nezmyselne myslienky

Príspevok v téme: nezmyselne myslienky
peter123

Zdravim vsetych,

moj problem zacal asi na zaciatku jula 2010, ked som sa nad ranom zobudil a mal som obrovsky pocit uzkosti a strachu z toho ze by som mohol byt homosexual. Den pred tym nic, uplne normalne som zil ale toto rano mi zmenilo zivot. Prve dni odvtedy som mal tlak na hrudi, depresiu, a myslel som na smrt. Pri kazdom kontakte s muzom som mal akoby stav uzkosti. Napriklad aj v TV ked som spozoroval nejakeho muza, mal som pocit uzkosti a stresu a musel som si hovorit ze homos. niesom. A takto to trva stale. Do spolocnosti moc cez prazdniny nechodim, akurat na treningy(futbal), a tam sa bojim naviazat ocny kontakt s kymkolvek, lebo ten pocit uzkosti znovu prichadza a za kazdym ked sa na niekhoo pozriem si musim povedat ze o tak nie je. Uz len cakam kym zacne skola, lebo dufam ze zaradenim do vacsieho kolektivu sa to zlepsi. Pri kontakte s dievcatami mam velky stres a som velmi hanblivy tak neviem ci to nieje pricina.

Asi pred tyzdnom som nasiel nieco o obsedantno kompulzivnej chorobe, tak rozmyslam ci to nie je ono lebo tieto myslienky ako keby neboli moje, ale neviem sa ich zbavit.

Avsak po tej udalosti halvne v poslednych dnoch mam strach aj z inych chorob, napriklad aj zo spominanej OKP a stale sa musim presvica ze to tak nie je.
Vcera som dostal velky zachvat strachu a strasne mi busilo srdce, mal som strach z toho ze by som mohol dostat infarkt

Dakujem za kazdu radu.

ja-ja-ja

Čauko, čítala som tvoj príspevok..a môžem ti povedať, že ma trápi presne toto isté, nezmyselné myšlienky, ktoré vo mne vyvolávajú úzkosť aj keď si uvedomujem ich iracionalitu..a tiež som mala obdobie ked som si myslela že som lezba :D..hah....a stále sa tie nezmyseln=e obsahy u mňa menia..ak jedno odstránim, nahradí to niečo iné..napr. úzkosť , z toho že sa nejakým konkrétny spôsobom strápnim.. a pod. ...je to strašne obmedzujúce..najhoršie, je že keď na to chceš nemyslieť, niečo ako by ta núti, znova spatne si to prehrávať v mysli, čo ti však len znova privolá úzkosť....myslím si, že naozaj je dôležité neustále si opakovať, že je to proste kravina, nenamotávať sa nato, povedať si , že všetko je tak ako má byť..nemám sa čoho bát..a predýchať to...keď sa tohto držím, som f pohode...prajem ti veľa sily!

dddaa

Ja som bola na tom podobne pred rokom, presne tieto iste priznaky,len ja som dievca (19r) ... takze sucitim..
potom som sa nejako prevladla nemysliet na to, a teraz uz ma to len obcas napada.. ozajsta homosexualka niesom,lebo mam frajera uz. :)
je to urcite lepsie uz, aspon nemam telesne priznaky,uz len dusevne ale vsetko sa zlepsuje,a hadam sa to nevrati... to by som uz neprezila..
ale inak podla mna toto je OKP lebo ja mam nato sklon (aj anorexiu som mala ako dievcatko)

jojkaaaa

skus na to nemysliet,alebo resp. zabavit svoju mysel niecim inym..myslienky maju velmi silnu moc a tak si zober,ze OKP je psychicka zalezitost,nieje to o tom, ze nejes zeleninu,alebo ze si prehltol horuci zemiak,vsetko je v tvojej hlave:P

peter123

Hm neviem, ale ja som to skusal ze nebudem an to mysliet dva tri dni dozadu a vtedy som mal mierny tlak na hrudi a zacala ma bolet hlava tak neviem

peter123

Diky,

len proste vzdy ked si to nepoviem tak ma stale strach a bojim sa ze by to tak je.
Ale skusim sa s tym nejak popasovat. Najvtipnejsie na tom je to ze ta udalost sa stala ked som bol vlastne doma a dalsie 3 dni potom som ani nesiel , nieze by som nechcel ale nemal som nic v plane to ma na tom najviac hneva ze mi to strasne zneprmijemnuje zivot. A myslis ze by sa to tym "zaradenim do spolocnosti" cize nastupom do skoly mohlo stratit ? (ide hlavne o to ze tam su diecvata a tam by som sa konecne nemusel presvidcat o tom)

jojkaaaa

ci si si tu OKP ,,neprivolal"..myslim to tak,ze to ,,zabavalo" tvoju mysel a postupom casu si sa s nou aj stotoznil....

ja som si tak privolala tiez jednu psychicku chorobu..stale som si o tom studovala, prezerala fotky a tak..a šup,vhupla som do toho..nastastie som sa z toho ,,prebrala" hned,lebo som sa z tym zdoverila priatelovi a som mu povedala vsetko, co mi lezi na srdci a on ma presvecil o opaku a teraz je vsetko v poriadku:ˇ)..na objasnenie:islo o mentalnu anorexiu u mna:D..vies,som blazon :D...cize najlepsie by bolo,ak by si sa s tym niekomu zdoveril u koho mas doveru a oporu,neboj sa nicoho:)..a skus prekonat ten nutkavy pocit,ze si to ,,musis" povedat...nic nemusis:P..ty si silnejsi ako ten nutkavy pocit:))..a gay asi nebudes,z toho mi to vypliva...a ked pride na teba to busenie sdca a ten strach,tak sa aspon skus zhlboka dychat a zacni si pocitat od jedna do desat (mne to pomaha pri strese)...tak sa drz_)

peter132

Este som chcel dodat , ze len pri poymsleni na homsoexualny styk je my zle a vobec po tom netuzim. Cital som neco o zdanlivej homosexualite tak neviem ci to moze byt ono