Preventivna prehliadka - prosim o radu

Príspevok v téme: Preventivna prehliadka - prosim o radu
Vlado212

Az sa to bojim priznat:este som nebol na preventivnej prehliadke. Teraz by som chcel mat nejaku komplexnejsiu prehliadku, nielen odmerat tlak a ocurat papierik.
Viem, ze viacere sukoromne centra robia nejake prehliadky. Mate s tym niekto skusenost? Boli ste niekde vyslovene spokojny? Kolko to asi stoji ? Co mi tam urobia?
Mam 42 rokov, byvam blizko BA.

simusaaaaas

Mozno je to blba otazka, ale prezila som teraz velky stres, som dost vycerpanana a vytrasena..mam ist na preventivu, je to v takom stave vhodne ??? Nemozu mi ukazat aj tie hodnoty co nemam..neviem ci chapete. ide o to,ci mi stres neovplyvni stav vysledkov,hlavne EKG
Vdaka

rew

Stefan fk> obavam sa ze budete cakat dlho, ak sem nenapisete aj tu emailovu adresu. Dufam ze sa obcas pozriete aj na forum :)

Stefan fk

Potrebujem vykonat preventivnu zdravotnú prehliadku, najma nasledujucich organov:
-krv,
-srdce,
-konecnik a hrubé črevo,
-žaludok,
-prostata,
-prsníky,
-pluca....

Prosime o radu, kde je mozné takuto komplexnu prehliadku podstupit v priebehu jedneho dňa a aké sú za to poplatky. Sme, zena a muž vo veku 75 a 76 rokov. Odpoved cakme na e-mail adrese.
Ďakujeme

bibina112

janab, tvoja kamaratka ja mrtva hlavne preto, ze ochorela na rakovinu.
Moja znama chodila vzorne na gyndu na prevencie, aj na mamografie, aj tak si pol roka po preventivke nahmatala hrcku. Mala uz postihnute aj uzliny, aj kosti. Blbe.

Iveta Michael

Ja som na preventívnej prehliadky od základky nebola pretože i tak chodím ku obvodnému lekárovi takmer každý mesiac či každý druhý mesiac kvôli kontrole tlaku,mala som vysoký najmä vetdy keď som mala napätú psychiku. Jedine čo si musím dať teraz urobiť kardiologické vyšetrenie,mám z toho obavy ale zase potrebujem vedieť z čoho mi býva zle.Stačí keď idem trochu do kopca a už to cítim..mám však chronické dýchacie ťažkosti od malička takže to môže aj s tým súvisieť.Inak preventívna nebolí tak ak Ti ju preplatia jednoducho sa vyber.Hlavne nech Ti nič nenájdu,vieš akí sú lekári...:))

boba12

janab, pozri si na strankach VZP a Dovery, ako biedne malo je obsahom preventivnej prehliadky, co platia obvodakom. O preventivne vysetrenie prsnikov sa treba aktivne zaujimat u gynekologa.

janab

Dudte radi, že firmy vás posielajú na preventívky. Moja najlepšia priateľka je mrtva preto, lebo (bola štátna zamestnankyna!) ich neposielali na žiadne prehliadky, cítila sa dobre, mala všetky zuby bez jedinej blomby, žiadny alkohol, cigarety, nakoniec si nahmatala hrčku a bolo pozde...takže netreba podcenovať prehliadky a čím viac vyšetrení, tým lepšie a hlavne, ked je človek už po 40-tke, tak by sa už mal o svoje zdravie aj starať...na starobu prídu také veci, že si poviete..no tak toto...tak ma zradí moje vlastné telo?

noro147

Vlado, nasa firma nam uz 3 krat zaplatila polovicu takej prehliadky o aku mas asi zaujem. Boli sme v Medifere, Prosanus a na Hejdukovej. Mne sa najviac pozdavala ta Hejdukova. Sef hovori, ze treba skusit zakazdym ine centrum, ja by som uz kludne zostal tam co naposledy. Ak firma znova prispeje, lebo vraj treba setrit.

ivana45

Vlado, pises, ze chces komplexnu prehliadku. Najlepsiu mienku mam o preventivnych prehliadkach v Onkol. ustave sv. Alzbety, na Heydukovej v BA. Mas tam najviac muziky za jeden peniaz, ak ti (nedajboze)najdu nieco onkologicke, ponuknu t moznost ostat u nich ako pacient. Aj niektore ine centra u nich objednavaju prehliadky pre svojich klientov, najvyhodnejsie to mas, ak sa tam objednas bez sprostredkovatela. Ceny su od 300 do 400 eur. Pozri si stranky www.ousa.sk
Ak chces aj ultrazvuk srdca a zatazove ekg (bicyklova ergometria), vyber si tu drahsiu prehliadku, v ktorej je to zahrnute.

soffa

na komplextnu preventivnu prehliadku mas narok zo zakona raz za 2 roky.je bezplatna,teda mam na mysli ze ti to preplaca tvoja zdrav.poistovna.robi ju vseobecny doktor,kde ti zoberie krv,moc a zariadi sa podla toho co zisti.ak mas nieco v neporiadku posle ta k specialistovi.inak nebudem tu kazat,ale clovek ak maka a ma na to narok je lepsie prist a dat si urobit krvny rozbor,akko prist chory a neskoro!!!!