upchavanie ciev cholesterol

RNG

Inac niekedy sa cievy upchaju krvnymi zrazeninami(fibriny a trombusy), na to pomoze brat fiberiolyticke(fibriny rozpustajuce)enzymi ako nattokinaza/nattozyme, serrapeptaza, urokinaza, pripadne na riedenie krvi a proti tvoreniu zrazenin ciastocne posobia aj rybacie oleje a znacne ucinny je aj vytazok z morskej rastliny eclonia cava znamy pod menom seanol.
Takto sa zaroven zlepsi aj krvna cirkulacia v tele. Zuzene cievy sa daju rozsirit (vasodilatacia) napr branim hlohu(cratageus=hawthorne) a vytazkov z neho(Mechanizmus dilatacie je ACE a samozrejme ako potravinovy doplnok hloh a jeh, vytazky su absolutne neskodne.
Hloh je vyborny zdroj antioxidantov, tiez.

RNG

Lecitijn emulzifikuje tuky a tukovobielkovinne zluceniny.
Policosanol znizuje LDL a triglyceridy a zvysuje HDL. Pritom je to neskodny cukrovy alkohol vytazeny listov cukrovej trstiny a na ucinok ho staci miniaturne mnozstvo 10 az 40 mg denne.
Samozrejme, ako potravinovy doplnok nema (a nemoze mat, potravinpove doplnky schvalene na volny predaj musia splnit podmienku uplnej neskodnosti, co je potvrdene komisiou na schvalovanie=lekarmi a hygienikmi) ziadne skodlive bocne ucinky.Takze sa moze brat hoci aj cely zivot bez akychkolvek skodlivych nasledkov.

- mira

Potrebuješ vedomosti o bielkovinách a tukoch. Bielkoviny v nadbytku sa menia na nasýtené tuky. Nasýtené tuky, t.j. včetky živočíšne a umelo stužené tuky potrebujú na rozpustenie vyššie teploty ako nenasýtené. Za normálnej teploty sa usadzujú na stenách ciev, orgánov, okolo orgánov. Spolu s kalcifikáciami a inými prebytkami. K tomu značne prispieva prekyselenie.
Zmeň zloženie tukov v prospech nenasýtených panenských a obmedzuj ich množstvo tak isto ako aj množstvo bielkovín a bieleho cukru, ktorý prekyseľuje a prispieva k hustnutiu krvi.
Prečisťuj sa zeleninou a vlákninou.