Pomôžte, chcem byť zdrava a pret by som chcela chodiť do školy na bicykli,mam 19. :) ďakujem!
Dá sa bezpečne dostať na BICYKLI z Karlovej vsi do Nového mesta?
Na križovanie po rozbitej BA to nie je moc ideálny stroj. Pokiaľ si chceš zlepšiť kondičku, môžeš jazdiť na Devínsku Kobylu z Dúbravky po asfaltke, alebo sa dá celkom pekne jazdiť popri Morave, kde sú cesty bez aút.
Ja som cesťáka už dávno odložil, jazdí na ňom otec. Robité cesty ( rôzne lesné a iné asfaltky ) a stúpajúci počet aút ma prinútili presedlať na MTB.
M74 - mam jeden celkom slusny bike, TREK 1.2 ... a zvykla som chodit aj na vacsie tury, najviac som odjazdila 120 km za den :) ale obvykle do 40 km
medvediik: V Karlovke využi Líščie údolie, v podstate ním vybehneš až ku Dunaju, kde už po nábreží ide cyklo chodník. Potiaľto to je v pohode. Potom môžeš sledovať trasu ako napísal(a) takto.Nepríjemným úsekom bude Krížna a Vajnorská, kde je dosť silná premávka.
Ja osobne aj keď som veľký cyklista, tak by som túto trasu nejazdil. Po tom meste to nestojí za to. Radšej choď MHD, alebo nejaký úsek pešo. A na bike si vybehni po škole niekam kde to nie je samé auto. Karlovka nie je až taká zlá štartovacia pozícia. Neviem aký máš bike a čo zvládneš, ale mohol by som ti nejaké trasy poradiť.
okej, stavku prijimam, ked zistis ze som mal pravdu, tak ty mi das 1000 eur a ja ti dam za odmenu jednu po papuli lebo p i c a ako ty mi nebude urazat rodicov. Si az taka uboha ze si ich musis brat do huby? Ja ti nestacim? Vsetko ma svoje nasledky, dufam ze si z Bratislavy, vybavime si to tento vikend. A pochybujem ze si odbornicka lebo sprostosti ako ty nevypusti hocikto. K tomu tvojmu potu, pisal som ze je to z najvacsej casti voda, nikde som netvrdil ze iba voda, hral som futbal na betone pri teplotach cez 30 stupnov dlhsie ako dve hodiny, spotil som sa ako kon, ano smrdel som, to je pochopitelne, lebo clovek moze za hodinu vypotit liter vody, ale ked tvoje potne zlazy nejdu na maximum tak nema co smrdiet. Cize aj kraviny typu "som chory, vypotim sa" su vymysel, leba vacsina skodlivych latok sa vylucuje mocom. Potom sa Najviac vylucuje voda a sol. A ked sa teda clovek poti aj pri chodzi a pot tak velmi smrdi, tak to musi kazdy clovek na planete smrdiet, teda aj ty, dobra uvaha inteligent. Dezodorant? co je to dezodorant? Je to uz aj na Slovensku?
Nepokladam ludi s opacnym nazorom za hlupych, maju len iny pohlad na vec. Ale tvoje skatulkovanie co cyklista to smradoch sa mi nepaci. Zaroven si sa pozabudla vyjadrit k cyklistom na cestach. Este podotknem ze maju rovnake pravo tam byt ako ty a kazdy iny a pokial mozes ohrozit bezpecnost premavky, tak ich proste obiehat nemozes, oni nemaju povinnost drzat sa uplne pri krajnici.
takto. - dakujem Ti velmi pekne, takto mi to asi pojde,ved vyskusam ,a uvidim co to da :)
lea, v lete v preplnenej mhd sa spotis ovela viac ako keby si tych 5km presla peso. A na jesen ked zacina skola bude vonku asi 15stupnov a to je idealny cas na ranajsiu cestu bikom.
1. Zamierte na východ na Karloveská smerom na Segnerova.
800 m
2. Pokračovať smerom na Botanická
800 m
4. Odbočte na Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu.
2,5 km
5. Pokračovať smerom na Rázusovo nábrežie
150 m
6. Odbočte doľava na Rigeleho.
130 m
7. Odbočte doprava na Hviezdoslavovo námestie.
270 m
8. Odbočte doľava na Jesenského.
300 m
9. Odbočte doľava na Štúrova.
75 m
10. Pokračovať smerom na Kamenné námestie
77 m
11. Pokračovať smerom na Špitálska
750 m
12. Zamierte mierne doľava a zostaňte na Špitálska.
13 m
13. Mierne doprava na Americké námestie.
130 m
14. Pokračovať smerom na Odborárske námestie
34 m
15. Zamierte mierne doľava a zostaňte na Odborárske námestie.
110 m
16. Pokračovať smerom na Krížna
450 m
17. Zamierte mierne doľava a zostaňte na Krížna.
54 m
18. Pokračovať smerom na Vajnorská
270 m
19. Pokračujte rovno a zostaňte na Vajnorská.
100 m
20. Odbočte doprava na Trnavská cesta.
Cieľ bude vpravo.550 mZimný štadión
toto mi vyhodila google mapa, peso by to trvalo 1hod 33min. No ale to by si musela pouzit aj chodiniky, ale myslim, ze by s ato dalo. V gooogle mae ti to ukaze presnu cestu, treba posusat ktora ti bude najviac vyhovovat. Tato cesta m 7,6km a myslim,z e pri 7,6km sa nespotis a hlavne nie cez jesen kedy zacina skola:) Drzim palce a nech stretnes malo takychto 4kolesovych ignorantov:)
takto. - chcem sa dostat k zimnemu stadionu,tam mam totiz skolu...
lost - ano,viem, ze sa kradnu,mam jeden lepsi bicykel,ten necham doma,a jeden stary,na tom by som chodila...
lea - niesom ten typ ktory sa poti velmi, samozrejme ze ked beham viac ako pol hodinu tak sa spotim.. ale treba uhadnut hrubku oblecenia,netreba sa preobliekat, po pripade v skole si prehodit tricko alebo tak.. vsetko sa da vyriesit,nie?
ale viac sa urcite nespotim ako ked sa ponahlam z elektricky do skoly nie? vsak a to je este normalka aj u teba nie?
a ostatnym: s potom nemam problem, hovorim,ze som bicyklovala do skoly denno-denne asi 5 rokov. ked idem pohodovym tempom tak sa nespotim..
a ti ktorym prekazaju cyklisti - tak ja nechcem obmedzit premavku,preto sa pytam ci sa da ist, napriklad kusok by som sla pri dunaji,a pytam sa ci nepoznate nejaku cyklotrasu smerom na Nove mesto, ale vy tu odpovedate na to ako strasne si kazdy cyklista mysli o sebe ze je auto a prekaza vodicom,atd... ja este chcem zit,a viem ze BA je nebezpecna tak asi sa nebudem pchat na preplnene cesty...
ale kazdopadne diky za odpovede.
Americkí výskumníci zistili, že spôsob akým ľudia vnímajú telesné vône určuje jeden konkrétny gén. To vysvetľuje, prečo ten istý spotený muž niekomu vonia ako vanilka, niekomu smrdí ako moč a približne tretine dospelých nevonia nijako.
magazin.atlas.sk-
medvediik-neber to v zlom, ale prosim ta vysvetli mi, ako je mozne, ze sa nespotis???? To z teba nevysla za zivot ani jedna kvapka potu? Ked je vonku 30stupnov, tak sa potim s deodorantom aj pri chodzi a ty sa nepotis pri bicyklovani, ved je to naocnejsie ako chodza???