Je tu niekto odtial? Nastupujem do 1.rocnika, ale najnovsie sa stretavam s nazormi, ze to bola chyba a mala som ist do BA lebo mozem mat v buducnosti problem kvoli diplomu z KE:-O Myslite, ze to je mozne?
Aky nazor maju bratisl.vyucujuci na kosice?
Aka je momentalneroven vyucby v KE?
Dakujem za odpovede.
Farmacia Kosice vs. Blava
....ach jooooj.. a to sa pokladaju za dospelych ludi...
delphia mas recht, nic ine sa tu neukazalo len vonja vychod a zapad, chvalia svojho boha a nedaj pripustit trapne :-DDD hlavne vjvf
ako male deti este ste zabudli dopisat a my mame lepsie bebe :-DDDDDD
ak univerzita v Ke ziskala akreditaciu, tak zrejme preto, lebo splna kladene poziadavky na vyucbu farmaceutov. ci nie? alebo snad sa akredit.rozdava len tak pre pekne oci? tak o com je tu rec?
prepacte, ale tato debata mi pripomina hasterenie sa deticiek v piesocku, ze ktore ma krajsiu formicku...
to ze skuskujeme az do augusta je nasa chyba? tak prepac ze u nas sa nedaju robit skusky na tahakoch a tym padom sme horsi lekarnici, lebo nie sme tuctovi :) sorry za to..fakt..a clovek, ktory ma titul Mgr, Ing a uci napr veterinarov ale aj nas (pretoze nema urcenu specializaciu), tak to znamena ze je iny?
skor by som povedala ze ty si zakomplexovany
To, ze skuskujete az do augusta, skor hovori o tom, ze nie ste schopni zvladnut skusky v normalnych terminoch, ako o tom, ze v Blave su lahke skusky. Skor posluchaci v BA su schopnejsi, tym to bude. Osobne by som nechcel lekarnika, ktoreho vzdelaval veterinar, lebo som clovek a nie zviera. Okrem toho poznam zopar zamestnavatelov, ktori povedali, ze z Kosic by absolventa nechceli, urcite radsej siahnu po bratislave.
no takto moji milovani :)) studujem farmaciu v kosiciach (teraz treti rocnik hoci to uz mal byt stvrty) a hned vyvratim niekolko mylnych nazorov tu prezentovanych.
najskor kolegynke druhacke - v tomto druhom rocniku si uzijes az az. to najhorsie este len pride (prvak nebol nic). nejdem spominat jedneho velmi mileho pana na urcitom predmete, ale drz sa..a hlavne vela stastia ti prajem..zase si nemyslim ze tam mame az tak vela odbornikov. je pravda ze nasa univerzita si obhajila status univerzity, ako mnohe ine nie. tak isto a to pisem pre vsetkych: MAME AKREDITACIU. cize vase neviem odkial potvrdene nazory o tom ze cakame na akreditaciu su ako vzdy nemiestne. ved asi by kazdy rok neprichadzalo tolko studentov, spociatku bolo 4-5skupin a teraz uz druhym rokom to je 8.
dalej - univerzita veterinarskeho lekarstva a farmacie nema fakulty. su tam len urcite odbory ako vseobecne lekarstvo, farmacia, hygiena potravin a este par bakalarskych studijnych programov.
a teraz moj nazor na tuto temu. prevazna vacsina z vas pisala ze sme slaby. keby sme boli tak zle na tom, asi by sa nerobili tazsie skusky ako v BA. nemyslite? co ja viem, tak vsetci skuskuju az do augusta. naopak ked sa opytate nejakeho bratislavskeho studenta farmacie, tak on uz v polovicu juna oddychuje. takze? z toho vyplyva jedine: nerobime farmchemu na tahakoch, poctivo sa ju musime biflit ako taki blazni, farmgnozku to iste..o organike radsej ani nejdem hovorit. vasa organika v porovnani s nasou to je 100 a 1. ked vy ju mozete prenasat do dalsieho rocnika, tak u nas ma 12 kreditov a vela ludi kvoli nej opakuje rocnik. podobny pripad je analytika..atd
jedine negativum vidim v tom, ze mame malo pedagogov.chcelo by to viac ludi tohto oboru, lebo nas ucia sami veterinari alebo technici a to uznajte ze s farmaciou ma dost daleko..
na zaver: ak si myslite, ze nejako obranujem nasu skolu, tak ste na omyle. mam jej az pokrk, lebo system na UVLF je fakt "uzasny".. funkciu studijneho by lepsie vykonavali 4-rocne deti z materskej skolky, organizacne schopnosti maju lepsie aj 8-rocne deti atd.. a ci by som si dala este raz prihlasku sem? asi si budem protirecit ale ano. stoji to za to :))
bejde o to, ze v ke ich neuznavaju kvoli externym profesorom, ale kvoli vyucujucim, ktori nemaju take farmaceuticke vedomosti ako v ba. su to ucitelia z veteriny a to je hadam nejaky rozdiel..takze BA jednoznacne:) mne je tu fajn:)
este pridavam _??????????????????????
hovorite a farmaceutickej fakulte na skole Veterinarsta a farmacie v kosiciach
no pokial ja viem, nepamatam sa zeby sa nasi profaci z BA nejako vyjadrovali ku kosickej farmacii... ani ju nechvalia ale ani na nu nenadavaju, jednoducho ju ignoruju... asi cakaju, ze nedostane akreditaciu, tak ju neberu ako nejaku "hrozbu"...
ja osobne by som sla (a teda som aj sla :D ) do BA, lebo som sa bala nastupit do skoly, ktora este nemala akreditaciu a niekedy v piatom rocniku by mi povedali, sorry vas diplom neplati, dovidenia...