Klamanie..patologicke?

Príspevok v téme: Klamanie..patologicke?
Lvt

Dobry den,
Mmm neviem ci pisat do internetovej poradne je ten najlepsi napad ako sa vysporiadat s problemom obzvlast ked sa "netyka" priamo mna osobne. Ale za skusku to stoji...
Clen mojej rodiny ma velky problem. Uz velmi velmi dlhu dobu klame. Vsetkych a skoro stale. A ja teraz nehovorim o malych, milosrdnych klamstvach a ani o takych tych kazdodennych ktore si obcas vsetci doprajeme. Ja hovorim o vaznych veciach ktore v poslednych rokoch naberaju take rozmery ze je to neskutocne. Bohuzial, uz sa to dostalo tak daleko ze to nevie iba najblizsi okruh ludi ale aj taky ktorych ja ani nepoznam! Proste reputacia jak hovado...a ja sa necudujem.
Ked si totiz niekdo vymysli ze umiera atd. A o mesiac ho vidite zdraveho jak ryba.....
Ale v podstate co sa snazim povedat je ze potrebujem najst sposob ako tohot clena mojej rodiny, moju krv, moju lasku zasa naucit ze netreba klamataby sa o nu ludia zaujmali, aby si ju ludia vazili a mali ju radi. A ano, psychologa uz vyskusala...po niekolkych stretnutiach vsak prestala s tym ze ona nebude cudzim ludom hovorit o rodinnych veciach. Ale ja uz sa nemozem dalej pozerat ako si krasny,sikovny mlady clovek nici svoj zivot. Obvzvlast lebo je to niekoho koho milujem najviac na svete.
Dakujem za kazdu radu.
Prajem prijemny den

tpch

Aj ja som mala taku kamosku. Ked to bolo len take akoze nevinne, tak som to tolerovala, aj ked nechapala. lenze potom sa to zacalo zhorsovat, pridalo sa citove vydieranie, tak som ukonćila kontakty. Mozem odpustit, ale uz by som jej bohuzial neverila asi ani keby povedala, ze ma dve oci.

angiexd

ja som si v podstate dnes vsimla ze ...moj priatel tiez takto klame doteraz to boli malickosti ale ,ja uz netusim kedy mu mozem verit a neviem ako to mam riesit nechcem ho stratit ale ,bojim sa ze to takto dalej nemoze ist,vacsinou sa vacsie klamstva objavuju ked sa vazne pohadame,klame ze je v nemocnici,teraz mi vravel ze mu zomrel brat,ale nespravala sa tak,pomozte......uz si to nanom vsimli viaceri ludia

ivana45

uff, Lyt, mas to tazke.
Ked ta osoba navstevy u psychologa vzdala, mozes vyhladat psychologa ty a spytat sa, co mozes urobit (ci vobec mozes).
Pripadne nasmerovat tu osobu na noveho psychologa. Snad s neajde taky/ taka, ze bude mat dana osoba /tipujem - sestra?/ pocit porozumenie a suznenia - a neprestane s terapiou.

Je celkom dobre mozne, ze sa ti to nepodari - postihnuta osoba bude trapit svoje okolie (robit ostudu), bude mozno izolovana... Je hystericka? To by totiz tiez pasovalo. Ale aj s tym sa da cosi spravit...u psychologa. Alebo aspon naucit okolie, ako ma reagovat.

stel

To musiš nechať na tom danom človeku.. musi prejst sebaanalyzou a prist na to prečo klame , či mu to niečo dava a popripade sa zaprieť a prestať s klamanim ..
Je to zdlhavy proces , ale da sa to vyliečiť ;)

janab

Klamanie - životný štýl. Poznám rodinu, kde sa to dedí. Klamala babka, ako z knihy, klamala dcéra, klamala vnučka a budú klamať dalšie pokolenia. Je to genetika. určite je nejaká chyba na chromozome...hm..možno inteligenčná--ved klamár si musí pamätať všetky klamstvá..a prečo to robia?..my nevieme tak ako ani oni nevedia...ak mi človek klame do očí a viem určite, že nehovorí pravdu, tak sa už len pousmejem, lebo ho poznám...zase klame...no čo už...taký človek nebude nikdy dôveryhodný...zostane navždy bájkárom, výmyselníkom a každý ho bude brať s rezervou...na druhej strane však môže ísť aj o skrytú paranoju...to čo hovorí, aj tomu skalopevne verí...hoci iným sa to zdá ako blud...a to je už choré...ale asi treba rozlišovať klamstvá...klame preto, lebo musí, je mu trápne povedať pravdu, klame preto, že nechce niekomu ublížiť, klame preto, že sa chce mať lepšie, klame preto, lebo má komplexy , ...je toho veľa prečo...

liana s

no ten problem nie je podla mna az taky nezvycajny.par rokov dozadu som chodila s chalanom,ktory klamal vo vsetkom,vymyslel si surodenca,krajiny ktore precestoval,dokonca aj vzdelanie!!!povedal mi,ze studuje pravo.vymyslel si aj zaujmy!!!samozrejme ze prvy mesiac nic nezistite,no neskor stretnete niekoho,kto ho pozna a nevie nic o jeho studiu atd,,,dojde vam to.takze "vztah"trval 6 tyzdnov a usla som.neviem dodnes,preco to robil.mam pocit,ze tito ludia sa citia nudni,myslia,ze nie su nicim zaujimavi...jednoznacne asi pomoze len psycholog.a dotycna si musi uvedomit,ze takto sa zit neda.