Dobrý deň, chcela by som spýtať, neviete poradiť niečo na citlivé zuby?Citlivosť sa prejavuje, pri jedeni sladkého.
Dnes som bola u zubara, povedal, ze zuby na jednicku. Aj mi fukal...vedla zubov, či ma to neboli a nebolelo(ze krcky nemam odhalene). Tak nevie prečo ma bolia.
Neviete nieco poradit?Co pomaha?
Citlive zuby
ak niekoho trapia citlive zubky skuste mediblanc notino.sk
a ked si teda unho bolo, nemohla si sa ho rovno opytat? urcite by ti vedel pomoct...
no ale ak je tak, ze ozaj zuby su v poriadku (co urcite ukaze len RTG, mas?), tak treba zacat od zakladov - hygieny.
Cize najmaksie zubna kefka, s rovno zastrihnutymi vlaknami, sposob cistenia kruzivym pohybom smerom od dasien, s minimalnym tlakom, zacat pouzivat medzizubnu kefku, tiez zacni s najmensimi, dalej nepouzivat abrazivne "bieliace" pasty, a iba ako detail ktorukolvek desenzibilizacnu pastu "zelenu" (Elmex, Lacalut), ci rovnaku ustnu vodu.
Necakaj ale, ze si dvakrat takto umyjes zuby a vsetko prejde - ak je to tak, ze zuby su intaktne zdrave, a ide len o hyperesteziu tak treba si vytvorit spravne zvyky, a potom po par tyzdnoch uvidis, ze sa to zlepsi.
+ poznamka ku corsodylu - ten sluzi len proti zapalom v DU, tie mozu byt tiez pricinou bolesti, ale to asi nieje tvoj pripad. Corsodyl obsahuje silnu protizapalovu latku, okrem toho zfarbuje zuby - smie sa pouzivat jednorazovo maximalne 14 dni, preto nieje vhodny na tento tvoj pripad, je to napisane aj na krabicke !