Ahojte, mam taky problem. S priatelom sme spolu uz tri roky, ked sme zacali spolu chodit jeho ustna hygiena bola biedna, casom sa mi podarilo naucit ho o zuby sa starat. Co ma vsak trapi je, ze k zubarovi sa chodit boji, on tusim bol u neho naposledy na strednej ak nie na zakladnej, teraz ma 28 rokov. Ja chodim na pravidelne prehliadky, pre mna su pekne zuby nieco ciste. Priatela velmi lubim, vo vsetkom si rozumieme, ale predsa len ta pritazlivost a bozkavanie, to sa po case strati. Jeho rodicia maju chrup v katastrofalnom stave, jeho strach zo zubara pochadza prave od matky. Neviem co mam robit, velmi mi to prekaza. On sa vzdy rozculi ked zacnem tuto temu. Viem, ze sa daju robit zubarske ukony aj v anestezii, neviem, ci by sa mi podarilo ho na to prehovorit, ale bojim sa, ze ked sa to neda do poriadku,prestane ma uplne pritahovat a skonci to velmi zle:( Neviete niekto pripadnu cenu takehoto zakroku?
Priatelove zuby
ludia,zobudte sa,pridem sem,bez registracie si dam nick gynekolog-giovanni,tak hned mi kazda budete posielat fotky svojej "mandarinky" ? :D Ja osobne tomu cloveku Zdrave Zuby neverim,kebyze je to odbornik-zubar,tak po prve nepise len tak bez registracie,po druhe,kebyze je naozaj taky odbornik ako pise,tak si da svoju metodu patentovat a teraz by zil ako kral....Videl som v telke ze vynasli taky gel na zuby,ked je maly kaz,tak ho zanesie,cize opravi sam.Ale na tom vyvoji sa podielalo a aj podiela X ludi a zatial len na zvieratach to otestovali,cize k ludom sa dostane ta metoda az o par rokov a je velmi nakladna,nakladnejsia o niekolkokrat ako implantaty.
Teraz k teme,aj ja ma zle zuby,aj esteticky a aj kazi mam ,je to genetikou,mamina ma tiez podobne mne,ale poctivo si umyvam zuby,pouzivam ustnu vodu,obmedzujem sladkosti,ale aj tak sa mi vytvori kaz,prave tento mesiac idem zas k zubarovy.
levanderka-vystihla si podstatu veci,vela ludi by sa aj staralo o svoje zuby,len nema zial z coho,ja pravidelne nechavam XXX€ u zubara,ako aj teraz to tak bude urcite,jasne tie peniaze by sa mi zisli napr.na novy mobil atd.,ale ja si myslim ze investicia do seba sameho je ta najlepsia investicia :)
pre Zdravezuby
enviromental8452@gmail.com
ZdraveZuby
prepac za netaktnu otazku- ale co si vlatne zac? rozpravas o nejakych liekoch a odsudzujes zubarov, ale nikto zatial nemame ponatia s cim mas docinenia, ak vies pomoct poradit, skus aspon naznakom o co vobec ide, viacerych by nas isto zaujimalo ako sa da dopomoct k zdravym zubom
skus aspon naznacit ako sa ty staras o zuby a s cim pracujes..zubar asi nie si, lebo tvoj postoj k nim je dost negativny, tak potom ako je mozne ze sa do zubov rozumies natolko, ze vies z fotiek a rontgonov posudit ich stav, riesenie.... to by ma celkom zaujimalo....a potom ti tu aj mozno nechame mail, ale ak budeme vediet blizsie o co sa jedna- viem ze o zuboch si uz pisal vo viacerych temach, tak teda prezrad co za lieky to beries.... znie to prilis jednoducho, az mi je to podvine :)
slzicka- s nim nepohnes, pokym ho nebudu priserne boliet.nechapem tomu, ved dneska tie zakroky nie su take hrozne.. niektorym potru dasienko gelom, ktory znecitlivie, nasledne pichnu anestezu a pacient ani nic neciti po cely cas
zdrave zuby - neverim, mozno ich nemas pokazene ale ak si ich neumyvas, stopro ti z nich smrdi len ty sa necitis
boze a ty si to s nim vydrzala tri roky? hned by som ho hnala ku zubarovi, viem ako to pachne, a bozkavanie? ved to sa neda. normalne mu daj ultimatimum, ked ho nedokopes ty tak nikto, je to v jeho prospech.
zubkyyy: Nechaj tu mail, ozvem sa a pozriem.
los: Nikdy som si necistil zuby a mam ich biele a nesmrdi mi z ust. Vies to vysvetlit? Tak ako pre nohy, ruky, ladviny, usi, oci... existuju lieky, tak existuju aj pre zuby.
ja vobec nerozumiem preco si myslite, ze tato tema je vymyslena alebo reklama na nieco alebo nieco podobne. ona tu pisala svoj pribeh, svoj problem hladala tu rady a niektore prispevky su tu uplne od veci, som zvedava ci aj v realnom zivote by ste vedeli takto zareagovat na cloveka, vy hrdinovia.
poznam jedneho chalana, co sa absolutne o svoje zuby nestara, ziadne take ze si ich umyt. vecer uz vobec a rano ? sem tam, sa mu cudujem, ze dokaze takto vyjst medzi ludi.som mu aj povedala, ze ked sa nezacne starat ani priatelku si nenajde, alebo ked najde tak ho necha. prajem mu, nech ho raz tak zuby rozbolia,ze bude nuteny ist k zubarovi. a co sa tyka zubarov, niektori ludia k nich nechodia, lebo jednoducho nato nemaju.v tejto dobe su velmi drahi a bezny clovek, ktory zije z vyplaty do vyplaty si to jednoducho nemoze dovolit. radsej prevenia, umyvanie zubov rano vecer, ja zujem cez den zuvacky, pouzivam dentalnu nit a usttnu vodu. zial medzizubne kefky nepouzivam nezmestia sa mi medzi zuby :D
su ludia, ktori zubarov jednoducho nemusia. ja sa ich nebojim, je mi to neprijemne, ak viem, ze si tam sadnem a bude to boliet, je to od postoja ludi. mala som kedysi davno strojcek, este moja mamka dala za to nehorazne peniaze sukromnicke a vysledok ? zuby mam v povodnom stave ake som mala pred tym ako mi strojcek dali a nepomohol ani nocny .
treba mu vysvetlit, ze zubara jednoducho treba, ved moze mat take problemy ak sa mu tam nieco vyshnisa. podla mna, by si mu mala ukazat tuto temu, aby videl, ze ta to naozaj trapi a chces mu iba dobre.
zdrave zuby
chcela som sa ta spýtať či by som ti mohla poslať rontgen zubov a či by si sa mohol pozrieť. ďakujem
Preco by mala slzicka byt provokaterka?
nahodou... dnes.....
staci ak som s kamosom v MHD a vtedy dakujem Bohu ze mam pluca v takom dobrom stave akom su (myslim - vydrzim bez nadychu relativne dlho).. nechapem ako moze mat priatelku :D
takze si viem predstavit ze tento pribeh moze byt realny, avsak nemusi.. ale vie to niekto dokazat? :P
chapem ze SLOVNESKOOOO, ale totiz zuby su .. proste to je jedna z prvych veci cim sa clovek prezentuje... :D
tak su EXTREMNE dolezite..