neviem sa rozhodnúť, mám velmi rada sladké a mám ho každý deň ale aj sa pravidelne stravujem v primeraných porciách takže sa neviem rozhodnúť...prosím komentujte len tí, ktorí viete o čom píšem...velmi ďakujem za každý príspevok
CLA alebo HCA?
Ako prve pri chuti na sladke by som ti poradila upravit jedalnicek, je totiz dost mozne, ze v nom mas primalo sacharidov, teda komplexnych sacharidov. Chut na sladke mozes zahnat aj ovocim, no a pokial nemas nadvahu tak obcas urcite aj kuskom "zdravsich" sladkosti ako 70% a viac horka cokolada, musli tycka bez cukru a polevy, par piskot (su aj celozrnne a bez cukru) a pod., ked zakusok, tak vynimocne nejaky piskotovy s ovocim...
A k tvojej otazke konkretne; oba pripravky su len doplnky, akesi barlicky pri chudnuti s velmi individualnym ucinkom a placebo efektom. Z osobnej skusenosti, CLA na mna nezaucinkovala vobec, pri HCA som mala evidentne mensi pocit hladu (zeby prave to placebo?), v prvych dnoch, mozno par tyzdnov. A rovnaky pocit sytosti som mala docasne aj pri piti caju mate :)