Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chloe+migreny,pomoc

Príspevok v téme: chloe+migreny,pomoc
lucka9653

ahojte....beriem HAk chloe uz asi polroka koli akne ktore ma trapi uz 4 roky a uz mi to zacina robit aj psychicke problemy pomaly a posledne 3 tyzdne sa mi 3 krat stalo ze som mala silnu migrenu....takze chodim teraz po doktoroch neurolog mi povedal ze by to s tym nespajal ze to uz beriem dlho ze to nemusi byt z toho a gynekolog mi vravel ze to mam okamzite vysadit ze to bude z toho...este idem na ultrazvuk...co mam robit,co myslite?vysadit,alebo nie? som zufala poviem vam ze mi je do placu lebo viem ze ked to vysadim ze sa mi to vrati,mozno este horsie,strasne sa toho bojim,uz to nechcem zazivat, a idem na vysku, uz reraz mam mindraky jak budem vyzerat neodlicena aj ked mam relativne v pohode tvar teraz a ked to vysadit to bude hroza :-(((

lucka9653

ale az teraz som si vsimla ze ty si brala aj roacutanne popri tom..mozno to bolo tym lebo po roacutanne sa malokedy vracia...mne dla kozna na vyber HAK a roacutanne ale vtedy som este nevedela ze po HAK sa to tak vracia a viem ze roacutane je este vacsie svinstvo tak som si dala HAk ale asi som mala tamto a mohla som mat uz pokoj :-(

lucka9653

tak to je aspon jedna povzbudzujuca sprava ktory mi vycarila aspon mensi usmev..a ten pupalkovy olej kde to kupim a to mam pit alebo si potierat tvar? lebo citala som aj ze olivovy olej na tvar je super ale u mna som mala pocit jak keby mi to trosku este zhorsilo..proste ja mam asi smolu alebo neviem..a teraz skusam kazde rano pit olivovy olej s citronovu stavou vraj to je na precistenie a moze to pomoct no ktovie....keby sa to aspon dalo nejak vediet ci sa to vrati,za ako dlho, v akom stave...ked je uz som z toho hotova ,cim dalej tym viac ma to trapi, dakedy som to mala na haku aj keby som mala 100 vyrazok tak som bola normalna teraz ked som nespokojna tak uz bezne aj po ulici idem s hlavou dole radsej...aj sebavedomie mi chyba...takisto nemala som este chalana a furt si to davam dokopy s tym akne aj ked par krat mal niekto o mna zaujem ale furt len na nejakej debilnej diskoteke kde su aj tak vsetci naliaty a je tma, par bolo takych co aj normalne ale boli to taki debilkovia...za den sa aj 100 krat pozeram do zrkadla a stve ma uz kazda bodka posrata :-(

blond86

Sú aj výrobky, ktoré usporiadavajú hormóny, skús púpalkový olej, ja som tiež tak brala, dokonca som brala aj Roacutan popri HAK, mala som ťažké akné. Keď som vysadila HAK, tvár sa začala zhoršovať až po pol roku, ale nie nejako rapídne, dalo sa to zvláduť kozmetikou a mastičkami a tiež som si myslela, že sa mi to určite vráti v plnej forme a mala som depky. Nehádž flintu do žita, nemusí sa to vrátiť.

tinnulik333

Ahoj Lucka, presne tým, čo popisuješ som prešla aj ja. Brala som Chloe 2,5 roka, vyše roka bolo všetko OK, a potom tiež začali tie migreny, nepomohol ani ibalgin, nič....Trvalo mi dosť dlho, kým som si uvedomila, že to môže byť hak. Keď som ju vysadila, po migrenach ani stopy (tak normálne ma hlava občas bolí, ale dam nurofen a do pol hodiny som uplne fit, čo pri migrenach vôbec nezaberalo a hlava ma bolela aj 3 dni). Tiež som riešila problem s akne a viem čo zažívaš - ja mám 26 a stále akné...skúšala som už všeličo, keď som brala hak tak to bolo super - tvár som mala čistú, ale po vysadení sa do pol roka všetko vrátilo...ale hak už nechcem.Viem že to akné bude nejaký vnútorný problém, ale zatiaľ som nezistila aký...ale dúfam že jedného dňa sa mi toho podarí zbaviť a vyjsť von bez make-upu a komplexov.Čo sa týka poznámky že by to akné sposobovala čokolada, alebo sladké, je to hlúposť, mám odskúšané - takmer 4 mesiace som nezjedla ani omrvinku sladkého, jedla veľa ovocia, slané nemusím, ani štiplavé nemám rada a akné som mala stále a stále v rovnakom stave...takže asi tolko.

lucka9653

ale tak som to myslela.....ak vysadim a zrazu bude vsetko v pohode, bola by blbost zase nasadzovat :-/ ... kebyze som aspon doma a nejdem do skoly ale ked sa mi to ma vratit dakujem pekne dokonca citam ze daktorym sa to prenieslo potom aj na chrbat,to uz by som neprezila...a neviem preco mi nerobil hormonalny profil, ale v zime mi na koznom brali krv na hormony a vraveli ze je vsetko v poriadku ale ta HAK mi pomohla aj ked nieje to ono, akne v podstate stale je ale neda sa to zase porovnat uz...teda dakto by to uz ani nenazval akne,ale ja viem ze je to akne kedze aj pocas brania hak mavam vyrazky nejake

odpovedam

Lucka a aky to bude mat zmysel, ak sa ti prihodi nieco s cievami?

Predsa ked vysadis HAK a o mesiac alebo dva si ju nasadis znova, nic sa nedeje, akne sa ti nezhorsi. Ale ocividne si svoje zdravie nevazis dostatocne...

Lekar ti ako prve mal spravit hormonalny profil. Ak by bolo vsetko v poriadku, ani hak to na akne nepomoze, lebo problem je inde - napr. ine zapalove lozisko v tele.
Ak by si mala zvysene androgeny, hlavne testosteron, az potom by mala hak zmysel.

rob, co chces, ale ja by som okamzite hak vysadila, aby som vedela, ci to bolo z nej alebo nie... a mala by si dusu na pokoji. Teraz nemas sajnu, co ti vlastne je...

lucka9653

ale aky ma zmysel ked vysadim a nasadim znova...neviem fakt ked ja uz zachvilu idem do skoly nebude to take lahke potom po vysetreniach chodit este....hormonalny profil mi nerobil,praveze nic mi nerobila iba sa ma spytal ci mam menzes v poriadku,ci som mala pohl. styk, ten som nemala tak ma nakoniec nevysetroval iba sa rozpraval so mnou tak neviem :-( ...a sladkosti sa snazim vobec nejest,ked iba keksy lebo milujem sladke ale cokolady vobec nejem, nepijem mlieko, vyprazane jedla iba vynimocne...takisto ziadne cipsy ani arasidy a ktovie co este nejem...a zihlavovy caj som pila 3 tyzdne a tiez nic ba dokonca som mala pocit ze este sa mi zhorsilo, mozno som alergicka..este chcem vyskusat repikovy caj.....strava ovlyvnuje ale niekedy proste sa to neda len stravou upravit...mozno keby dneska 99 percent koznych nepredpisovalo hned HAK a roacutanne a namiesto toho by ma poslali pre mna za mna aj na 100 vysetreni aby zistil pricinu tak by sa to dalo aj inak ale ja uz neviem no este kde mozem ist??? a ako to funguje ked budem v BA na skole? asi nemozem len tak do doktora prist...ci ako??...a rokov..budem mat 19 o dva tyzdne

cicka-micka

lucka a neskušala si trochu obmedzit kakao a výrobky ktoré ho obsahuju?(to obmedzovanie čokolád a podobných sladkostí pojde sprvu ťažko, ale potom budeš na seba hrdá, to mi ver)...a zároven piť žihlavový čaj? ..určite by sa dostavili výsledky..ja ti to odporučam z vlastnej skusenosti..skus take 2-3 týždne a určite budeš spokojnejšia s výsledkom :)) ved za vyskúšanie nič nedáš...

odpovedam

Lucka, aj ja som zacala brat HAK na akne, ale vyskusala som 3 preparaty, po ktorych ma bolievala hlava a doktor ma dostatocne nastrasil tym, ze mozem umriet na mozgovo-cievnu prihodu. Ani minutu som nevahala a HAK vysadila.

Uvedom si, ze ti ide o ZIVOT! Patraj po pricine bolesti. Ak to nie je z hak, tak ju potom zacni brat znova, len ju preboha konecne vysad a neriskuj.

Ak budes mat zdravotne komplikacie, ver mi, ze akne bude to posledne, co by ta trapilo. Kolko mas rokov? Mne akne po case spontanne vymizlo. Staci zmenit stravu a zacat sportovat.

Robil ti gynekolog hormonalny profil?

lucka9653

ale da sa na to nejak prist ci to je z toho?? ved beriem uz od februara a ziadne problemy som nemala vobec az teraz zrazu....a dvaja doktori mali presne opacny nazor a clovek potom nevie :-/ .. ja by som chcela aby to bolo z niecoho ineho