Horka cokolada a ovsene vlocky

Príspevok v téme: Horka cokolada a ovsene vlocky
Lucinda00

Kupujem si sem-tam v Lidli horkú čokoládu 81 % a ovsené vločky dovážané z Nemecka. Píšu že sú vysokokvalitné. Len neviem či je lepšie si kupovať napr. Sladkú vášeň 86 % kakaa alebo ostať pri tej z Lidla, taktiež neviem čo s ovsenými vločkami. Sú dobré, len neviem, či si radšej nemám kúpiť naše slovenské.

Karina

Lucinda: to bola nejaka limitovana edicia mam pocit :) odvtedy som ju u nas nevidela v regali, ale urcite sa este niekedy v buducnosti objavi

Lost: ja osobne by som len privitala specializovany obchod s cokoladou, mam ju rada a kedze jej neskonzumujem kila denne ale len jednu kocku sem tam, tak by som bola ochotna si dopriat aj kvalitu za vyssiu cenu... ale slovensko je este prilis mala a nevyspela krajina na to, aby sa tu taketo "vychytavky" uchytili (mozno maximalne v bratislave)... cokolada zo supermarketu nemoze byt AZ tak horsia od tej zo specializovaneho obchodu, je to len nizsia trieda :) pre nas, ktori nemame pristup k tej najvyssej podla mna bohato staci...

lost

sarah parker

ano to by bolo genialne, ak by sa dalo rozumne podporovat SVK vyrobcov..
lenze na SVK, toto tu je ina dimenzia :(
(ps: ale aj SVK by dokazal sa vyrovnat kvalitovo so nemeckom, hoci aj swiss!, len to chce cas, trpezlivost zakaznikov, predpokladam)..

lost

Mne sa ale nepaci ta predajna v auparku, tie baby co tam akoze "obsluhuju" su uplne divne :D
tak si ja servis pre potencionalne vernych a extremne hladnych zakaznikov nepredstavujem.
ine predajne s cokoladou som este u nas, bohuzial, nevidel. (ale musia byt, len musim najst).
(a tym nemyslim tie lacne napodobeniny, kde su v podstate tie iste vyrobky ako v tych beznych obchodoch)
Viete co je haluz?
Som si tam v tom auparku kupil taku cokotycinku, cena 75centov.
isiel som s nou do hypernovy (alebo co to tamv auparku je), tycinka v ruke, beham hladam to zariadenie na zstenie ceny, mavnem rukou a vidim "cokotycinka: 89 centov) (alebo mozno to bolo 94, alebo nieco pod 1 euro).

nikto si ma nevsimol ako s tou tycinkou vychadzam a nedavam ju na pokladnicny pas. na sbskara som sa len tak uskieral (som isiel prasknut od smiechu)..

toto su nase hyper-super-markety.. a ludia ich "zeru"... fml

sarah parker

lucinda, nerozumieš toľkokrát opakovanému "podporiť slovenských výrobcov"? je to jednoduché, kúpiš si slovenský výrobok, kúpia si ho ďalší a tieto výrobky je potrebné znova vyrobiť. peniaze ostanú na Slovensku, práca ostane na Slovensku. je to ekologické (odstráni sa zbytočná preprava tovaru) a samozrejme aj ekonomické (pre štát a v konečnom dôsledku aj pre teba).
nemci a rakúšania sú v nakupovaní väčší patrioti a ak si to môžu dovoliť, veľakrát bojkotujú dovezené tovary, podporujú vlastný domáci trh.

lost

Cokolada kupena v obchode ako je lidl, tesco, hypernova, a cokolvek nie su cokolady :-)
To je odpad.
Cokolada, ta sa predava na specializovanych miestach :-)
A je tam specializovany personal, co dokaze vysvetlit vsetko ohladom toho, a ta cokolada ma aj danu kvalitu...
podla mna :)
aspon mi to pride take zaujimave, ze v istych krajinach sveta su obchody kde je len cokolada, je tan prisne dodrziavana teplota a ine podmienky, clovek moze hocico zadarmo ochutnat, a personal nema problem vystvelit o co sa jedna... aleboooo, je to len jedna velka hra za ucelom vylakat vleke peniaze z ludi co miluju cokoladu :D
ta atmosfera... uplne ina ako ked si clovek chladnokrvne zoberie jeden platok cokolady z regalu kde ich su stovky, tisice za sebou naukadanych..

mjana

No lidl je sice nemecka firma, ale na vsetkom je napisane ze "vyrobene pre nadaciu lidl", pripadne ze v eu .. cize ked sa snazia byt taki lacni, nechaju to vyrobit v polsku, rumunsku

Lucinda00

TrainingBoy: no o to mi nejde ale že vraj je lepšie kupovať slovenské výrobky

Karina: fuuha tam sú aj 83 % ? asi som dobre nepozerala, musím pozrieť ked pôjdem do Lidla

Lucinda00

TraingBoy: no o to mi nejde podporiť farmárov ale niekde som počula že je lepšie kupovať slovenské výrobky.

TrainingBoy

gloria s tym si dovodim nesihlasit, je vela nemeckych predajnych sieti ktore s radostou ponukaju polske vyrobky a tam je ta kvalita na zvazenie