Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

to, čo pomáha mne

Príspevok v téme: to, čo pomáha mne
polkani

Už par mesiacov zijem zdravsie, jem striedmo, je to pre mna uz vcelku prirodzene a mam z toho dobry pocit. Ale, ako to uz byva, obcas neodolam, skutocne mozno aj natruc, zo zlej nalady, ved viete ako to chodi. Potom je mi to luto a vyvratim to. Nasleduje klasika zdravy rezim. Vzdy si umyjem zuby a oplachnem usta. Viem, ze bulimia je nebezpecna a skodliva, ale pytam sa, je to aj moj pripad? 2-3 krat do tyzdna? Poskodzuje zuby, hltan, bude to tak aj u mna, alebo je to iba pri castejsich pripadoch (niekolkokrat za den) ? Dakujem

vevericka

ja len maly detail(pomimo bulimie ako takej) NIKDY opakujem NIKDY si neumyvajte zuby po tom, co ste vracali z akehokolvek dovodu(zle jedlo, alkohol bulimia..to je jedno) zaludocna stava nalepta sklovinu a kefkou to dorazite este viac..treba vyplachnut usta cistou vodou a nechat tak a treba doplnit mineraly (mineralkou)

líštička

polkani: ja som rada, že si to prehodnotila. Úplne chápem, že sa ti to zdá najrýchlejšia k cesta k štíhlej postave a zároveň spôsob, kedy si niečo dopriať. Viem, že som možno vystúpila ostro, ale vždy je lepšie prestať hne´d na začiatku. Viem, že možno veríš tomu, že by si to dokázala ovládať, ale to sa nedá. Po čase by sa to zvrhlo.

Ja som prišla z Anglicka pred pár rokmi o desať kíl ťažšia, mám 165 cm a z 55 kíl som pribrala na 65. viem, aké to je, snažiť sa schudnúť. Tiež mi veľmi pomohlo, keď som pila veľa tekutín - čaje (hlavne zelený a môj milovaný roibos), čistú vodu, zeleninové a ovocné šťavy (riedené minerálkou). Snažím sa stravovať zdravo, ale samozrejme, aj mne sa pritrafí, že prehreším - priateľova mamina je cukrárka a jej výtvorom sa naozaj nedá odolať. Chodím cvičiť, raz do týždňa plávanie a raz zumba a s priateľom robíme skoro každý víkend turistiku. Čo sa mi veľmi osvedčilo, je raz za štvrťrok si spraviť pôstny deň - vtedy pijem len vodu a jem maces. Nerobím to kvôli hmotnosti, za jeden deň sa nedá schudnúť, ale prečistí sa organizmus a cítim sa energickejšia.

polkani

Ahojte. Vcera som veci prehodnocovala a suhlasim s vami. Aj preto, ze je lahke robit veci telu prijemne e nesplacat z nich taku ocividnu dan (zatial), som sa skratka nechcela vzdat aspon kuska z tej vyhody, aj ked je jasne, ze to nie je vyhoda ale dvojsecna zbran. Neviem, ci mi budete verit, ale snad ano, inak by som sa asi ani ,,neobtazovala" sem napisat. Totiz, vazila som (nezhrozte sa, mam 162 cm) 64 kil, z ktorych som sa zdravo dostala na 55-čo mam teraz, pocas asi 2,5 mesiacov, a potom ma uz, asi aj koli zhorsenej nalade, zunovalo jest spravne, ako som uz pisala. Mam za sebou blbe obdobie a teraz pokracujem zdravo, v pohode. A kezde sa moj prispevok nazyva ,co pomaha mne´, chcem kazdemu poradit: stale, nech robim cokolvek, mam pri sebe cerstvy, vlazny caj (viete ze sa nema zalievat vriacou vodou, lebo zhorkne a znechutnie!) pu-erth, zeleny, bylinkovy, cierny, podla lubovole a chuti, i ked nesladeny. Potom tu, pri sebe, na stole, mam specialny pohar. Moze to byt cokolvek, na sampanske, nejaky krystal, nieco, co sa mi osobitne paci a pit z toho je ,,luxus". Tentokrat je to sklenena fajka. Takto sa z popijania stava nieco extra. A aj ked sa mi nechce, vstanem a zalejem caj, a ked uz je poruke, vzdy sa lepsie pije, nez ked sa s tym ,,piplam" po kazdom salku, i ked obcas aj to je fajn. To je moja skusenost. Zelam vela stastia a dakujem za rady

líštička

Ešte jedna poznámka, darmo, že si umyješ zuby a vypláchneš ústa, zvratky cítiť hlavne z hrdla a skôr či neskôr si to okolie všimne.

polkani

Ok. Je mi to jasne. Existuje aspon nejaka ,,spodna hranica", napr. v pocte opakovani v nejakom case, kedy to nie je vazne zdravie ohrozujuce?

jajka001_

to je akoby si fajcila denne desat cigariet a pytala sa ci ti to skodi ked ty nemas pocit ze ti to skodi. a ze mozes kedykolvek prestat.
len pri bulimii sa tie nasledky prejavia ovela skor a drsnejsie.