Je to fer?

Príspevok v téme: Je to fer?
maja2

...zacala som to otazkou. odpoved asi znie, ze nic dnes nie je fer resp. vela toho na svete nie je fer. je fer, ze niekto maka cez prazdniny na brigade aj doma a niekto ani jedno ani druhe?? dala som si 4 dni volno, ze si oddychnem, lebo tiez chcem mat prazdniny, no nejak si ich nemozem v klude uzit podla seba. vzdy mi nieco prekazi a zneprijemni moj relax.

kafe

Nuž dievča, možno tvoji rodičia nevedia oceniť aké skvelé dieťa vychovali.
Spýtaj sa ich (keď ťa zas budú chcieť zapriahnuť do roboty), či ti láskavo dovolia oddýchnuť si po 8h práci, alebo si nejaký otrok, čo okrem štúdia, brigády a práci v domácnosti musí v jednom kuse kmitať. Povedz im presne to, čo si napísala v príspevku o 18:13. Ak si im to už hovorila, pri každom pokuse zmariť tvoj oddychový čas im jasne a stručne oznám: "Ja po práci (škole)ODDYCHUJEM. Upracem (alebo porobíš to o čo ťa žiadajú) neskôr, keď budem mať čas." A dodrž to, čo povieš.

jajka001_

moja mama bola tiez vzdy nervozna ked som doma nic nerobila, najlepsie je vtedy vypadnut von. alebo chod spat, lahni si a pusti si mp3 do usi.

maja2

najvacsi problem je v tom, ze ked som doma, tak je zle, ze nic nerobim a sa mi hlada robota akoby som si nemohla pozriet film atd...stale do mna rodicia rypu, lebo oni su toho nazoru, ze ked clovek oddychuje, tak sa nudi. oni napr. teraz pozeraju televizor a nerypem do nich, ze nic nerobia a ze sa urcite nudia. a cez skolu spim tak 5-6 hodin a niekedy ani tolko, tak som naozaj "stastny" clovek, ze nevycuciavam rodicov. neznasam ich narazky typu, ze sa musim nudit, ked som doma. ja som rada, ze si 4 dni oddychnem (oni si neuvedomuju, ze som pocas skoly nemala kedy vypnut, kedze sa mi treba do skoly pripravovat aj pocas semestra, potom su zapocty, dalsie zapocty, skusky a medzitym mam stihat aj brigadu a len malo casu mi ostava na priatelov).

kafe

Maja, to akože robíš zadarmo? Alebo nechápem.. čo nie je fér podľa teba? Ak chceš mať svoje peniaze, byť samostatná a prestať vycucávať rodičov, tak práca je ten jediný správny spôsob ako na to. Si samostatná, vieš už v mladom veku čo je to zodpovednost, aká je hodnota peňazí.. to sa nijak ináč ako prácou naučiť nedá. Ja pred tebou smekám klobúk, lebo TY (!) robíš veci správne, nie väčšina mladých, čo sa doma nudí a len zabíja čas.
Druhá vec je, že ti nevyšiel plánovaný relax. Oddych je rovnako dôležitý ako práca. Neviem či ti nevyšlo počasie, kámoši... skús byť viac flexibilná a menej plánovať. Ak sa partia niekam chystá, daj prednosť z času na čas im. Keď predpovedajú pekný víkend, vtedy si naplánuj kupko. Jednoducho skús sa ty prispôsobiť okolnostiam, nečakaj, že sa okolie (počasie, partia..) bude prispôsobovať tvojim plánom.

jajka001_

je to fer, ked chces pracovat a nemozes najst pracu tak musis trcat doma a depkovat? :) bud rada ze mas co robit

ainkaa

bud rada,ze sa mas comu venovat.lepsie pracovat ako travit cas zahalanim.ja som si toto leto tiez chcela najst brigadu,ale nejak nevydalo tak som pomahala len doma.kedze byvam na vidieku,nenudila som sa.vzdy bolo treba nieco robit,ale prachy za to nemam a predsa ked si sama na seba zarabas je to lepsi pocit jak keby si mala byt uplne zavisla od rodicov,nie?:)

anjelik9

ale tak bez to z druhej stránky ty budeš mať aspon peniažky a ak to je brigada aspon troška z tvojho oboru tak aj prax čo sa ti zíde ked sa ta budu na pracovnom pohovore pytat ako si trávila "svoj volný čas" =)

anjelik9

ale tak bez to z druhej stránky ty budeš mať aspon peniažky a ak to je brigada aspon troška z tvojho oboru tak aj prax čo sa ti zíde ked sa ta budu na pracovnom pohovore pytat ako si trávila "svoj volný čas" =)

maja2

btw brigadujem aj pocas skoly. pred statnicami som si dala pauzu a po statniciach zase len brigada takze som tohto roku moc nevypla.