Silikonove formy na pecenie

Príspevok v téme: Silikonove formy na pecenie
ada 06

Dobry vecer,

chcela by som sa opytat, aky mate nazor na pouzivanie silikonovych foriem na pecenie. Mam znamu,ktora ma taketo formy asi na vsetko, pecie v nich maso, kolace, buchticky, muffiny... skratka vsetko, co sa da piect. Ja sa ale obavam, ci je to zdrave. Je to teraz taky " boom ", len aby niekto o nejaky cas neprisiel s tym, ze to vobec nie je zdrave.

Pekny vecer,

Ada.

veronika89_8

aj ja v takých pečiem sem tam ale nikdy ma to nenapadlo, ale teraz ako sa zamýšlam môže byť že sa z toho vypúšťajú nejaké škodliviny?

stastnablcha

Inak, toto vždy zaujimalo aj mňa.. je to strasne fajn, pečiem v tom všetky koláče a bez tuku a vyklopim to bez problemu.. ale uz nicomu neverim že by to bolo zdraviu neskodlivé. ale v jedálnach/ochodoch/reštikách používajú tiež asi len toto tak sa tomu človek nevyhne.. akurat to zapijeme vodou z umelohmotnej flaše ktorá stála pár týždnov na slnku a hned je den krajší :( asi sa už neda teraz zdravo sa stravovať...

Marián1541

Ak chceš odliatky zo silikónových foriem alebo rzanice na umelý lámaný kameň či lacný obklad vyskúšaj hlamik.sk ... ja som bol spokojný..

alzbeta33

Silikonove formy odporucam, ja ich mam z tescomy www.azet.sk , neboj sa zatial je to zdrave :D, dolezite je, ze sa da na tom piect bez tuku, cize zdravo, silikon sa pouziva ako nahrada napriklad za teflon, ktory je skodlivy pri vyssich teplotach.