechcem veľmi ísť k veterinárovi, lebo je to dosť finančne náročné, ale keď jej to neprejde tam samozrejme pôjdem. S čoho by to mohla mať, je to tým že je ešte malá, alebo nachladla, poraďte mi prosím.

To isté

Ahoj , s mojou mačičkou sa stalo to isté ma okolo 2-3 mesiacov a začalo jej hnisať jedno očko mala tam taký žltozelený sliz , kamarátka mi poradila stalo sa jej totiž to isté ale nie na jej mačičke alebo inému zvieratku ale žiaľ na nej samej. Išla k lekárovi ktorí jej predpísal očné kvapky teraz ich kvapkám mojej mačičke hnis pomaly mizne no mal by zmiznúť do dvoch dní no ak nezmizne tak sa obrátim na zverolekára aby mal Murko očko na mieste. Ak už nebude Murkovi pomoci tak mu vytečie očko čo určite nechcem dúfam že sa mi podarí ho dať do zdravého stavu ;) Držte mi palce .. :)

alusinka

A este jedna vec. Ked si kupite macku je potrebne s nou ist co najskor k veterinarovi. Treba ju odcervit, zaockovat a neviem co este. A to stoji ovela viac, ako nejake hlupe kvapky do oci...

Tak nevahajte a sup k doktorovi ;)) hlavne pre dobro macicky...

alusinka

U maciciek je hnisanie oci pomerne caste... Tak ci tak, treba navstivit veterinara a neexperimentovat doma, aby o to oko neprisla...

Mojmu kocurovi tiez par krat hnisali oci, doktor mu pichol nejake antibiotika a predpisal kvapky... platila som do 10 euro...
A pricina moze byt vela - infekcia, prievan a neviem co este....

veterinar je na to, aby zvieratkam pomahal, a pride mi velmi nezodpovedne, ked sa mu vyhybate preto, lebo je to financne narocne. Na to ste mali mysliet pred tym, ako ste si macku k sebe zobrali...

fee258

bibi- nie viecko nema padnute obcas sa jej to nejako obtrie ked zmurkne a je je vidiet potom cele oko
rozumiem ti- nekycha ani nekasle, stale je hrava neni na nej vidiet zaiadne priznaky choroby, nemam pocit ze by to nejako velmi vnimala a aj normalne je

rozumiem ti

ak kycha a kasle, tazko sa jej dycha, tak je to infekt hornych dychacich ciest-casto sa ako sprievodny prejav zapalia aj ocka. treba s nou k veterinarovi, potrebuje antibiotika. macky su na dychacie cesty dost haklive, hlavne perzska. nachladne aj ked je prievan.