Týchto tém tu bolo založených nespočetné množstvo, ale skúsim to znovu hoc s iným zámerom.
Prvý sex, stále to isté dookola. Pokúšam sa o to s partnerom už 2 roky. Bola som aj u gynekológa mám to tam dosť úzke, ale vraj by to malo ísť. Lenže nejde. Mám 19 rokov, myslím, že je môj čas :), ale nedokážem to. Prečítala som množstvo rád, kníh ako nato, ale nič nefunguje. Ako tak skúmam svoje telo zisťujem, že môj problém bude aj v tom, že sa neviem uvoľniť. Mám pocit, že aj keď sa sama pokúšam si to tam trošku porozťahovať som stiahnutá. Dať tam palec sa mi ani nepodarí. Ako mám teda trénovať tú uvoľnenosť? Ako sa mám uvoľniť? Vždy sa cítim taká napätá. Viem, že to je v psychike, ale nemá niekto nejakú múdru radu ako by sa to dalo zvládnuť?
Ešte raz prepáčte za ďalšie vytvorenie rovnakej témy.
Ďakujem :)
Problémy so sexom
Dievca,
gynekolog ti blanu nemusi celu odstranit. Vacsinou len zvacsi ten otvor, aby nebol taky maly. Ale cim viac toho odstrani, tym mensie bude trapenie. A myslim, ze aj tvoj priatel bude rad, ak sa dalej trapit nebudes... hm?:-)
V tvojom pripade si myslim, ze sa nevies uvolnit preto, ze "sex" je pre teba stresujucou udalostou, ak vravis, ze nic nepomaha. Ja by som volila sice nie prirodzenu cestu, ale radsej istu :-).
Skus najskor dlhsi osviezujuci kupel s nejakym uvolnujucim sprchovym gelom, alebo este esencialne olejicky do kupela. Ylang ylang, levandula, skorica, ci cedrove drevo.
Potom, keby Ti partner doprial kvalitnu a dlhu celotelovu masaz. Natriet telicko napr. nejakym olejickom. Trebars hroznovy.
Nasledovane dotykmi, bozkavanim, mojkanim a dobrym, dlhym oralom. Potom skusat pridat aj prstiky. Ked zacnete uz tou masazou, tak od zaciatku si pustite nejaku meditacnu, ezotericku hudbu. Navodte intimnejsie osvetlenie - tma + sviecky, alebo nejake farebne lampicky. Chce to, aby bol vsade klud a pohoda.
Uvolnenie by na seba nemalo nechat dlho cakat. Mozno, ak sa bojis, pouzivajte aj kvalitnu antikoncepciu. Po tom vsetkom by si mohla byt roztuzena i otvorena a malo by to ist podstatne lahsie...
Nezabudnite este kupit nejaky lubrikacny gel, povedzme s vytazkami aloe vera, alebo tea tree /keby boli nejake prasklinky pri milovani, nech sa to lepsie hoji/.
Este stipka trpezlivosti .... a hotovo :)
No gynekológ mi navrhoval, že mi ju tak trošku nareže, vraj sa mám rozhodnúť. V októbri k nemu idem tak dovtedy to chcem ešte skúšať, lebo presa by som to chcela zažiť normálne ako každý človek :)...
Aj vínko som skúsila, ani to nepomohlo. Proste aj keď sa nič nedeje stále sa tam dole cítim taká napätá. Len neviem ako si precvičovať psychiku, aby sa to uvoľnilo...
Práve to, že sa o to pokúšame už 2 roky vo mne vyvolalo pocit, že mám z toho nesmierne obavy. Gynekológ mi tam dal jeden palec a do očí mi vybehli slzy, môj partner sa o to pokúšal už veľmi veľakrát ,ale stále to nesmierne bolí. Lenže sám gynekológ povedal, že by to mohlo ísť aj obyčajnou "prirodzenou cestou"...
poziadaj gynekologa o tzv. inciziu hymenu - odstranenie panenskej blany. Ked sa dva roky trapis a nejde to, co tvoj gynekolog riesi? Mozno je na mieste pouvazovat o jeho zmenu. Vravim ti to v dobrom samozrejme.
Ak chces, este sa o to pokuste s priatelom "prirodzene", na uvolnenie vinko :-).
Ako hovoríš, je to o psychike, čiže v podvedomí máš z toho ešte asi strach. Ja som mala podobný problém,ale keď som to po nejakom čase veľmi chcela, potom to išlo samo :-)
Čiže podľa mňa to chce, len ten správny čas, miesto a tú druhú osobu :-).
Ale možno, že u teba je to vážnejší problém.