A dosť ma to trápi. V poslednom čase je nepravidelný. Do konca až 5 dní. Na gynekológii som ešte nebola, ale môže to mať nejaké následky? :(
Mešká mi menštruačný cyklud
Nie každá žena má 28-dňový cyklus. Niektoré mávajú dlhší, niektoré kratší. Ak ti takto chodí pravidelne, nie je to meškanie, ale máš proste dlhší cyklus. Ak nemáš nejaké bolesti, výtoky a podobne, tak je to v poriadku, ale ak máš nejaký strach z toho, choď za lekárom, alebo sa opýtaj keď pôjdeš na preventívku.
nemešká ti cyklus, ale menštruácia. cyklus je zhruba 28-dňové obdobie a je zložené z niekoľkých fáz, jedna z nich je menštruácia (+ ešte folikulárna a luteálna fáza). to znamená, že máš predĺžený cyklus.
Je úplne v norme, ak ti raz za čas mešká menzes. Vplýva naň veľa faktorov, napr. stres, choroba a pod. Pokiaľ to nebude dlhé meškanie, napr. 14 dní a nebude sa to opakovať, tak by som to zatiaľ neriešila. Uvidíš, ako to bude pokračovať, či s to bude opakovať. Potom choď radšej za dr.
Ak ti meska 5 dni nieje to vela, ja ked mam stres meska aj viacej, tak isto aj choroba moze posunut cyklus. Skus pit caj z mysieho chvostika...Ale aby si bola uplne pokojna tak chod ku dr. ak ti bude casto meskat
*cyklus