Ahojte,chcem sa spýtať koľko ovocia a zeleniny denne konzumujete? príklad jedno jablko,jeden pomaranč,paradajky a či samostatne alebo spolu s jedlom ako prílohu..Ďakujem
Koľko ovocia a zeleniny?
Zelovoc..volá sa to ortorexia :) aspon tak som počula..posadnutosť zdravou životosprávou
jablko je fajn preventívna chelácia od hliníka a iných kovov
Vitamín C sa nedá zničiť varením. Neviem čo myslíš surovým stavom, ale je to skôr kvasený stav. :-) Hlavkova kapusta z obchodu neobsahuje skoro ziaden vitamin C.
Neviem ako sa volá posadnutosť jedlom, teda čo posadnutý je, kedy a ako upravené aby bol zdravý, ale je to psychická úchylka.
uf zelovoc... segedínsky guláš obsahuje toooľko vitíminu C :-))
áno kyslá kapusta obsahuje veľa vitamínu C ale v surovom stave.
lulina, dávaj si ovocie na raňajky spolu. Ovocie určite nie po jedle, skôr pred jedlom, po jedle ti bude v žalúdku kvasiť, na večeru takisto nie, obsahuje dosť cukru. Ale ak nemáš problém s líniou, tak ja si napr. na večeru tiež niekedy dám ovocie.
Nie je nutné stále jesť zeleninu a ovocie. Zdravé je to na čo máš chuť. Mäso, strukoviny... dnes obsahujú veľa užitočných látok. Zelenina a ovocie je luxusný doplnok. Napríklad segedínsky guláš obsahuje kyslú kapustu a v nej je kopa vitamínu C a minerálov. Nemusíš jesť extra predražený kyslý pomaranč.
pýtam sa lebo v práci chodím na oobedy a vždy sa najem do sýta a nemám už chuť na žiadne ovocie,na nič lebo som plná,večer mi ovocie nechutí,iba zelenina,väčinou cez víkendy ked niesom v práci zjem toho viac z ovocia,ale celkovo som chcela vedieť a mať taký prehľad kto koľko zje
Podľa chuti a financií. Prečo sa pýtaš?