Očkovanie proti rakovien krčka maternice

RNG

Ja som sa snazi tu naznacit, ze aj poistovniam aj medickemu priemyslu ide o zvysenie obratu a zisku, a tato draha vakcina je vyborna cesta k tomu.
Ked sa pozries na financny profil jednotlivych vyrobcov vakcin uvidis velmi jasne, ako sa ich obraty prudko zvysili aj ziskova miera a cena ich akcii, ked zacali presadzovat vakciny proti niektorym virusom hpv, co sa tu mylne popularne nazyva vakcina proti rakovine krcku maternice, lebo tato moze byt aj z roznych inych dovodov, aj z virusov, proti ktorym tato vakcina vobec nechrani.
To iste platilo na vakciny proti roznym chripkovym virusom v minulosti, aj ked dnes sa uz vie, ze vacsina z nich bola neucinna, co vysvetluju "ockovanim proti inemu virusu, nez sa v skutku objavil", ale kto vie aka je pravda, kedze sa v tomto robi hromada manipulacii a statistiky su rozne menene a zakryvane pred pristupom verejnosti, dokonca aj lekarov.
Urcit, o ktory virus sa totiz jedna vie iba niekolko specialnych laboratorii, bezny lekar o tom nema ani potuchy a teda musi slepo verit tomu, co mu tzv odbornici v poli povedia.
Tu v USA bolo oznacenych hromada ludi ze maju N1H1 virus bolo neskorsie nezavislou skupinou presetrene a zistili im uplne iny typ virusu.
Proste su tu rozne manipulacie a podvody a to by malo v zaujme zdravia ludi a prava na zdravie byt zatrhnute.
Takze je na case sa dozadovat transparentnosti v informaciach, a nenechat robit ludi, ktori maju priamo alebo nepriamo zisk z tychto rozhodnuti o nasom vlastnom tele a zdravi ich za nas robit bez dokladnej informacie a bez potlacenim osobnych prav.
A pripadne ich aj trestat za zle rozhodnutia. Ved ked inzinier naplanuje mozt ktory spadne tak ho sudia a pripadne posadia do vazenia. Preco by to,iste nemalo platit na vyrobcov vakcin, ak poskodia masove ludi??
Snad potom by si davali vacsi pozor, abu vakciny neobsahovali rozne skodlive latky, ktore sa v nich dnes nachadzaju.
A o tom nie je ziadna pochybnost, zialbohu vdaka ludi, ktori sa o to zaujimali, urobili rozbory a nedali sa zastrasit a svoje vysledky oznamili verejnosti.Preto je aj tato tema tu.

manof

Poisťovňa (ak zákon neukladá inak) sa samozrejme snaží o čo najväčší zisk (nie obrat - ten nemá veľký zmysel, ak je zisk nulový). Ak zákon obmedzuje zisk poisťovne, tak sa to snaží poisťovňa obísť tak, že umelo vytvára nepotrebné náklady a pod., takže to je skoro jedno.

Dôležité je, aby vyzbierala na poistnom viac než sú náklady. Tzn. kľudne preplatí ďalšie očkovanie, ak vďaka tomu môže zvýšiť sadzby poistného tak, aby sa tým zvýšené náklady pokryli (a ešte čosi navrch).

A o to tu ide - skrz skorumpovaný ÚVZ SR presadzovať čoraz väčší balík financií na očkovanie, ktorý pôjde v prvom kole na kontá poisťovní a v druhom kole (po odpočítaní réžie a zisku poisťovne) výrobcom vakcín a očkujúcim lekárom za výkony.

RNG

Obraz okolo poistovni nie je tak jednoduchy. Poistovne chcu zvysit svoj hruby obrat, tak treba vymyslet nove, drahsie metody, lieky, zariadenia a popripade aj nove choroby.
Nazdavat sa, ze poistovne chcu usetrit a podporuju lacne metody na vyzdravenie je naivne.
Poistovne su najviac zaujate v tom, aby sa v medicine minulo co najviac penazi a to vsemozne podporuju.
Maju svojich ludi vo vlade, zakonodarstve, podporuju lekarske vyskumy(samozrejme len tie, ktore vedu k drahym liekom, a drahym "modernym" zariadeniam.
A podielaju sa aj na umyvani mozgov verejnosti a dokonca aj lekarov, kde maju svojich ludi aj vo farmacii, aj na medickych fakultach.
To iste robi aj farmaceuticky priemysel aj priemysel vyrabajuci medicke zariadenia.
Nikto z nich nechce "usetrit" naopak sa snazia dosiahnut co najvacsi obrat.

usiko

ja osobne si myslim, ze keby to bolo na 100 percent ucinne, tak to pistovne uhradzaju v plnej vyske, lebo je to lacnejsie ako liecba za rakovinu krcka maternice. To, ze to neuhradzaju, a ak ano, tak len ciastocne, vravi za svoje....

to je to iste ako uskladnenie pupocnikovej krvi...ak by to bol taky zazrak, ako sa prezentuje zastupcami firiem co to prevadzkuju a lekarmi, co za to dostanu proviziu, tak to hradia poistovne, lenze nehradia,...a preco? lebo jej ucinnost je este stale otazna a na svete je mizive percento pripadov, kedy ta krv pomohla.....na SVK tusim len jeden....

Karina

nic nefunguje ako zazrak, ale to ani nikto netvrdi... to je uz chyba gynekologicky, ze to tak prezentuje... no bodaj by neprezentovala ked z toho ma proviziu, ale to je tiez uz druha vec :)

mirka 23

Keby to bolo že pre zdravie, tak nepoviem. Ľudia si to predstavuju ako zazrak, že pichnem injekciu a nedostanem rakovinu. Ale take jednoduche a neškodne to nie je.

Karina

no, kocky pozomierali aj Z toho... ja seriozne uvazujem o ockovani, ludia v mojom veku vyhadzuju tisice za alkohol a inu zbytocnu "zabavu", ja ich radsej investujem do seba

jarushka.fox

preco by to bola blbost ze baby po tom pozomierali??je to tak..aj kamoska v kosiciach studovala osetrovatelstvo a tam im to hovorili..ale ako tajomstvo..