Varenie ryze

hmmmmmmmmmmm

ja ju na troske rozpaleneho olivoveho oleja poobraciam, aby sa vsetky zrnka obalili olejom, potom zalejem dvojnasobnym mnozstvom vyvaru/teda zeleninovy bujon / napr 100 ml ryze/to je asi na 2-3 porcie/a 200 ml vyvaru/opatrne ppomiesam, necham priviest k varu, posledny krat premiesam, dam na minimum, prikryjem a za 15 minut hotovo.a najradsej mam basmati rice.

Domculiatko

perfektná je ryža najprv nasucho pražená, potom doliata vodou. Takto sa rýchlo otvorí, rýchlo uvarí, vzhľadom bude pripomínať burizóny a bude mäkučká. Výborná, dobre sa z toho dá urobiť aj ryžová kaša. Na podobný spôsob je pripravovaný aj Genmaicha čaj s hnedou ryžou- odporúčam dá to úplne nový chuťový rozmer čaju.

BJ

Najkvalitnejsie ryze su basmati a jasminova. Mne najviac chuti jasminova. Tu obycajnu uz nekupujem, raz som si spravil do jednej misky basmati, do druhej jasminovu a do tretej obycajnu bielu ryzu z Lidla, a to ti bol iny humus... take vseliake pachute mala, oproti basmati alebo jasminovej.

BJ

Vobec nieje pravda, ze naturalnu ryzu treba varit 50 minut. To iba gulatozrnnu.
Dlhozrnnu staci 30 minut. Ak sa celozrnna ryza cez noc necha namocit, je este maksia.
Bielu ryzu staci namocit na 30 minut. Namiesto 2-nasobku vody staci potom pri vareni ale pouzit 1,5-nasobok.

- mira

To by bola škoda. Natural ryža potrebuje na uvarenie aspoň 50 minút. Po uvarení má byť mäkučká, aby bola stráviteľná. Dáš dvojnásobok vody alebo i viac, ak chceš kašu. A môžeš použiť i tlakový hrniec, hlavne v zime.
Niektoré obilniny sa varia kratšie, pšeno a pohanku stačí 20 minút, pšenica a jačmeň sa varí dlhšie, i 2 hodiny.

Povazan

..vraj hnedá ryza (natural) obsahuje este vsetky zdravé látky pred lestením-preto tento druh.Ale tu je certovo kpýtko- nechce sa nechat uvarit' !! Uz to bolo vyse 30 min.a este nebola hotová-len to chrumcalo pod zubami! Co robit? Musím skúsit'viac vody(3 namiesto dvoch hrncekov) a cas trochu predl'zit - miesto 20,radsej 4o min. - co na to povedia "fachmani" ?? Bude z toho nieco ? (tie uz kúpene 2 kg.nemienim len tak vyhodit !! )

civediamo

RNG-hovori ti niečo aj vegeta bez glutamanu,alebo taka čo si nasušiš doma sam????hadam taka neni škodliva,,,,a v dnešnej dobe by si nemohol jesť nič ani to čo si dopestuje každy sam na zahradke,ved postreky sa širia vzduchom a tak sa može dostat aj do zahradky....ach jaj to by sme nemohli ani dychat ,neber to tak tragicky uživaj si života,telo ma ist do hrobu zhumplovane:)))a ešte ta sojova omačka čo davaju k čine čo si ty tak leješ na ryžu si mysliš že je extra zradava????

RNG

kto sim o tom chce precitat, moze to najst pod MSG, guanylane disodium a podobne, napr na
www.fedupwithfoodadditives.info
A to tam nespominaju ucinok na stitnu zlazu, co osobne povazujem za najvacsiu skodu, co tieto e-cka sposobuju. Dnes je totiz v USA podla odhadov roznych lekarov medzi 40 az 70% ludi s ciastocne alebo znacne znizenou cinnostou stitnej zlazy, co je napr zodpovedne za nizku energiu, pretlstlost a hromadu inych zdravotnych problemov.
Ciastocne znizena funkcia stitnej zlazy sa vobec zatial nediagnozuje.