koktanie a zlá komunikácia

Príspevok v téme: koktanie a zlá komunikácia
viki_:)

ahojte
mam problem s normalnou komunikaciou pred cudzimi osobami. v uplnom poriadku dokazem bez chyby povedat suvislu vetu pred rodinou, ucitelmi, kamaratmi, priatelmi a osobamy mne znamymi. akonahle sa ma vsak nekto cudzi opyta na hocico, tak velmi dlho rozmyslam o odpovedi , ale vo väcsom pripade poviem uplnu hlupost bez pointy, podla mna to je nieco ako strach pred tym, zeby som sa strapnila zlou odpovedou, velmi ma to trápy pretoze koli tejto mojej chybe sa bojim zoznamovat s novymi ludmi pretoze pri rozhovore by som sa strasne zakoktala a zabudla na to co chcem povedat,

anonymka150

no tak viki ja to mam tiez tak s cudzimi ale obcas to mam aj s znamimi a ja mam aj s ucitelkami inac a nic nepomaha mi , zacala som citat knihu mala by si aj ty

smii

viki, presne si popisala jeden jav, ktory sa vola SEBANAPLNUJUCE SA PROROCTVO. To znamena, ze to, co ockavas, ze sa stane, si podvedome aj privolas a naozaj sa to stane. Odporucam ti precitat si nejake knihy o pozitivnom mysleni.

Inak koktanie nie je ziadna velka chyba. Moj manzel takisto kokta ale chvalabohu sa zo mnou rozprava a to je podstatne :-) Nastastie hodnota cloveka spociva v niecom inom, nez v tom, ci kokta alebo nie