Ahojte, mam taku otazku mozno trocha hlupu ale nevadi...viete ide o to ze beriem antikoncepciu ale priatel sa boji do mna aj tak urobit...takze asi ju beriem zbytocne nie? ale zase keby som ju nebrala tak s kondomom je to onicom a zase riskovat bez to by som velmi nebola rada....ako to riesite vy??...dakujem za odpovede...ale normalne nie hlupe poznamky
Sex a antikoncepcia
Pokial sa berie antikoncepcia poctivo,tak sa neni coho bat...si myslim:-)A priatel sa moze aj pravidelne do teba urobit,vsak na to su tie tabletky!No nie?
ucinnost antikoncepcie sa udava v pearlovom indexe
je to percentualne cislo ktore vyjadruje pravdepodobnost otehotnenia za rok (12 cyklov)
pri hormonalnej antikoncepcii je to 0,3-8 %
cize ked dodrzia vsetko co je v letaku budu za rok 3 z 1000 zien tehotne
ja sa chranim tymto
www.sexus.cz
to ma pearlov index nejak 0,7-2.5 to jest 10 krat ucinnejsie ako kondom nema ziadne vedlajsie ucinky
zvyknem to kombinovat kondom alebo prerus. je to ale dost prehnane tak isto ako kombinovat hak ( co som tiez kombinoval ... )
osobne som proti hak lebo je to svinstvo nebezpecne zenu
ak ale skombinujes hak a pharmatexom
tak to matematicky mas 0.0021 % za rok ak dodrzis co je v letaku ked takto otehotnies zjem kefu :P
NinusPD....no sme mladi, chodíme na vysku este, ja mu to nevycitam len viem ze proste antikoncepcia nieje najzdravsi sposob pretoze viem ze potom ma vela ludi problemy a tak preto rozmyslam ze ju prestanem brat beriem ju skoro 2 roky a polrocnou asi prestavkou,
jully a ako dlho ju berieš. Priatelovi nič nevyčítam je to normálne si myslím.Ale skús mu vysvetliť že antikoncepcia formou tabletiek je najúčinnejšia a ona slúži na to aby ťa ochránila stále. Ked sa nechce do teba urobiť,tak ju berieš zbytočne,a ja som nikdy nebola za kondom.Povedz mu,nech naberie odvahu,že sa nemá čoho báť. Možno ste mladí a on sa len bojí nechceného otcovstva ale ty si 99% chránená:)...tak vela šťastia:)