Mávam strašne smutné dni, niekedy depresie.. ako sa tomu vyhnúť? Veľakrát sú ľudia bezdôvodne ku mne zlí, alebo sa mi nedarí a mám strašnú smolu. Niekedy nevidím v živote ani zmysel. To ako vyzerám mi akurát tak zhoršuje náladu :( Veľa vecí (aj maličkostí) sa ma dokáže dotknúť a pokaziť mi celý deň. Čo mám robiť?
Ako v dnešnom svete ostať optimistom?
.
Veľmi pekne si to napísal/a
Adam Krt
Vediet to tak ako pises, hned by bol svet krajsi :)
uvedomovat si vlastne stastie, necakat, ze niekto iny alebo nieco ine ti ho prinesie, stastie je stav vnutri cloveka, nezavisly od vonkajsich vplyvov, tesit sa zo zivota, z toho uzasneho daru a brat vsetko tak, ze vsetko zle je na nieco dobre
jednoducho....nic nevediet,nic nepocut,nic nevidiet
Ja mám všeliaké nebezpečné koníčky ( jeden čas som mal aj prácu nebezpečnú ), tak si vždy poviem: Prinajhoršom zomriem :-)
Sam zase zastavam metodu, i ked mi ludia hovoria, ze som kuvik, pesimista...
"Pocitat s najhorsim, dufat v najlepsie...". Ked si zoberies, co najhorsie sa Ti moze stat, zmieris sa s tym, vyrovnas..., tak hocico sa stane, vacsinou je to lepsie :) Tak Ta hadam nema co sklamat.... :)
Aj jeden znamy mal taku taktiku, ked sa mu niekto posmieval. Obratil to vsetko na zart a uz nikoho nebavilo robit si potom z neho zarty.
Napr. niekto mu povedal:
"Ty si ale vol!"
A on na to: "A keby si vedel, aky este korunovany..."
-------
Alebo bol trochu spinavy a niekto mu povedal, ze je prasa. On zas na to - "Ved co uz, prasiatko ma bahno rado". Uplny flegmatik, robil si z toho srandu. Po case hocikoho prestalo bavit do neho zaparat, lebo vsetko este obratil proti cloveku a ked si niekto myslel, ze obrati ho na posmech, on z toho vysiel ako vitaz.
Myslim, ze je to dobra taktika na odvratenia negativneho a pozitivne myslenie, ako sa nelutovat a mat dobru naladu.
Pravidelným tréningom sa staneš odolnejšou, ja sa určite o to budem snažiť, pretože plakať sa neoplatí, len ťa to stiahne tam kam práve nechceš. Napíš si, aká chceš byť a snaž sa o to. Nevadí, že sa ti zakaždým nepodarí správne zareagovať, nevzdávaj to a pokúšaj sa o to znova. A kašli na hnusákov, oni trpia viac ako ty. A ešte niečo. Keď je človek citlivý aspoň nestráca kontakt so svojou dušou.
Neber všetko vážne, aj ja som citlivka, strašne veľa vecí sa ma dotkne, doslova sa mi pritom obracia žalúdok... ale SNAŽÍM SA obratíť to keď už nie inak tak aspoň pre seba vnútorne na srandu, a je mi lepšie. Keď máš záujem tak to skús, najhoršie je ostať ticho, poprípade sa do seba uzatvoriť. Neuzatváraj sa a keď to dokážeš tak REAGUJ! Buď aktívna.
Lenže ja neviem vôbec pohotovo reagovať nejakým odbitím a ten človek vidí, že mi ubližuje a teší ho to. Snažím sa to zmeniť, nebrať to až tak k srdcu ale nedá sa... Som proste taká citlivka :( ale rada by som to zmenila a stala sa odolnejšou.