Endometrioza, a co teraz??

Príspevok v téme: Endometrioza, a co teraz??
natasha

Porozpravam vam moj pribeh, a tie ktore mate taketo problemy, tak necakajte pokial nie je neskoro. Mala som gynekologicku, ktoru som navsetevovala posledny rok, kazdy druhy mesiac. preco? meskala mi menstruacia. Ta do mna pachal vselike hormony a pichala mi inekcie na vyvolavanie menstruacie. A ked mi nahodou menstruacia dosla, tak som mala take bolesti, ze som sa skriabala po stene no bolo to nieco strasne, mama mi hovorila, ze to vsetko mam z prechladnutia,hmm no ale ja chodim nobliekana ako snehuliak tak neviem. Raz som zase prisla ku doktorke, ze mi to zase meska, jej reakcia bola :" a to si tu zase?" hmm bola odporna a tak na radu mojej kamaratky som sa preradila k inek doktorke, dnes som u nej bola. Nechcist evediet co mi zistila mam 10 cm endometrioznu cistu s nejakymi 4 komoramy, na lavom vajecniku. A zacala ma nahanat ze si mam cim skor vybavovat predoperacne vysetrenia ze jej sa to vobec nepaci. A ona sama nechape co ta moja byvala gynekologicka somnou robila. mam 20, este teraz sa mi klepu ruky ked to pisem, nicomu nechapem, a hrozne sa bojim, lebo mi doktorka povedala ze laparoskopiou to asi nepojde vyriesit iba laparotomiou, bojim bojim , Preto vam radim ak mate velke bolesti pri menstruacii a meskava vam menstruacia, necakajte na zazraky, tie sa konat nebudu.treba to zastvit v zarodku. Prajem pekny den.

jancina

no, podla toho ako daleko Ti endometrioza pokrocila (to uvidia po operacii) davaju hormonalnu liebcu, kt. trva 3-6 mesiacov. Pocas liecby mavas navaly tepla a tak, ale da sa to prezit... Mam 29 rokov a endometriozu rok. Odbornici hovoria, ze laparoktomia je najlepsia ako typ operacie vobec, pretoze tak vsetko naj vidia... Takze bud rada. Drzim Ti palce a verim, ze vsetko dobre dopadne, uvidis. Vyhybaj sa alkoholu, kofeinu, sladkostiam, davaj ci vela C-vitaminu, E a selenu. Na forum o endometrioze jedna kocka radila aj caj, kt. skus, ja som sa na to tiez dala, takze uvidime, ale uskodit to nemoze.:-)

natasha

dakujem vam obom aj line aj jancine. Chem sa ta jancina spitat kolko mas rokov?? a ked si jedla tie hormonalne lieky, mala si s nimi nejake problemy?? ako sa pise ze zmena hlasu, nadmerne ochlpenie alebo nejake navaly?? A hej ja podlieham panike uz ked zacinam byt choraaaa nie to ked je to nieco vaznejsie,a co sa tyka operacie. Ale snazim sa to brat normalne, ale stale sa bojim. no sak hadam ma to prejde, uz o tyzden mam ist na tu laparotomiu, tak za tyzden budem mat hadam pokoj hehe ak sa nahodou dovtedy nezblaznim, ale to hadam nie.pa pa a dakujem

jancina

ahoj natasha,
chapem, ze si cela vyplasena, ale neboj sa, nie si sama s takou diagnozou. Ja som po laparoskopii aj laparoktomii a zijem, takze neprepadavaj panike, lebo to je asi najhorsie co mozes urobit. Cystu Ti odstrania a daju lieky na polroka a bude dobre. Tak sa drz a chod na forum s nazvom ENDOMETRIOZA.