Alergia na potraviny

Príspevok v téme: Alergia na potraviny
Mony171

Ahojte. Alergologička mi zistila alergiu na raž, pšenicu, sóju, ryžu, zemiaky, paradajky, mrkvu, zeler, jablká, marhule, burské a lieskové orechy. Alergia sa mi prejavuje atopicým ekzémom, ktorý mám od malička. Snažím sa obmedzovať tieto potraviny a dosť som zmenila jedálniček, ale je to ťažké. Máte nejaké skúsenosti? Neviem či môžem napr varené zemiaky. Problém je aj s pečivom, ťažko zohnať niečo bez pšenice či raže. Aj sója je skoro všade. Ďakujem Vám. :-)

leny183

mony171
ja mam alergiu na to co ty.zemiaky urcite nie.jedine ryzu,chleba si robim sama doma,takisto pizzu a vlastne vsetko co suvisi s mukou...

BJ

Pocas postu som pil iba zeleninove a ovocne stavy, nasi predkovia si robili posty casto, dnes to zvladne malo kto, ale svoj liecivy ucinok na travenie to teda ma poriadny. Najlepsie obdobie na post je jar.

levanderka

u alergologicky si daj predpisat NALCROM je to liek na potravinovu alergiu, mozno bude ti lepsie :) nestoji vela na predpis , asi do 4 eur.

BJ

Ja som sa z vacsiny potravinovych alergii, co som mal, dostal dlhsim postom na zeleninovych stavach a ociste criev a pecene a dodrzovanim pravidiel acidobackej rovnovahy, teda odkyselovanim tela. Krasne to nastartuje imunitu, a alergie su vlastne dosledkom nefungujucej imunity, najcastejsi problem je podla mna prekyselenie, a zalostny stav creva... za tychto podmienok proste imunita nemoze fungovat spravne. Imunita sa formuje z vacsej casti v crevach, a v tele naplno funguje len pri acidobazickej rovnovahe.

Mony171

Začala som s pitím zeleného jačmeňa a jedla som aj chlorellu, uvidíme či pomôže...A áno Mirka aj na ryžu a sóju.