Chorobne kontrolovanie

Príspevok v téme: Chorobne kontrolovanie
avo

cus ludia, takze ja mam taky problem ze ked napr.idem na WC a normalne splachnem a potom si umyjem ruky a zhasnem a idem prec z WC a som v mojej izbe rozmyslam ci som zastavil vodu alebo splachol alebo zhasil a takto musim ist do WC dakedy aj 4 razy aby som sa o tom naozaj presvetcil, je to ozaj u mna aj (myslim )chorobne, aj ked idem do skoly , som schopny sa vratit pred zvonim a ist sa pozriet ci som zabuchol dvere , a cim dalej je to horsie , aj ked sa ucim neverim ze som si zrobil vsetky DU alebo sa VSETKO NAUCIL AK KED VIEM ZE HEJ ,POradte plis a za psychologom nechcem ist

LadyOpium

začiatok obsesívno-kompuzívne poruchy...radila bych psychiatra...neboj aj ja tam chodím nieje to hamba liečim sa na bulímiu

luciferka

ono sa to zase neda tak, ze skus to nerobit, mala som to mesiac.....ja som mala kolkokrat zachvat, ked mi priatel vzal telefon, aby som ho uz vecer nekotrolovala po tisicikrat, ci mam nastaveny budik...a to nebolo len, vrat mi ho, lebo ta zbijem.....neide sa len tak toho zbavit...mozes to ovladat, ale niekedy sa to proste neda.....

DYI

bezte kam si s tymi radami o psychiatroch a liekoch.
tiez som mal taketo stavy, ktroe naznacovali OCD, ale na lieky problem neriesia. iba ta v podstate na danu chvilu utlmia (ak vobec).
psychoterapia, to uz skor... tam vidim cestu... rovnako ta kniha ktora je spomenuta nizsie moze pomoct.
mne osobne sa osvedcilo nebojovat s takymito myslienkami, nechat ich plavat, nevsimat si.

tak

nic take ani podobne, ... nenechaj sa zavadzat, ... preco by si nemal byt v absolutnom poriadku, ... no povedz nieco, ... ja sa tiez musim kontrolovat, ci zavriem dvere, ci su ozaj zavrete, aj dvakrat sa musim oresvedcit, ... a nemyslim si, ze som pripad pre psych, tak ze, ...

luciferka

avo, nemusis hned utekat k psychiatrovi a napchavat sa tabletkami.....potom sa ich len velmi tazko zbavis....ja som na tom rovnako, a asi este horsie, mne sa ku kontrolovaniu pridali nutkave myslienky, vecerne ritualy, som nervozna, ked je zaclona co i len trocha odchylena, takze aj ked mam navstevu, a hybe zaclonou, vzdy to opravujem,ale to je uz aj uzkost.....mam lepsie obdobia a horsie obdobia...okolie to vie, toleruje, vyriesila som si to tak, aby nastavalo co najmenej situacii o ktorych viem, ze musim kontrolovat, samu seba presviedcam, ze aj ked nieco neskontrolujem, tak bude dobre a tak dalej....pokial to zvladas, a uvedomujes si to, a vies, ze to nie je dobre, tak k psychiatrovi neutekaj....