cawte mam 14 rokov ktivne cvicim pod lavim semenikom som si nahmatal akokeby dajak zoskupenie vlakien je to vlek asi cca 1 cm neni to gulate a je ot spojene zo smeenikom co to je???
RAKOVINA SEMENIKOV?
Fedi prestne to isté mám len na pravej strane takú malú dáždovku :D a citim ju zase naopak v pravom boku.... je to zvlášne neprekáža mi to privelmi ale niekedy mi to vadí stále mám strach isť k urologovi a prechádzať si všetkými vyšetreniami popripade zakrokom... dufam že sa čoskoro odvažim...
to mam aj ja pod lavym semenikom a vobec netusim co to je a dokonca ma to niekedy aj boly a mam to velmi citlive
Mas varikokelu, na 90%, pomerne caste ochorenie u muziv 1 z 10 ju ma... Ide o to ze mas slabu stenu ciev vo vajecniku ktora sa krvnym tlakom roztiahla. Z fyziologickeho hladiska je vacsinou na lavom semeniku. Viem to tom tolko pretoze som ju mal. Volil som operaciu kedze, hrozi, nieje to iste ale hrozi neplodnost. Po operacii som bol o tri dni doma. Uplna narkoza...jazvu skoro nevidno a som asi 2 roky po operacii. Proste ti iba priskrtia tu zilku aby tak nanu netlacil tlak z brusnej casti. Po tyzdni chodis trosku pali ta jazva ale ziadna strasna bolest :) Neboj sa zajdi za doktorom...btw mal som v tedy 17... takze mlady chalan zastihne to kohokolvek...
Ahojte, priateľovi vzali oba semenníky kvôli rakovine, na oboch mal nádor a bolo ich treba odstrániť, dosť smutne to obaja znášame hoci sa máme radi, no on si myslí, že sám zlyhal, a uzatvára sa do seba, vraj načo mu je priateľka, keď je na tom tak ako je? NO ja ho mám rada preto lebo je taký aký je, teraz prežíva ťažké obdobie a ja ho prežívam s ním dúfajúc, že to prejde... pred tým si dal zmraziť spermie aby mohol mať budúcnosti vlastné deti, čo beriem ako pozitívnu vec, no chcela by som sa spýtať či je možné mať pohlavný styk aj napriek tejto skutočnosti na koľko táto téma je u nás dosť bolestivá v tejto chvíle. ďakujem za odpoveď.
fedi co chces viac pocut toto je vec na ktoru ti odpovie iba urolog utekaj k obvodnej pre papier a nehambi sa
ten lekar je zvyknuty riesi taketo veci kazdy den
to je dačo jak malička dazdovka ale moc tenka nvm ot opisat a dakexy to mam na lavim vecinou dakedy na pravim a ked osm to chital tak ma to oblelo potom v lavom boku ked so mchodil prosim odpiste
Ahoj, treba ísť k lekárovi..môže to byť viac diagnóz, najskôr varikokéla, vyšetrenie Ti spraví urológ, treba výmenný lístok od obvodného. Hanba bokom, neskôr to môže spôsobiť neplodnosť, vyčítal by si si to, aj keď si to možno teraz neuvedomuješ:-)))