prilis dokladna hygiena ?

Príspevok v téme: prilis dokladna hygiena ?
cajik

Nemam 13 rokov a nechcem nejak dopodrobna rozoberat intimnu hygienu, ale mam tusak, ci moje problemy nemozu suvisiet s tymto problemom. Prednedavnom som sa liecila na zapal, potom som mala nejake slabe ovulacne alebo menstruacne alebo co ja viem ake krvacanie, pocas ktoreho som nemohla pouzivat tampony a nakolko mi nenormalne vadi pocit vlhka v posve, chodila som sa casto utierat uplne do sucha na wc. Rovnako som si vsimla, ze to iste robim aj po malej potrebe, ze sa utieram aj 3 krat pokym nie je papier uplne uplne suchy.

Neustale citim pocit nepohody, svrbenie, palenia, suchosti, alebo ako to nazvat.. Gynekologicky som v "poriadku" tak ja neviem ci mi uz sibe alebo co.. A to nehovorim ze pri styku pocitujem palenie a stipanie.. Logicky ma napada ze to moze byt sposobene tou nadmernou hygienou, ale budem rada ak ma niekto uisti, lebo zacinam byt naozaj zufala..

Este by som sa chcela spytat k intim.hyg. - ci je normalne umyvat sa intim.mydlom (pouzivam Saforelle a to mi robi dobre, takze asi v tom problem nebude) dokladne aj v oblasti posvoveho otvoru ?? Mozno aj s tymto to prehanam ?

Dakujem velmi pekne za kazdy prispevok

cajik

na vysetreni som bola aj vcera, takze cakam na vysledky na kultivaciu.. Avivaz a praci prasok pouzivame uz dost dlho rovnaky, inak dodrziavam vsetky zasady na udrzanie zdraveho posvoveho prostredia :( tak neviem v com je problem.. asi ma aj bazalka pravdu ze sa prilis pozorujem. no zda sa mi, ze odvcera je to uz trochu lepsie, mozno som si to fakt prilis vysuchala s toalet.papierom

odpovedam

No... mozno si precitlivela na nejaku zlozku pripravkov na intimnu hygienu, ale moze to byt aj praci prasok ci avivaz. Nemyslim si, ze tvoja hygiena je prehnana. Ale asi by som opat zasla za gynekologom na kultivaciu.

bazalka

No, ja si myslím, že všetkého veľa škodí a ani hygiena sa nemá preháňať. A keď si gynekologicky v poriadku, tak to asi naozaj máš z tej prílišnej hygieny. A podľa mňa sa asi až príiš pozoruješ.