Prirucna batozina v lietadle

Príspevok v téme: Prirucna batozina v lietadle
lulu22

ahojte. táto tema síce nesúvisí so zdravím, ale ked vidím ake rozne temy sa tu zakladajú, skusim šťastie i ja:)
viem, že to može vyzniet hlupo,ale chcela by som sa spytat na to, ze co vsetko moze byt, resp.nemoze byt v priručenej batožine v lietadle? lebo som kdesik citala ze mozes mat objem 1liter/spočítane polozky dokopy/v takom priesvitnom uzavaratelnom vrecku. a tam by mala byt riasenka,make up, ocne kvapky a tak.ale mozem tam mat aj napr.parfem ktory ma 20ml, nevyhodia mi ho? alebo kliešte na mihalnice, krém? viem, ze je to mozno hlupe,ale letim na par dni, kufor sa mi vobec neoplati si brať. ak máte skúsenosti, či viete od známych, píšte. dakujem moc!

lost

Mat kabelku, priviazal by som vsetko o kostru samotnej kabelky, alebo tak aby nikto nedokazal z toho cokolvek supom vyhodit :D jedine ze by vyhodil celu kabelku :D

lentilocka

lulu22, nie,nemala som to v obale.
Zvlasne je na tom to, ze som to prenasala cez dve letiskove kontroly - dva staty a bolo to OK. Akurat na tretej kontrole ma stopli - treti stat -tam im to vadilo.
Ja som im ani nerozumela, co chcu, len mi urobili kontrolu kabelky, vysypali vsetko a podali mi do ruky to mydlo a kvapky. Ja som myslela, ze mi to kazu vyhodit, bola som prekvapena, pretoze ako som pisala, pri prechode cez predosle dva staty im to na letisku nevadilo a tu to mam vyhodit???
Tak som im rukami, nohami vysvetlovala, ze to potrebujem, ze kvapky do oci na slnku, kde je takmer 55 stupnov to bez nich nezvladnem a ze to antibakterialne mydlo potrebujem tiez, predsa len v takom state, kde je sama spina, bacil.....
A oni mi ukazali, ze nie vyhodit, ze mam to pouzit pred nimi na to, na co to ma byt....tak som im predviedla nazornu ukazku. A bolo to potom OK.
Ale asi pomohlo to moje modlikanie, lebo co som vydela tie colnicky boli nekompromisne a rad radom predomnou vsetkym vsetko vyhadzovali. Normalne jednej kocke predomnou z kabelky vyhodili komplet celu make-upovu kabelku, otvorili ju a rovno sup, vysypali obsah do kosa, potom mala v dalsom sacku tekute mydla, vonavku, kremy -sup do kosa. Az mi prislo zle, ked som to videla. Zeny riadne revali,ked im takto likvidovali kozmetiku.Ani sa necudujem. A to mali 1dl z kazdeho, nechapem....Asi ine predpisi maju, co je divne....Alebo, kedze tam robili a boli iba same colnicky, asi si to chceli nechat pre seba a ked sme odisli, vybrali si vsetko z kupy...chichi
Len som nerozumela jednemu a to tomu, ze pri predchadzajucich dvoch kontrolach v inych statoch to nikomu nevadilo a vsetky presli bez problemov.

lulu22

ja si tiež myslím, že tieto ich bezpečnosté opatrenia sú niekedy až prehnané.. keby človek chcel, tak niekomu ublíži napr. aj veľkým prsteňom.. abo ako píše lost, opaskom. ja som včera v UK na letisku pípala a pripadala som si ako terorista a už som len čakala, že po preskúmaní môjho tela zistila, že tam nič nemám, že ma odvedú do nejakej miestnosti, kde ma vyzlečú :D

lost

Ak by som mal vybusninu v takej tekutej forme, bolo by mi jedno ci si to aplikujem na tvar :D
Teda ak by som mal zle umysli :D

Ono by stacil opasok na to aby som narobil na palube bordel...

lulu22

lentilocka, no to nie je zlý nápad, že ked chcú nieco vyhodiť tak ich presvedčit, že to fakt nie je nič nebezpečné :) i ked možno si mala len šťastie na takých, čo ti to dovolili. sa ale čudujem, ja som 2x letela s očnými kvapkami a pohoda. a mala si to v tom umelom vrecku?

lentilocka

Mne naposledy chceli vyhodit gelove antibakterialne mydlo - mala som ho v 150ml baleni a kvapky do oci. Kedze som ich prosikala, ze obsah je naozaj pravy a nie je tam nic nebezpecne a ze bez toho budem strATENA, TAK MI DALI TO VYSKUSAT NA VLASTNEJ KOZI. To znamena, pred nimi som si mydlo musela dat na ruky a poumyvat sa a do oci nakvapkat kvapky. Potom mi to nechali a pustili ma aj s tym.
Takze ked videli, ze si to bez problemov aplikujem na telo, asi pochopili, ze to nebude horlavina, to by som si asi tazko kydala na tvar.

lulu22

hej, to je jasne, ze ti to nemohli z kufra vyhodit, ved to je v poriadku, ale ja som cestovala len s príručnou batožinou. a čo viem, tak dosť luďom parfemy vyhadzovali...

jaanna

a mne v USA z kabelky vyhodili krem na tvar...xixix a ostatne som mala v kufri,co islo do batozinovej casti lietadla