Kupujem si sem-tam v Lidli horkú čokoládu 81 % a ovsené vločky dovážané z Nemecka. Píšu že sú vysokokvalitné. Len neviem či je lepšie si kupovať napr. Sladkú vášeň 86 % kakaa alebo ostať pri tej z Lidla, taktiež neviem čo s ovsenými vločkami. Sú dobré, len neviem, či si radšej nemám kúpiť naše slovenské.
Horka cokolada a ovsene vlocky
Lucinda: to bola nejaka limitovana edicia mam pocit :) odvtedy som ju u nas nevidela v regali, ale urcite sa este niekedy v buducnosti objavi
Lost: ja osobne by som len privitala specializovany obchod s cokoladou, mam ju rada a kedze jej neskonzumujem kila denne ale len jednu kocku sem tam, tak by som bola ochotna si dopriat aj kvalitu za vyssiu cenu... ale slovensko je este prilis mala a nevyspela krajina na to, aby sa tu taketo "vychytavky" uchytili (mozno maximalne v bratislave)... cokolada zo supermarketu nemoze byt AZ tak horsia od tej zo specializovaneho obchodu, je to len nizsia trieda :) pre nas, ktori nemame pristup k tej najvyssej podla mna bohato staci...
Mne sa ale nepaci ta predajna v auparku, tie baby co tam akoze "obsluhuju" su uplne divne :D
tak si ja servis pre potencionalne vernych a extremne hladnych zakaznikov nepredstavujem.
ine predajne s cokoladou som este u nas, bohuzial, nevidel. (ale musia byt, len musim najst).
(a tym nemyslim tie lacne napodobeniny, kde su v podstate tie iste vyrobky ako v tych beznych obchodoch)
Viete co je haluz?
Som si tam v tom auparku kupil taku cokotycinku, cena 75centov.
isiel som s nou do hypernovy (alebo co to tamv auparku je), tycinka v ruke, beham hladam to zariadenie na zstenie ceny, mavnem rukou a vidim "cokotycinka: 89 centov) (alebo mozno to bolo 94, alebo nieco pod 1 euro).
nikto si ma nevsimol ako s tou tycinkou vychadzam a nedavam ju na pokladnicny pas. na sbskara som sa len tak uskieral (som isiel prasknut od smiechu)..
toto su nase hyper-super-markety.. a ludia ich "zeru"... fml
lucinda, nerozumieš toľkokrát opakovanému "podporiť slovenských výrobcov"? je to jednoduché, kúpiš si slovenský výrobok, kúpia si ho ďalší a tieto výrobky je potrebné znova vyrobiť. peniaze ostanú na Slovensku, práca ostane na Slovensku. je to ekologické (odstráni sa zbytočná preprava tovaru) a samozrejme aj ekonomické (pre štát a v konečnom dôsledku aj pre teba).
nemci a rakúšania sú v nakupovaní väčší patrioti a ak si to môžu dovoliť, veľakrát bojkotujú dovezené tovary, podporujú vlastný domáci trh.
Cokolada kupena v obchode ako je lidl, tesco, hypernova, a cokolvek nie su cokolady :-)
To je odpad.
Cokolada, ta sa predava na specializovanych miestach :-)
A je tam specializovany personal, co dokaze vysvetlit vsetko ohladom toho, a ta cokolada ma aj danu kvalitu...
podla mna :)
aspon mi to pride take zaujimave, ze v istych krajinach sveta su obchody kde je len cokolada, je tan prisne dodrziavana teplota a ine podmienky, clovek moze hocico zadarmo ochutnat, a personal nema problem vystvelit o co sa jedna... aleboooo, je to len jedna velka hra za ucelom vylakat vleke peniaze z ludi co miluju cokoladu :D
ta atmosfera... uplne ina ako ked si clovek chladnokrvne zoberie jeden platok cokolady z regalu kde ich su stovky, tisice za sebou naukadanych..
Za málo peňazí málo muziky...
Nechápem prečo by mal byť Lídl výnimkou.
No lidl je sice nemecka firma, ale na vsetkom je napisane ze "vyrobene pre nadaciu lidl", pripadne ze v eu .. cize ked sa snazia byt taki lacni, nechaju to vyrobit v polsku, rumunsku
TrainingBoy: no o to mi nejde ale že vraj je lepšie kupovať slovenské výrobky
Karina: fuuha tam sú aj 83 % ? asi som dobre nepozerala, musím pozrieť ked pôjdem do Lidla
TraingBoy: no o to mi nejde podporiť farmárov ale niekde som počula že je lepšie kupovať slovenské výrobky.
gloria s tym si dovodim nesihlasit, je vela nemeckych predajnych sieti ktore s radostou ponukaju polske vyrobky a tam je ta kvalita na zvazenie