Výlet do prahy

hassy

sssssz - ja NEZNASAM cestovat autbusmi :/ sla som parkrat noblessline - strasne pohodlne, pekne velke kozene sedadla, ale nie na taku ldhu cestu...mne potom boli cely zadok, chrbat, ani sa nevyspim..ja si radsej priplatim za vlak...a teraz si idem vybavit junior rail plus, tak apson nejaka zlava bude z toho:)

sssssz

najviac sa oplati cestovat cez autobusy stud.agency, to ta vyjde najlacnejsie, su strasne pohodlne a chodia aj z ke do prahy, avsak rezervovat miesto je nutne vopred, da sa na nete aj priamo pozriet co maju volne

veronicka2

lulu22 no zjavne prahu nepoznas az tak dobre ako si myslis ale morsky svet v prahe JE. nachadza sa ako je vystaviste ;) ale nevadi spat k teme....tento morsk svet je pomerne dost velky lenze nachadzaju sa tam akvaria kde najdes prekrasne ryby zraloky a podobne. cena je dako okolo 120 kc (niesom si ista) nieje to vsak presne take iste ako v budapesti tam si len pozeras akvarka s rybami a nechodis popod ne ako je to v madarsku. avsak normalne to ma nazov morsky svet a je to tak krasne avsak ked som tam bola myslela som si ze to bude vacsie ale videla som teraz v metre reklamu ze maju nejake nove akvaria a zvacsovali priestory takze bude to vacsie ako pred rokom :)

asterion

lukrumi, treba si o meste najskôr niečo naštudovať, začni na internete, o histórii, o pamiatkách, tak najlepšie zistíš, čo by sa ti páčilo vidieť. a potom vyhľadaj spojenia mestskou dopravou na www.dpp.cz .
určite pozri to čo bolo spomínané nižšie, samozrejme nevynechaj ešte staromestské námestie s orlojom, ostrov Kampa s múzeom a nádherným parkom, od Národného divadla to nemáš ďaleko k Slovanskému, Streleckému a Detskému ostrovu, vyvez sa lanovkou na Petřín, hrad a katedrálu sv. Víta, Malostranské námestie, množstvo nádherných záhrad, sadov a parkov... no a aby sme nezabudli na Vyšehrad :-)

Nani

Ospravedlňujem sa, najprv poviem a potom rozmýšľam, ale ja mám k Prahe iný vzťah ako mladí, tí idú do cudzieho mesta a pre mňa bola Praha kedysi domovským mestom a páčila sa mi dokonca kedysi viac ako teraz. Dúfam že sa vám výlet vydarí a že budete mať spústu zážitkov a skúseností.

lukrumi

ja som tiez v prahe este nikdy nebola a prave preto by som tam chcela toto leto s priatelom ist...a nebol tam ani on, tak isto nevieme, co sa oplati si pozriet, ale tym, ze ste pisali, ze to by sme ani teda nemali ist...hm... :(

Nani

Súhlasím s hassy, Praha je perla, nedávno som tam bola, ubytovaní sme boli v centre v hoteli Legie, bola vtedy dosť veľká zľava, pochodili sme čo sa dalo a nevadil nám ani dážď.
Naozaj Výletníčka, ak Ťa tam lákajú iba atrakcie a nič o Prahe nevieš, tak tam nechoď.