názov knihy....PILATESOVE CVIčENIA

Príspevok v téme: názov knihy....PILATESOVE CVIčENIA
mijka

dobry večer!!
štvrtý mesiac mám silné bolesti krčnej chrbtice, chrbtice a neustále závraty.absolvovala som rôzne vyš. a už mesiac chodím na rehabilitáciu...no bohužial zatiaľ žiadna zmena...bolesti sú silné, ale tie by sa dali ako tak vydržať, no závraty sú neusále 4 mesiace.
Na rehab. mi ukázali pár cvikov ktoré denno denne cvičím, možno aj prehánam...a odporučili mi kúpiť si Pilatesovu knihu.
Dnes som si ju kúpila...je aj pre začiatočníkov aj pokročilých,ale zdá sa mi to dosť zložité.
Viem, že by som mala začať s inštruktorom ale moc si to nemôžem dovoliť a u nás je malá šanca ju/ho aj nájsť.
Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s domácim cvičením pilatesa bez pomoci odborníka..či sa to vôbec dá, alebo si len pohorším???
Chcem sa už dať do poriadku, lebo takto sa mi ťažko žije..nevládzem a často som z toho aj zúfalá.poradte prosim,dakujem

aja25

mijka ta kazeta od Zory sa vola Zoralates.A neboj sa toho pilatesu ak je spravny instruktor tak vie kolko ludi ma cerstvych zaciatocnikov a mal by prisbosobit tomu hodinu, ale myslim ze pilates v pohode zvladnes aj ked to budu uz pokrocili.Vzdy existuje k narocnejsiemu cviku jeho jednoduchsia varianta. Drzim palce a daj vediet ako sa ti pacilo.

mijka

dakujem Vám za rady, viem, že sa tu niekde cvičí...pôjdem sa zajtra/vtedy sa cvičí/popýtať, či by ma zobrali...myslím, že to už ide dlšiu dobu...tak neviem,či by tam zobrali úplného nováčika, ak už sú na nejakom vyššom stupni...alebo tam sa cvičí stále to isté???a ešte som čítala, že do skupinky sa berie max. 10-12 ludí.
fakt to nie je dobré mne samej,lebo si len pohorším...tak uvidim čo zajtra vybavím.
Tú videokazetu som hladala na nete...viem, že Czoborová mala niečo aj pre začiatočníkov,ale už som to nevedela nájsť.

aja25

Suhlasim s damaxy.Skus sa poobzerat v okoli ci sa pilates necvici niekde vo fitku.Skusený instruktor ti vysvetli akym sposobom mas cvicit a hlavne dychat.A podla vlastnej skusenosti viem ze dievcatam sa cvici lepsie v kolektive ako samym.Aspon prve lekcie a zakladne cvicenia by to chcelo odbornika.Vela stastia

damaxy

mijka neviem ci ti pomozem,mam dojem ze je aj nejaka video kazeta to by ti mohlo viac pomoct.Skusala si dobre pozistovat ze tam niekdepobliz bydliska nic nemate?Verim ze si z toho zufala choroba nikdy neprida ale nevzdavaj sa.Nic netrva vecne mna trapil podrazdeny nerv viac nez tri mesiace a preslo to.