Správne chudnutie/životospráva

Príspevok v téme: Správne chudnutie/životospráva
emm258

Mám 13, 151cm a 49kg. Chcem schudnúť, tedia ne že by som bola tučná a ani podla kg to tak nevyzerá, ale aj tak mi na pruchu stále čím ďalej tým viac tuku, až je to nepekné. Nechcem dodržiavať nejaké diéty čo mi po nich začnú vypadávať vlasy a budem mať nedostatok vitamínov. Chcem skôr prejsť na zdravú výživu, keďže cez prázdniny pojedám cez deň všeličo lebo mám stále prístup k chladničke. A so zdravým pohybom a športom to tiež nie je ktovie čo. Neviem čo by bolo pre mňa vhodné, lebo nemám veľmi veľké možnosti, ale nejaky pohyb cez prázdniny by "bodol". Chcela by som vedieť ako sa mám stravovať (správne) a aký pohyb k tomu pridať, aby som sa celkovo cítila lepšie a aj tak vyzerala. Ďakujem za rady.

A-Z

Pridavam sa k predchadzajucemu prispevku. V tvojom veku je viac ako chvalyhodne, ze nechces trapit svoje telo ale aj psychiku nezmyselnymi dietami, ze si natolko uvedomela a chces byt v prvom rade zdrava. Takze super, zacni sa pravidelne venovat nejakemu pohybu, vyskusaj viac druhov a vyber si nieco, co ta bude dlhodobo bavit. O.i. ziskas aj krasnu postavu, pevne telo.
A co sa tyka stravy, pravielne jedavaj 5- 6x denne, dodrziavaj aj pitny rezim (nesladene tekutiny, do caju radsej med ako cukor). Nezdrave su vyprazane jedla, fast foody, udeniny (namiesto salamy, klobas radsej sunka). Namiesto bieleho chleba a peciva tmave (celozrnne, grahamove). Nezabudaj na zeleninku a ovocie aspon 4x denne k jedlu, jogurty, acidka, tvrde syry, tvaroh, ryby aspon 2x do tyzdna a zdrave tuky, ako orechy a semena (neprazene, nesolene), olivovy olej do salatu z cerstvej zeleniny(a taka lyzicka denne napr. panenskeho tekvicoveho oleja robi priam divy s pletou a vlasmi ;).

keylynn

v prvom rade mas 13 a toto je vec, ktora by ta nemala trapit ale fajn...
predovsetkym sa stravuj pravidelne! a v primeranych porciach, nie pravidelne megaporcie:D dalej nezabudaj na ovocie a zeleninku, si este vo vyvoji!!

pohyb by si si mala pridat, najdi si nejaku zabavu cez den, korcule, plavanie, hocico, proste aby si sa citila ziva:)

a s tou chladnickou- no tak to sa bud ty premozes a nebudes vyjedat alebo budes vyjedat len zdrave veci:)

ale mas 13, tak smykaj von s kamaratkami na kupalisko!!!