som taka divna,nechapem sa..napr. v triede sa o niecom na hodine rozpravame a ma dojst na to aby som hovorila ja a zacne mi neskutocne byt srdce ,normalne mam strach..preboha,ved o nic nejde,ale ja mam take divne pocity..alebo sa ma neikto nieco spyta a ja som taka napeta ze ani neviem co povedat..alebo tiez ma niekedy postrehnu pocity,ked si spomeniem na nieco,co som niekomu povedala a citim sa koli tomu neskutocne trapne az sa hambim potom na toho cloveka pozriet:(..pri kamaratoch a rodine som odviazana,ale pri neznamych som starsne napeta,co s tym? mate neake typy,triky? dakujem
Som taka divna..
katka.m ty si moj clovek ja som uplne taky isty ...
toto co pises uplne ako keby opisovalo aj mna...ja si tiez dost tazko zvykam na novych ludi lebo zo zoznamovanim som mala skoro same zle skusenosti co sa tyka mojej generacie cize tak okolo 20 :D...a trik by aj exzistoval napr to ze sa uvolni ked ides z niekym debatovat ako keby si hovorila z tvojou rodinou a najdolezitejsie je aby si sa tolko nekontrolovala ze proste je ti jedno co si o tebe pomyslia ostatny viem neni to lahke ale pomaha to..a neboj urcite si o tebe nic zle nepomyslia..ved kazdy musi mat svoj nazor...:) tak ho vyslov aj ty a neboj sa..:) ja som sa to zvladla tak to zvladnes a j ty..:)
Mne predovšetkým pomohla psychiatrička a to predovšetkým liekmi. Ale chodieval som aj psychologičke a tá mi predovšetkým pomohla tým, že so si uvedomil, že niektoré veci, ktoré sa mi zdali zložité sú v skutočnosti jednoduché.
Slavien
a ako ti prosim ta pomohol psycholog?
Mal som presne tieto príznaky. Choď k psychiatrovi. Ten ti určíte pomôže.
ja mam podobny problem...ale ja sa bojim pri kontakte s uplne vsetkymi ludmi a s vacsinou situacii...tak akurat doma som uvolnena - i to mam uzasnych rodicov ale aj im sa bojim niekdy neco povedat- ze co si o mne budu mysliet...v skole mam strach vzdy no najma ked odpovedam..ja mam asi socialnu fobiu ..ale zase nebojim sa chodit nic vybavovat, opytat sa, ist do obchodu a tak..skor noveho a neznameho sa bojim ale aj stareho casto..viete niekto pomoct??
už sme ti o tu napísali v podstate: kontakt s ľudmi a s odvahou do stresových situácií .. časom sa to poddá ;) .. na to ti žiadne tabletky, alebo čaje nepomôžu, je to iba na tebe ... ten alkohol radšej teda vynechaj :)
nathalia09
mas ozaj pravdu s tym sebavedomim,mam ho nizske,mozno to bude tym,ale ako si pomoct?..ty si ako prekonala tie pocity?
máš málo sebavedomia-mala som velmi dlho podobný problem,ale práca s ludm m pomohla,komunkácia.Potrebuješ sa uvoľniť,a byť prirodzená.Je to ťažké,ale musíš začať čím skôr.Mne to trvalo dlho,nik m nepomohol.Ked ssme mal návštevy,skrývala som sa tále,bola som ticho ako myška-raz ma našl v kúpeln a to som an nedýchala-taka som bola červená od hanby,-dotyčna osoba ma našla sediet na zem-čakala som kym odídu-lebo vedla kupelne mame kuchynu-a nevedela som ako odísť.Oni boli u nas dlho-tak som sedela a čakala,až nečakane vstupla do kupelne známych dcera-šla sa pozriet do zrkadla a zbadala ma,
myslela som že odpadnem-ona je o 12 rokov odomna mladšia.-na kupelni nemame dvere ale taky výklenok.
nojom
Nie,s tym nemam ziaden problem:)..cize socialna fobia vypadava:D