Možno sa Vám bude zdaťmoj problém smiešny alebo nepodstatný ale prosím takých ludí nech to dalej ani nečitajú ,blbé komentáre fakt nemusím vidieť... (Vdaka)
Mám len 19 rokov a fakt strašný kompex zo svojej postavy, teda najma z prs... Proste sa necítim ako žena. Pred dvoma rokmi som zo svojej váhy 70 kíl schudla na 58. Moja momentálna váha je 60-tka. Nie som teda nijako extra štíhla, ale moje prsia sú nulky... Nedávno som si našla priatela, je to fajn všetko ale hrozne sa bojím momentu ked sa intímne zbližime.. (on bude moj prvý ) . Som nervozna už len z toho ked sme spolu v obchode a on má take poznámky či nejdeme k spodnej bielizni a pod. Som aj dost vysoká (171 ) ale citim sa hrozne kvoli tomuto ... Proste všetky tričká mi odstávaju,(podprsenka 75A ) o plavkách ani nehovorím... Strašne ale fakt strašne túžim po peknom výstrihu , po podprsenke kde aj niečo mám ... HAK nemožem na teraz uživat kvoli tlaku a ani velmi nechcem ... NA silikony ani z daleka nemám .. Kedže studujem na VS. Priatel mi hovorí ze prenho som najkrajšia ale ja mam sebavedomie dosť pod bodom mrazu ... Proste neviem sa kvoli tomu dostatočne uvolnit, cítim sa menejcenne ,nesúmerne a trápi ma to ....
Prosím o vyjadrenie žien aj mužov....Ďakujem ...
Kvoli prsiam sa necítim ako žena
viem ako sa citis...ja mam tiez nulky a mam 22 rokov. lenze ja nie som chuda ani vysoka. je to tazke a kazdodenny boj. nerada sa pozeram do zrkadla ked som hore bez. viem, ze muzom nejde o prsia (ale co si budeme hovorit - obcas ide)...ale mne je to viac menej jedno o com ide. ja viem, ze chcem mat aspon tie jednotky. ako by som bola rada aspon za par centimentrov. aspon za nejaky tvar, aspon za nejake zaoblenie. lenze ja som plocha a maskujem to podprsenkou. a nikto nevie co sa pod nou skryva...len ja. pri sexe si nedavam dole podprsenku a citim sa neprijemne. nedokazem si to uzit, stale sa len bojim, ze mi ju chlap rozopne a uvidi to letisko...takze som prestala aj so sexom, tym padom aj s randenim. hovorim si, ze pockam kym mi prsia aspon trosicku narastu a potom si zacnem uzivat zivot plnymi duskami. ale bohuzial...od 14tich len velmi maly pokrok. uz nevladzem dlhsie cakat...
Si mladučká a prsia sa vyvíjajú. A never , že muži majú radi veľképrsia. Ani nie veľkosť ich fascinuje, ale tonus prs. Viem o čom píšeš, pretože ja som v mladosti mala tento problém, vtedy neboli push up-ky, takže dnes to nie je problém kúpiť si podprdu s vypchávkami a výber je veľmi dobrý. Takže na výzor žiadny problém. čo sa týka partnera, tak odkiaľ vieš už dnes, že nebude milovať aj tie tvoje malinké prsia? Nevieš to. Len máš obavu. Myslím si, že ak ťa miluje, tak toto riešiť nebude. Zbytočne máš komplexy. Neodporúčam žiadne myšlienky na zväčšenie prs. Škoda penazí a škodí to aj prsiam. O tom sa nepíše nikde. Ked budeš maminkou raz, druhý ráz a prídu roky, tak budeš vdačná, že si nemala vemená, lebo potom je s tým problém. Ja s malými prsiami dnes mám po 2 deťoch veľ.B, takže mladé ženy si neuvedomujú , že v určitom veku sú väčšie prsia skôr na závadu a obtiať, potom sa väčšinou rieši zmenšovanie a upínanie, pretože majú tendenciu vysieť až po pupok..si mladá, určite tvoja prsná žľaza sa mesačnými cyklami stále zväčšuje a pripravuje na materstvo, takže nerieš tento problém a tvoj partner nie je slepý, on určite vidí a vie, že pod svetríkom nie sú kravské vemená. A stále menšie prsia ako veľké, ktoré krivia chrbticu..ani o tom sa nikde nepíše.
prcic prsia sposobuju problemy u muzov ked su vecsie cize gyneko a u zien ked su male.d paradox.. nuz netrap sa nie si sama muzi sa na zeny inac pozeraju ako zeny na same seba proste nam male prsia neprekazaju nikdy o prsia totiz nejde kazde su pekne .d ale chapem ta..ja mam tiez problem s hrudnikom cvicim uz dlho nabil som sa ruky amm hrube jako goro ale mam miernu gynekomatiu a moje sebavedomie je fakt nizke ..chodim tiez na vs penaze na operaciu nemam a ani by som ju necel podstuip este ma nikdy nerezali.d treba s tym zit asi proste to neries
tak ja mam 19 a velkost podprsenky 70A.To by mi ani tak neprekazalo...treba si len kupit dobru podprsenku.Ja mam ale ten problem,ze moje prsia nie su rovnakej velkosti a dost je to vidno.Ak si obleciem tricko s napisom,tak ten napis mi ide do kriva.Tak je to aj s vystrihom...a to este nehovorim o plavkach.Normalne to vyzera len vtedy ak si vlozim do pravej casti podprsenky vypchavku...tak si asi pojdem kupit silikonove vlozky(co mi napadlo vdaka tejto teme),aj ked budem moct pouzit len jednu =)
maj sa rada taka aky si. pokial ti to nesposobuje v zivote problemy. napriklad ja nosim 80/D, normalnej postavy a pre mna to nie je vyhra... vdaka cyklu ma tri tyzdne zo styroch neskutocne bolia prsia, nemozem poriadne sportovat a ja milujem beh, poriadne nespim a pri sexe su velke prsia tiez nic moc, skor zavadzaju ako osozia... naozaj bud rada, za to, co mas nadelene :)
Ľudkovia a ako dlho sa vlastne tie prsia žene vyvíjajú? Ja mám 16 a tiež je to bieda, mám ešte nejakú nádej?:D
Ospravedlňujem sa - nie prasnaté ale prsnaté.
baby co tu pisete ze v tehotenstve narastu - ano ale ked prestanete kojit, budu zas na povodnej velkosti :) a budu mat zmeneny tvar. teda ak vseobecne nepriberiete
Ahoj Didiana!
Už ti tu veľa dievčat napísalo mnoho povzbudzujúcich a pravdivých príspevkov. Viem, čo prežívaš, mám s tým veľké skúsenosti, pretože mám podobnú postavu ako ty. Teda 170cm/58kg. Takúto postavu si držím od svojej zhruba 20tky, keď som sa vydávala a mám 46 a postavu takú istú, no a samozrejme aj prsia. No nie je to výhoda???
V tvojom veku som riešila tie isté pocity ako máš ty. Vtedy pred 26 rokmi ani tá možnosť zohnať podprsenku, ktorá veci porieši nebola ako je dnes. Tiež som sa bála, ako to príjme moj priateľ. Nerada som chodila na kúpalisko, kde bolo treba ísť do plaviek a pod.
Možem ti povedať, tak ako ten tvoj, aj moj priateľ, teraz už manžel, bol pre mňa ten prvý, nikdy mi nedal pocítiť nespokojnosť s mojou postavou ani veľkosťou mojich pŕs. Práve naopak, nikdy nešetril chválami a verím, že to myslel úprimne, inak by to neopakoval už 26 rokov. Skutočne sa musíš prijať sama, takú, aká si. Je to hlavne v našich hlavách. Je veľká pravda aj v tom, že časom tie "prasnaté holky" majú problém, že sú ovisnuté, čo u žien s malými prsami nie je. Tiež je pravda, že niektoré ženy, hoci majú vačšie prasia, chodia so spustenými ramenami a vystrčeným bruchom, čím vlastne pekné prsia schovajú - tak ako tu bolo už napísané, nevedia ich nosiť. Keď žena pekne drží postavu, posobí elegantne žensky, aj keď nemá veľké prsia. Ešte ti možem povedať z vlastných skúseností, že požiaľ žena nepriberie celkove v tele, aj po 40tke vyzerá mladistvejšie ako tie s vačšími prsami, tie sú zavčasu také maminkovské typy.
Na záver, keby to vadilo priateľovi, ver, že nie je ten pravý. Keď to nevadí jemu, teš sa zo svojich malých ale zdravých pŕs a pre okolie a lepší pocit už existujú spomínané podprsenky.
Ver, že najkrajšie prsia sú tie, ktoré dokážu kojiť a sú zdravé a neexistuje žiadna rovnica: veľké prsia = žena.
Didiana-707: Nejde len o to že máš malé prsia, ale aj prečo ich máš malé. Nie je to normálne. Ak nájdeš príčinu, budes sa s tým dať niečo robiť. Potrebuješ lekára ktorý má výsledky.
-mira: Ty si čistá ortorexia = chorobná posadnutosť zdravým jedlom a životom. A neviem prečo by chlapi mali drať ako vol na poli.