Môj manžel je na pohľad normálny,bežný muž,pracovitý,plný energie,síce náladový,ale vie byť aj k iným milý,príjmený,zhovorčivý....teda ak má náladu.No a tak isto sa správa aj ku mne- podľa nálady,ktorá sa mu mení z minuty na minutu.Hocijaká maličkosť ho vytáča do nepríčetnosti.Stačí normálne slovo,alebo otázka a on z toho vyrobí okamžite problém a potom nadáva niekoľko hodín a stále sa k tomu vracia dokolečka dokola.Napr.včera cestou domov z chaty mu hovorím:"Minul sa wc-papier,musíme nabudúce priniesť."
A on na to začal revať:
"....chceš povedať,že tam niekto bol a že ho ukradol?!"
"Nie,chcem povedať,že bol,ale už nie je a musíme ho priniesť."
" Ale já ti hovorím,že tam nikto nebol,ale ty si nedáš nič vysvetliť! Dobre,kúpim toaletný paier a očísľujem ho,aby si mala dušu na mieste!...."
Tak taká predstava ma pobavila a musela som sa tomu zasmiať..... Boooože,očíslovať toaletný papier,to je nápad!
No ale on na túto tému nadával až do polnoci..... a pri tom pribúdali slová ako-:" mám ťa plné zuby,toto je týranie,to sa nedá vydržať!" Medzitým sme prišli domov,on sa osprchoval a v posteli ma hladkal a chcel sex....akoby sa nič nestalo.Hovorím mu,prepáč,ale po toľkých urážkach?Nie. A on zas akoby šibnutím prútika sa zmenil na rozzúreného býka,a zas nadával..... Radšej som mlčala,aby som ho nedráždila,lebo viem,že raz prestane...a áno.O chvíľu hovorí-.Pritúľ sa ku mne,daj mi ruku na čelo.Ked už bol kľudný,tak som mu povedala,že to sa nepatrí takto s asprávať a že to nie je normáln a že by mal ísť k lekárovi.Alebo ak je so mnou taký nespokoný a nešťastný,tak sa môžeme rozísť.Ved nemusíme sa hned rozvádzať,stačí iba dať si prestávku,aby zistil,či mu je tak lepšie.No an na to povedal,že mám sprosté nápady.Prečo?Ved toto je sebatrýznenie a utrpenie pre oboch.Fakt nechápem,perčo to robí a čo tým sleduje. Všetkým naokolo rozpráva/rodine,známym aj neznámym,kolegom.... no skrátka každému,kto je ochotný ho počúvať/,aká som nemožná a ako on chudák trpí.
A potom príde a usmieva sa na mňa akoby sa nič nestalo.Kto sa takto správa?
A prečo? Ja si myslím,že asi má narušenú psychiku.
porucha osobnosti?
mi mame v rodine tiez takeho akurat ze on rychlo vzblkne ale relativne rychlo sa aj ukludni tak za hodku je uz v pohode a tvari sa ze sa nic nestalo pritom povie take veci ktore by som ja osobne len tak spet nezobral... podla mna sa uz nezmeni skor naopak cim je starsi tym je to s nim horsie.... jedine ze by si sam uvedomil svoju 'chybu' a dobrovolne by zasiel za psychologom inaq to nevidim.... ja byt tebou tak mu dam ultimatum ze bud pojde za odbornikom alebo s nim koncis...
RENA23 dakujem za adresu,určite to využijem.Zatiaľ som si to len prečítala,ale napíšem im.
Musím končiť.Zatiaľ vám všetkým dakujem za príspevky a názory.Potom sa ešte ozvem.
nom,
nádorom to určite nie je....on je taký už dlhoooooo.Skôr si myslím,že to bude psychická porucha osobnosti. Inak,ked je v pohode,tak je super.Ale od extrému do extrému. Kto ho nezažil pri výbuchu zlosti,tak ho obdivuje,že aký je zlatý. No ved áno,niekedy je aj zlatý.
Jaja, klikni na tento odkaz:
ligabeznasilia.sk
tibike811.....chi-chi-chi....fakt sa ešte teraz musím smiať tým očíslovaným toaleťákom.... ale tomu ostatnému nie.... je mi z toho smutno.... ja neviem čo tým sleduje,že ma ponižuje a uráža....a najradšej pri otvorenom okne,alebo verejne.... a potom sa na mňa zase usmieva túli si ma....a mne je z toho zle....
Tibike, hovorí Ti niečo bezpodielové spoluvlastníctvo manželov? Nemusí trpieť takéto správanie len kvôli peniazom. Jaja, podľa Tvojho príspevku predpokladám, že nemáš deti. Na Tvojom mieste by som ich s takýmto človekom ani neplánovala a čím skôr od neho odišla, pretože takéto správanie sa zvykne časom už len zhoršovať a väčšinou nezostáva len pri slovných útokoch...
mozna ma nador na mozgu kt mi tlaci na nervy a preto sa tak sprava. Bolo to v seriali a presne tak sa spraval, mozento je
je ti jasné, že majetkovo by ti ostali len tie očíslované hajzliaky?