moja segra ma 15 rokov . a 180cm a 60kg ,,,,,je šťíhla , ale chce schudnúť asi 5 kg... neublíži jej to ??? .. Bojím sa o ňu , nebude mať anorexiu ???? Máte skúsenosti .. Dakujem ..
Nebude mať anorexiu??????
klara pri jej vyske je dost pravdepodobne ze jej to ublizi:( ako si aj naznacila napriklad s tou menstruaciou atd...a odpovedam ma pravdu dohovaranim, hresenim jej akurat vyburcujes tvrdohlavu reakciu "a just budem chudnut". skus kamaratsky sa porozpravat ako so sestrou tak po babsky a ked nezaberie...
pri jej vyske je 55 kg malicko....
zacni to s niekym riesit, viem si predstavit, ze to s nou nepohne...
moja naj kamaratka mala 2x anorexiu a dobre viem, ze dohovaranie nepomoze... treba jej odbornika, on uz vie, ako na nu...
zuzic : tak zasa žeby si niekedy nevysla vonku to nie ,,, ale chce schudnut 5 kg tak sa chcem opýtať ci jej to neublíži , ci nestratí menstruaciu ,,,,, je tvrdohlava urcite ju neodhovorím
kazda baba v jej veku hovori ze je tucna a hnusna to este nemusi znamenat anorexiu. no ak sa nezaobera pomaly nicim inym a stale toci len o tom nechce sa jej chodit von, nic ju nebavi stale mylsi len na vahu to by som uz rozmyslala
tak to uz mozno povazovat za patologicke...
mali by o tom vediet aj rodicia a rozhodne nenechat to tak... dievca potrebuje psychologa....
tak vkuse hovorí ze , chce schudnúť , že je tucna aj ked je chudá ... A tak ...
Anorexia je psychicka choroba... ak niekto schudne alebo chce schudnut, neznamena, ze ide hned o anorexiu...
Ale rozhodne neignoruj varovne signaly... na svoju vysku je tvoja sestra na hranici normalenj hmotnosti a podvahy... staci kilo dolu a ma podvahu...
Nech nechudne, preboha,... je vo vyvoji, ublizi si a rozhadze nielen metabolizmus, ale hlavne psychiku, ked bude od takeho veku posadnuta svojim vyzorom....
anorexia je psychicke ochorenie. takze hlavne hovorieva nieco ze by sa nenavidela pre to ako vyzera atd?