Detská depresia?

Príspevok v téme: Detská depresia?
andrea888

zdravím. potrebujem poradiť a už neviem na koho sa obrátiť. moje 10 ročné krstňa nám poslednú dobu robí veľké starosti. chodí ako bez duše, nechce jesť, nechodí s kamarátmi von (donedávna sme ju od nich nemohli domov dostať). vkuse plače pre úplné hlúposti a kladie nám čudné otázky. stále hovorí o tom, že jej na myseľ príde niečo zlé a potom za to cíti vinná. keď sa jej spýtame prečo vlastne plače, povie, že nevie prečo, ale že má trápenie. šikanu sme vylúčili.
už naozaj nevieme ako ďalej...stretol sa už niekto z vás s niečím podobným? ako to riešiť?

Darmord

Ahoj,
Skús sa informovať tu:
-odkaz odstránený-
Mne tam odborný lekár pomohol z mojimi vážnymi ťažkosťami.
Podpora je tam 24 hod. denne takže keď som mál problém z dieťaťom a lekár nebol v ordinácií o pol noci tak jedine tam.
A môžeš komunikovať cez e-mail, volať, skype a iné.
je tam nejaký centový poplatok čo je nič fakt nič oproti tomu že ide o zdravie. VRELO ODPORÚČAM MÁM SKVELÚ SKUSENOSŤ
-odkaz odstránený-

janka24

Možno sa o niečom vonku spolu rozprávali deti,alebo na niečo prišla-ja naražam na ženské a mužské telo,hoci ma iba 10 rokov.Spomínam si,že ked sme boli pri starších, hoci iba o dva roky z nášho bloku,tak zvykli mat nejaké náražky...ktovie,ale aj toto to može byt.

anoukka

andrejka,

vo veku okolo 10 rokov deti zvyčajne začínajú chápať nezvratnosť smrti. môže to byť jedna z príčin zmeny v správaní Tvojej krstnej dcérky, jedna z mnohých.
Ako psychologička Vám odporúčam návštevu detského psychológa, ktorý jemne a citlivo zistí, čo sa Tvojej krstnej dcérke stalo a bude jej vedieť pomôcť.

kukikuk

cudujem sa, ake maju niektori ludia predsudky voci psychologom. Radsej sa sami trapia (alebo aj svoje dieta), chodia po roznych sarlatanoch a ku psychologovi ani za svet. Ved co by povedali susedia, keby sa to dozvedeli... A pritom je to v europe bezna vec, ludia sa o tom normalne rozpravaju, bez predsudkov, beru to rovnako ako navstevu zubara. Pokrok v mysleni na Slovensko stale nedosiel...

perlorodka

andrea ja dúfam, že sú to len dohady a psychológ niečo podobné nepotvrdí, ale v každom prípade to treba riešiť, lebo ak sa zmenila takto prudko to nebude len tak... mám tiež 10 ročnú dcérku a viem že treba mať stále oči na stopkách a myseľ na pozore...potom daj vedieť

pauli 73

andrejka, nemáš začo a netreba sa ľakať ale zvažovať aj tie najhoršie možnosti aby ste niečo neprehliadli a aby sa to s ňou neponieslo celý život. aj ja dúfam, že to nebude také vážne ale ozaj pre istotu treba ísť. držím palce!

andrea888

fuu, tak teraz som sa naľakala. pokúsim sa jej matku prehovoriť na toho psychológa, ale dúfam, že to nebude až také zlé.
ďakujem, pauli, za rady.

pauli 73

tak potom je tam hrozba, že dievčatko bolo zneužité a možno sa jej niekto vyhráža smrťou ak to prezradí alebo, že ublíži vám najbližším. určite to nenechávajte tak a treba to urgentne riešiť...

andrea888

tá šikana nám prišla na um ako prvá. avšak treba povedať, že kamarátov má vždy kopec a doteraz nebol žiaden problém. okrem toho je to veľmi úprimné dieťa, kt. povie hneď všetko čo mu príde na um a čo sa mu stane, takže o tom, že jej niekto robí zle by sme sa hádam dozvedeli. no neviem...možno v tom predsalen niečo bude.
nás hlavne mätú tie jej otázky. týkajú sa sexu, neslušných slov a smrti (napr. dnes sa ma z ničoho nič opýtala, či si náramok, kt. nosím, vezmem so sebou do truhly)...naozaj nechápem čo sa stalo s tým úplne bezstarostným dieťaťom

pauli 73

andrea, treba navštíviť detského psychológa, šikanu by som až tak nevylučovala a dieťaťu môže ublížiť aj nevinná poznámka, možno sa prihodila nejaká situácia, ktorej vy nepripisujete žiadny význam a dieťa si ju zle vysvetlilo. určite to sami nezisťujte aby sa ešte viac neuzatvárala do seba ale navštivte psychológa.